fredag 9 januari 2009

Jag vill INTE! /Mattias

Jag har ingen lust att gå ner i vikt. Eller jag har lust att gå ner, men jag har ingen ork att dieta. Ska det vara så jäkla svårt att bara få vara lite otymplig och få lite tung andhämtning när man går uppför en trapp? Kan man få dö vid 50 av hjärtinfarkt om man vill det?

Fast det vill man ju inte. Inte jag i alla fall. Men jag pallar inte just nu. JAg vet att jag hela tiden letar orsaker att slippa, men så länge man lägger ner mer tid på att slippa gå ner i vikt än man lägger vikt vid att planera sin mat kanske det inte är läge att göra några stora  åthävor.

Men man måste ju inte äta godis jämt, man kan ju hoppa nån läsk då och då. Helt enkelt bara försöka sköta sig hyfsat. Inte vara så jäkla hård mot sig själv, men ändå tänka efter och inte svulla. Ska det vara så jäkla svårt och förbjudet?

Men ett alternativ man trodde man hade var att äta snö så man fick mask, och om man har en mask som käkar upp ens innanmäte kan det väl inte vara så svårt att gå ner i vikt. Men nähä, inte ens det var sant! Man får inte mask av att äta snö. Däremot får man i sig ohälsosamt mycket tungmetaller, och det är ju aldrig bra.

Man blir ju en aning nedslagen efter att ha festat i sig ett äpple frafmör datorn och känt sig nyttig. Då plötsligt ser man att fruktos också gör en fet. Man får faan aldrig vara riktigt nöjd. FAst läser man det finstilt så var det ju inte så mkt nytt i den där nyheten heller. Läsk var visst skurken, ja juice och marmelad också. Som tur var äter jag itne marmelad!

Men jag ska försöka träna. Det är ju faktiskt skönt. Var med Petter och Börje på jobbet och försökte mig på att i trasiga långkalsonger och snubbig t-shirt göra marklyft. 60 kilo på stången.

- Det är uppvärmning, sa Petter.

- HA! tänkte jag och försökte mig på det hela på ett särdeles misslyckat vis. Petter tittade begymrat på mig, nästan lite oroligt.

- Jag svarade att jag skadade mig inte, lät jag föga övertygande haspla ur mig.

- Nej, men det är bara en tidsfråga. Ta en sån där tio kilosvikt i stället.


Så var det med det. Men jag ska nog hänga på ett par gånger i veckan om jag fortfarande får. Annars verkar ju Pablo Robertos nya träningsform utmärkt. Frågan är jur lätt det går att träna par när viktskillnaden är sisådär 50-60 kilo, vilket i sig är mer än den ena parten väger?

Annars överväger jag att börja med prinsessmetoden, man får äta en prinsessa om dagen och gå ner ett kilo i vecka. Fantastiskt. Republikanism och diet i ett!

Men seriöst kanske man skulle byta ut sin kropp. Det tar visst åtta veckor om man får tro Aftonbladet.

Cee ya!

Mattias


DN
Technorati Taggar: , , ,

Wii Fit /Martin

Jag har också kommit igång med träningen. Vi har skaffat ett Nintendo Wii med ett Wii Fit, alltså en träningsmackapär till ett TV-spel, för den som inte hängde med. Faktiskt ett riktigt roligt sätt att hålla igång, och den där jämrans maskinen har koll på allt: Senast man tränade, ens vikt, ens BMI och ens "Fit-Ålder" (Inte fitt-ålder)... Jag är fortfarande förkyld, så jag måste ta det lugnt, men typ Yoga och balansövningar funkar ju bra att köra. Vi borde köra en träningskväll allihopa och filma... Spidey har lovat att haka på iaf... ;)

torsdag 8 januari 2009

Det vart ingen spinning....Utan det vart*harkel*...Nått manligare..../Spidey


Men va ja gjorde kommer vi till senare....

Det var ju såklart saluhallen ida å massa småprover å dyligt....Å så klart så ser ni vilka som va där på den fina mössan vi fick av dom...Kommer bara använda den mössan nu:-)....Me en ny lattebakelse el va man ska säga...SSSVVIIIINNNN god....fast ja tog bara en liten bit för att testa....Sen hade ett par en skola om förtjocking å förtunning att olika matvaror....Man är så skeptisk till sånt men de va intressant....äggfri majonäs till ägg allergiker tex....Men de va mycke om dom är stjärnkrogarna som kör fusion mat å sånt å förklarade att de är lättare än va de ser ut så dom kommer tillbaka i vår så skulle vi själva få testa vilket kommer bli skoj....¨

Sen skulle Hempa å ja sticka å på spinning men det visade sig va fullt tyvärr.....Så ja kom på den lite mer manligare träningen å ta ett jympa pass....
Fan va snygg man måste sett ut där....tur att ingen filmade....Men därimot vart ja lite besviken för man vart inte svettig typ....Efter passet så hoppade ja å Hempa upp på en Crosstraing pryl å körde en halvtimme till...Då vart de lite bättre.....Så ja kommer nog hålla mig till spinning.....El nått annat som man inte behöver så bra koordination.....

See ya don´t wanna be ta/Spidey

Helvetisk morgon // Jonnie

Vaknade ca 4.30 av att jag hade svårt att andas, smärta i bröstet och frossa trots att jag ligger under täcke. Visar sig att muskler i min rygg strejkar och sätter tryck över lungorna på mig. Har bara haft denna smärta en gång tidigare och det var efter att ha sovit i mors vattensäng när vi lånade hennes hus för något år sedan. Krävdes två personer som fick samarbeta för att räta ut ryggen igen då... Kliver upp och sätter mig framför tvn, fullt påklädd och under täcke, och huttrar i två timmar medan jag går igenom det suveräna tv-utbud som finns kl 05 på morgonen. När Tuva väl vaknar försöker jag ta henne då det var min tur att ta henne till dagis idag, men efter att nästan tappat henne när jag skulle lyfta upp henne till blöjbordet för ett blöjbyte, fick jag ge upp och gå och väcka Jenny iallafall.

Hon vaknar och upptäcker att hon har missade samtal från sina föräldrar, och befarar det värsta. Snart bekräftas det att de har fått ett dödsfall i familjen under natten.

Ännu mer skuldkänslor sköljer över mig när jag nu tvingas be henne ta Tuva till Dagis i kylan, och speciellt efter en sån start på dagen.


Fyra timmar senare och frossan har äntligen börjat släppa. Ryggen känns fortfarande som om jag blivit påkörd och varje andetag och hjärtslag känns obehagligt. Vill verkligen inte bli sjuk just nu. Har dåligt samvete ändå för att Jenny för göra så mycket, fast hon behöver plugga och hantera sorg.

onsdag 7 januari 2009

En ny T-shirt // Jonnie

Frugan var ute och shoppade lite härom dagen och hittade en läcker T-shirt åt mig. Det är en storlek XXL, men spännmodell, som sitter lite mer tight och är lite mer elastisk. Lite läbbigt för mig som har aningen fobi mot kläder som sitter klistrade mot kroppen. Men det sägs att viktnedgång ökar självförtroendet till att vilja ha denna typ av tröjor sen, och motivet är snyggt nog för att jag ska offra lite av min bekvämlighet!

"She gave me a T-Shirt I could not refuse"

Nöjd som fän/Spidey

Ja hade bara gått upp 1.5 kilo denna jul. Å de kändes skönt...va lite nervös att de vart över 2 pannor.....Ska träna imorrn å ska köra 2 ggr i veckan till å börja me....
Ja är mer peppad än vanligt måste ja säga....FAN va ja ska ner i vikt.....

Iofs är de den såkallade saluhallen imorrn....Tur iofs de att den är på en tors för då kan man sätta i sig lite mer......men förutom dom så är de inget annat inplanerade provmiddagar el nått likande....Å de är skönt som FÄN:....Så nu kan de bara gå neråt....
Men är lite sugen på den där under 100 kilo pizza....Hoppas den kommer snart...el va säger du Martin?;-)

See ya don´t wanna be ya/Spidey

Gävles Djungler // Jonnie

Var in i Gävle och skulle leta mig till Martins föräldrar på Brynäs idag för att hämta en utlånad film. Det tog ca 20 minuters snurrande och troligen ett 10-tal samtal till "Leif" innan vi var på plats. Jisses vad onödligt krångligt upplagd den stan är.

I övrigt är jag i fullgång med att mixa puréer av allt gott jag saknat under min pulver- och sopdiet. Det går att göra en massa gott med relativt enkla medel. En liten bit kyckling, en skvätt pasta och en matsked eller tre med salsa och man får en intressant röra. Även varianter med ägg, matlagningsgrädde, kaviar och purjolök är en höjdare men funkar bäst tillsammans med en smörgås, och dem är min mage lite fundersam på än. Det går om jag äter väldigt långsamt, annars blir det raveparty och man blir lätt illamående. Hastigheten på ätandet är helt klart mitt största problem. Matmängd, tider och vad jag ska äta funkar, men min fula ovana att kasta i sig maten ställer till det och tänker jag mig inte för så äter jag ofta alldeles för fort.
Hur man sen ska klara av att hålla ner tempot på ätandet i under vanliga vardagar med jobb och familjeliv, är för mig en gåta som vi får avvakta och se om vi kan hitta svar på.

Är betydligt piggare i kroppen nu och orkar med mer, även om mat och sovklockan verkar ringa jämnt och alltid när man har annat att göra. Dock sover jag ytterst dåligt just nu och får kämpa för att ens klara av att ligga kvar i sängen mellan 24-07. Det gör att huvudet är trött även om kroppen börjar piggna till. Att vara trött hela dagarna sätter sig på humöret, och då blir det bara otrevligt. Försöker hålla upp fasaderna med leenden åt nära och kära men det skiner nog igenom rätt ofta fast man inte vill.

tisdag 6 januari 2009

Ska polisanmäla IKEA/Spidey

Dom tar pengar ifrån en. Man går dit å ska bara köpa klädsel till en soffan men när man går ut så väntar en lastbil utanför så man kan få hem prylarna man hittat där.....Varenda jävla gång man är där...Nu får de fan sluta....Om man går dit för att köpa EN sak så ska man lämna IKEA me EN sak också....Därför kommer ja lägga in en anmälan på dom....Det funkar inte så som dom håller på....Grrrr....
Iofs fick men en ny fåtölj som va mycke fin å billig....Men iaf.....å nya lampskärmar så de ser finare ut här....Men iaf....Å några vaser....Men iaf.....De funkar inte....

funny pictures of cats with captions
more animals

Det har iaf börjat bra denna vecka....Börjat räkna points igen å de känns bara bra.....:-) Å ska förhoppningsvis köra lite spinning på¨tors om förkylingen har släppt....
Annars är de väl inget nytt under solen....
Ska göra kikärtsbullar till matlåda imorrn....ska bli såååååååååå gott....

See ya don´t wanna be ya/Spidey

måndag 5 januari 2009

Tebax till verkligheten /Martin

Hell-o allihopa! Nu är jag tebax till verkligheten, efter jul, nyår, resor och tok... fast jag är dock inte helt klar med resandet. Befinner mig just ni i Gävle, hos min mor. Min dotter har varit där medans jag har varit i Istanbul och stuckit nålar i mig själv i Turkisk TV, inför tio miljoner tittare. En kort, jättekonstig resa, som på många sätt var fantastisk, men samtidigt allt annat än glamourös. Bilden föreställer utsikten från mitt hotellrum. Spenderade en dag i Istanbul med Den fantastiske artisten "Mr Methane", bara detta var en trevlig upplevelse. Det turkiska kaffet är fantastiskt, så även den turkiska maten.

Men... NU är det dags att börja jobba bort det man syndat på sig under juletid... Finns inget annat nu! Kommer tyvärr inte kunna väga mig nu på onsdag, men nästa vecka kliver jag på vågen och får bekänna färg.

Nya bilder på Jonnie

Nu ligger bilderna på Jonnie uppe! Snacka om förändring...

Här ligger bilderna: DEN NAKNA OHYGGLIGA SANNINGEN

Nakenchock // Jonnie

Med Martin hemma från Turkiet och på ett besök i det kalla Gästrikland, har vi passat på att ta ett par nya nästan nakna bilder på mig att visa er, så ni inom kort får se bildbevis på hur det går med min viktminskning. Jag tar inget som helst ansvar för hurvida ni kan behålla era senaste måltider efter ni sett dem, men förhoppningsvis ser det bättre ut än "före" bilderna. ;)
Se alla våra bilder här!
(Men ge Martin ett par dagar på att fixa mina nya bilder först)


Annars har jag nyligen tjuvstartat på purékosten istället för bara släta soppor. Det går helt till som så att jag skramlar ihop några goda saker, så som grillad kyckling, pasta, salsa, purjolök osv.. sen mixar jag sönder dem till atomstorlek med hjälp av en stavmixer
(Guds gåva till oss Gastric Bypass Opererade).
Resultat blir en sörja som ser ut som högstadiets skolmat under sista veckan före jullovet när mat-tanterna leendes serverade måltiderna i tomteluvor och skolledningen öppnade sina annars så tajta plånböcker för att ge eleverna exotiska tillbehör som socker och kanel. Men faktum är att det smakar förvånadsvärt bra (Kanske för att man levt i stort sett på soppa i en månad?).

söndag 4 januari 2009

Sista dagen som slaker/Spidey

Imorrn börjar det att räknas points å gå ner igen,,,,Ska bli lite roligt de hur mycke man har gått upp på ons.
Å ja åt min sista 150 gr på ett bra tag nu, å ja nöjt av den länge....:-)

Det känns skönt me ett nytt år. Ny kropp å ny "frilla". Förra året va iofs inte dåligt utan ett av mina bättre år men det ger bara nya förhoppingar om detta. Ska försöka resa lite mer detta år tex. nån weekend nånstans i europa. sen blir de att hälsa på syrran i NY också i sommar...Sen ska ja ta tag i min Klubb 213 också....Köra igång den igen....Å mitt musikande iöht....

DEt jobbigaste nu är att man är förkyld å inte kan träna....Just när man börjat komma igång så åker man på en dunderförkylning...iofs så konstigt, det är ju dom tiderna....:-/

See ya don´t wanna be ya/Spidey