lördag 17 april 2010

Tryck i bröstet å nästa stopp akuten/spidey


I tors, runt 12 tiden, så kände ja mig konstig, huvudet snurrade när ja gjorde nått. men så länge ja satt still så va de "lugnt". men när ja kom hem så kunde ja ett tryck i bröstet. Å den fortsatte in på tors.....vid lunch så bestämde ja mig för att ringa vårdupplyssningen å dom sa att ja måste till akuten på en gång för det lät som en hjärtinfarkt.....Bara att dom sa att de kunde vara det så fick ja en infarkt....så nu när ja kanske har 2 hjärtinfarkter så va de nog bäst att ta sig till en akutmottagning......Ja fick skjuts av min farsa in till södersjukhuset....
Dom tog in mig på en gång å tog en massa blodprover å ekgtester....sen fick man placera sig i ett väntrum, när ja suttit där ett tag så insåg ja att om de va en infarkt så skulle ja nog åkt in på ett rum å blivit omhändetagen på en gång, det fick mig att lugna mig lite men man va ju skakis för det finns så mycke annat man kan ha fått....nån blodpropp el nått....

Sen efter några timmar kom Dr Zoidberg in å fråga en massa frågor å lyssnade på mina lungor....sen sa han att dom skulle göra ett blodprov till ifall de kunde va en blodpropp i lungan....det visade sig att det inte va de heller.....

Han sa att det är förmodligen stressrelaterat å att ja måste ta de lugnare. men om det inte skulle gå över så måste ja söka igen----

Det ar ju vart endel stress å annat den senaste tiden i mitt liv, jobbet, kärleken,flytten, mormor, börjat träna, överviktig, lagt om kosten, m.m, så kroppen sa väl ifrån kortsagt. Nu måste ja ta å tänka till lite å ändra på några saker. De ringde inte vilka klockor som helst nu utan Tsarklockan å klockan i Shi tenno ji templet är det som dånar i skallen på mig nu....

See ya, don´t wanna be ya(or?) Spidey

fredag 16 april 2010

Recept på begäran: Mart-Mannens Mördarstarka Stekta Grönsaker från yttre Helskotta! /Martin

Här kommer receptet på de stekta grönsakerna som jag brukar göra. de håller magen igång, och en portion innehåller färre kalorier än en Nutrilettshake! Tar en kvart att göra... Går att komplettera med räkor, kyckling eller annat skoj.

Ingredienser:

Vitkål 3-4 blad
Broccoli, ett gäng små buketter
1 lök (Röd eller gul)
4-6 klyftor vitlök
ca 5 medelstora, färska champinjoner
1 bit Squash, så mycket man önskar
En hel del färsk spenat, mangold eller ruccola, eller alla tre.
Andra grönsaker man råkar gilla
En ytterst liten skvätt olivolja att steka i
Örtsalt
Svartpeppar
Japansk soja (Inte den oljiga kinesiska)
HabaneroTabasco

Gör så här:

Strimla vitkålen i ca 1 cm breda strimlor, strimla löken. Pressa eller hacka vitlöken. Skiva champinjonerna ganska grovt.
Dela resten av grönsakerna i lagom stora bitar.
I med den lilla skvätten Olivolja i en snorhet panna. Stek sedan lök, vitkål, vitlök och champinjoner en kort stund innan du har i resten av grönsakerna.
Stek en stund, tills grönsakerna "satt" sig lite.
Vräk på en ganska bra skvätt med Japansk soja. Den Japanska är mildare än den kinesiska, och tål att användas ganska mycket av. Men smaka lite, så du ser hur mycket du vill använda. Krydda med örtsalt och svartpeppar. När det smakar bra:
På med HabaneroTabasco. den är skitstark, mycket, mycket starkare än vanlig Tabasco. Men snåla inte. Den här rätten gör sig väldigt bra skitstark!

Låt det puttra, men inte för länge. Grönsakerna ska lite spänstighet kvar.

Servera som det är, med några matskedar minikeso, eventuellt nån köttbit och/eller surkål.
Självklart kan man servera detta med typ ris, men vitkålen, champinjonerna och broccolin gör rätten så pass stadig i sig själv, så man inte behöver en massa extra kolhydrater.

Njut, men njut sakta... Det är starkt!

Bild kommer senare...

/Mart-Man

onsdag 14 april 2010

Den magiska gränsen är nådd... /Martin

Det ligger någon form av magiskt skimmer över att gå ner 10 kg, och i morse... 10,4 kg mindre än för ca en månad sen!!!

Känns svinbra! Och jag tappar fortfarande... Käkar ganska lite, men klarar mig ändå. Det är ett jävla framsteg för mig, att kunna äta mig mätt på ganska lite mat med få kalorier. Men stekta, superstarka grönsaker med habanerotabasco is the shit!

Ikväll blir det "Italiensk afton" på sambons sons skola, en form av insamling inför deras klassresa till Italien. Det kommer att bjudas på Italiensk mat, och som ni förstår ingår inte direkt lågkalorikäk i det. Men det skulle finnas typ tomatsoppa iaf. Det blir en jävligt dyr tomatsoppa ikväll.

/Mart-Man

tisdag 13 april 2010

MIn bosu boll har krymp!!!/SPidey

Japp.....det stämmer....Vet dock inte hur mycke än men ja ´känner det å skärpet skvallrade bla imorse....

Och ja....ja mår bättre nu men det kommer inte ändra min syn på träning......Ja måste hitta nått annat också....är sjukt sugen på att spela innerbandy el fotboll....men då måste man ju hitta nått lag också....hörde talas om nått lag som heter zoogården el djurfarmen el nått liknade.....Dom kanske behöver lite hjälp av en kille me en egen bosu boll, dom ligger ju bara i nån serie som heter allsvenskan...,

å maten går bättre å bättre....trots provluncher å saluhallen å prover m.m.
Småäter endel som vanligt men försöker välja rätt....har inte fått biffen än men den dyker väl upp så den får man väl äta i 2x2x2 cm bitar....en om dagen......så kanske man kan gå ner....lite....kanske......

Ja är peppad som fan iaf.....så nu jävlar....

See ya don´t wanna be ya!!!!Spidey

måndag 12 april 2010

Upp...och Ner... /Martin

Nu har jag börjat äta "riktig" mat igen. Det går åt en sjuhelsikes massa surkål och minikeso, det kan jag lova. Tusentals räkor får också sätta livet till.

Men min Tap&Track gör att jag håller mig under 1000 kalorier varje dag. Perfekt.

Självkklart ökade jag i vikt de första dagarna med mat. Gick upp ett kilo när tarnarna fylls med skit igen och kroppen suger upp vätska. Men igår, kom magen igång, med hjälp av en hiskelig mängd vatten, samt en massa habanerotabasco. Den mest passande, om än opassande, beskrivningen av vad som händer med stekta grönsaker, en massa vatten, kaffe och starka kryddor är att röven kräx.
Fy fan vad man blir risig i Kista. Menmen, magen har kommit igång, och kroppen fattar att den inte svälter, så kroppen släpper ifrån sig jox igen.

Så, jag har gått ner kilot jag gick upp.

Nu är det bara nedåt som gäller. Kommer att köra nutrilett till lunch när jag jobbar, och käka en vettig middag varje dag.

Kul är också, att jag lyckats inspirera en polare att börja ta tag i sin vikt, vilket han börjar med IDAG. Kör hårt P, du kommer att bli skitsnygg till ditt Vernissage!

Var det någon som förresten såg Mattias på Aktuellt när han blev intervjuad om att käka Alli? Tydligen har vi folk i media som följer vår blogg.

Well well... Nu ska jag promenera.