lördag 16 maj 2009

Är det billigt att gå ner i vikt?

Nu har jag käkat Alli i en vecka. Har kommit i håg det nästan varje dag. Dessvärre har jag glömt bort att ta vitamintillskott, vilket visst ska va jäklarns så viktigt. Jag har inget att skylla på annat än någon form av glömska.

Magen har stabiliserat sig. Inga fler nästan-incidenter, och jag kan iskallt konstatera att det är nog en bra idé att börja på en helg där man inte planerar att vara för mycket i offentligheten.

Om det har nån effekt är svårt att veta som jag skrev om häromdan. Men jag tänker i vart fall mer på vad jag äter, för det funkar det.

Någonstans är det nog kärnan i viktminskning, att hitta en metod som gör att man tänker på vad man äter. Man kan köra GI, man kan banta, Viktväkta, man kan vara lufterian, nåja, alla funkar i teorin. Det gäller bara att få det att funka i praktiken.

Alli lovar ingenstans att det ska vara det mirakelpiller de säkert betalar Aftonbladet för att skriva att det är. De gör rätt tydligt att det kräver både motion och omlagd kost. Egentligen ger den bara en skjuts framåt. Går du ner två kilo, så grejjer Alli ett trede gratis. Eller gratis och gratis, pillrena kostar trots allt runt tio kronor styck, så det blir ändå 30 spänn om dan. Det är inte lite pengar. Då måste det finna mer ekonomiskt riktiga sett.

Får se om jag fortsätter när jag käkat upp den här burken. Kanske, kanske inte. Byxorna måste nog kännas lite större om det ska bli ett nytt inköp!

Cee ya!

Mattias

onsdag 13 maj 2009

Tillbaka å magsjuk!!!/Spidey

Skulle skrivit ifrån jobbet i fredas innan ja åkte till Riga men då hade dom stoppat den trafiken så man inte kunde gå in på blogspot.....typiskt.....
men men....Det har väl hänt lite saker då sen sist ja skrev....

I fredas åkte ja å en polare till Riga....Å de va svinkul men lite läskigt....Vi tog en bula till hotellet....Kommer dit å ser ingen skylt där de står "Hotell Liene" utan de är bara en bakgata.....Kl är 23 å man kliar sig lite på huvuvdet å undrar om är de här man kommer dö? Bli våldtagen å rånad i en bakgränd i riga....chauffören kliver ut ur bilen å går in i gränden....ännu skummare....å han kan inte ett ord engelska....å såg lite väderbiten ut om man säger så...han vinkar å säger "yes yes"....Ja va ska man göra....vi kliver ut å han kommer tillbaka å vi ger honom pengar å vi traskar in....

Men det va rätt....I gränden finns en markis med namnet "Hotell Liene" så vi hade kommit rätt....Skönt som fan....


Vi gick in å fick nyklarna å gjorde oss iordning för vi va lite sugna på att ta ett par kalla på nån pub i närheten....Vi går till receptionen å frågar....men dom säger att vi absolut inte ska gå till nått hak i närheten....å på kvällarna/nätterna måste vi ta taxi till hotellet....Utan vi ska helst va i gamla stan där de är mycke folk.....Fint hotell man valde,haha....Så vi tog en taxi in å festade....
"Som ni ser är de ett 5 stjärnigt hotell!!!"
Dagen efter gick vi in till stan å vi märkte att de va typ slummkvarten vi hade hamnat i.....Men va ska man göra?
Så gick å gick å gick år Riga va väl en ganska trevlig stad. Ingen ja kommer åka tillbaka tills å vitt ja vet nu....Sen festa på kvällen å tillbaka till Rock ´n´Riga som va ett ställe ja rekommenderar å sen sönda samma visa igen....

Men sen kommer de jobbiga....
På flygplatsen åt ja en såkallad pizza som de va nått skit i så ja åkte på nån sort magvirus.....Va heeeellllltttt utslagen på månda....Ja åkte å jobbade men tog bara ett samtal å åkte hem......Nu är de iofs bättre men damn....hade feber å de sprutade åt alla håll å kanter.....
men de positiva är att ja säkert gått ner nått kilo iaf....i mån fick ja bara i mig en halvliter yoghurt so ja tvingade i mig å en macka....sen spydde ja i tis också så man fick knappt behålla nått......
Fan va less ja är nu kan man säga.....Har inte trännat på skit länge nu.....Mycke pga ja vart sjuk en längre tid....Men ska FAN se till att börja igen.....
Hoppas ni förstod hälften....Försökte korta ner de så mycke ja kunde å de kanske vart lite osammanhängade...:-) men ni förstår helheten iaf.....

Å så på månda är de ju dax,,,,Se om Martin har gått ner under 100 pannor.....Va tror ni? Ska han å ja få äta varsin pizza el ska han få titta på,.....:-)


See ya don´t wanna be ya!!!!/Spidey

Första paret nya byxor // Jonnie

Har nu slutligen gett upp och kostat på mig ett par nya byxor, samt en håltång för att göra nya hål i mina bälten.

Byxorna är av modell arbetsbyxa med många praktiska fickor, och av storlek D108, istället för min gamla storlek D116. Känns riktigt bra.
Håltången var dock en besvikelse. Metallen(!) i handtagen gav vika under kraften för att klippa hål i ett vanligt, relativt tunt läderbälte, och den är redan obrukbar. Får åka till ÖB och kräva tillbaka mina 35 kronor.

tisdag 12 maj 2009

Jag inbillar mig, djupt inne i mitt mörka hjärta att byxorna sitter lite, lite lösare.

Magen tycks mycket riktigt ha stillat sig en aning efter några dagars veritabel revolution. All ordning och reda kastades över ända, nu får vi bara hoppas att även överklassen, jag menar övervikten ryker all världens väg.

Eftersom jag inte har vägt mig så kan jag inte säga något om det här har funkat, men å andra sidan, efter den sprackaralla som varit lär viktminskningen till ganska stor del bestått i utflöde av kroppsvätskor i mer eller mindre samlad form. Men jag inbillar mig, djupt inne i mitt mörka hjärta att byxorna sitter lite, lite lösare. Detta till trots att byxorna jag bär är nytvättade. En god indikator på att något har hänt. Men man ska inte ropa hej innan man är ren över ån!

Cee ya!

Mattias


måndag 11 maj 2009

Gult är inte bara fult - en liten avföringsrapport /Mattias

Så där ja. Nu har jag satt i mig Alli i några dagar. Kanske inbillar jag mig, men jag känner mig inte exakt lika fet längre. Kanske beror det på att jag bajsar ganska ofta. Kanske är det bäst jag säger det nu, den kräsmagade ska sluta läsa nu för härefter kommer det komma mer eller mindre utförliga beskrivningar av avföring och dess processer.

Att Alli gör nån typ av verkan på kroppen är i alla fall ställt utom allt rimligt tvivel. För gaserna i magen ökar i kvadrat, och det i kombination med att man bli lös i magen. Men så kan det ju vara lite då och då i alla fall, så det kan bara vara en tillfällighet. Men! Nu kommer vi till det i sammanhanget intressanta. Bajset har en helt ny färg och liksom bara glider ut, nästan vare sig man vill det eller inte. Inga större olyckor ännu. Men det beror nu på min gamla yrkeschaufförstarm som gör att jag i princip kan hålla mig hur länge som helst bara jag låtsas att jag har någon i baksätet.

Den nya färgen är gul, jo det är sant. Gult är inte bara fult, det är Allibajs. Intressant nog så är bajset, precis som hon på apoteket sa, slemmigt. Eller mer oljigt så det ser ut som man har stått och hällt smältsmör i muggen när man är klar. Jag hoppas och tror att det betyder att kroppen inte tagit upp mer fett än önskvärt och helt enkelt kastat ut resten.

Så, nu vet ni lite mer hur det är med de där tabletterna Alli, och tro mig, fortsättning följer.

Cee ya!

Mattias