lördag 20 september 2008

Hungrig inför gig... /Martin

Sitter här och har precis packat mina prylar inför giget ikväll. Oförutsedda händelser har dock gjort att jag missat att packa matsäcken. Som tur är så är giget inte allt för långt hemifrån idag, så det blir hem och laga nåt efteråt. Just nu är jag skithungrig. Bara käkat frukost hittills.

Läser på bloggen om mina mednedgångares småmissar i går. Hmmm... Håll ut. Egentligen är det ingen större fara om man syndar en dag. Det viktiga är att man inte ger upp bara för en liten miss. På´t igen bara! Kul att man kunde lägga upp film, Spidey! Det ska jag också göra. Får väl filma tjockmagen och dansa... eller nåt...

Det finns bloggkartor också!

Vi har placerat vår blogg i
Högdalen
på bloggkartan.se

Fredag, seminarium och en krämbulle, hupp!/Mattias

I går var jag på seminarium med Focus och Synovate så här mittemellan valen. Det var väldigt intressant i början, men tappade i intresser ungefär i takt med att jag blev tröttare och tröttare, och dessutom en aning hungrig. Men det gick att hantera. Kasnek mest för att jag gaktiskt äter GI som är en jäkla bra diet att vara mätt av. Poängen med GI är väl flera men en är att om man äter de fett och långsamma kolhydrate, ja och protein och vitaminer också så klart, så blir man mätt längre. Ett bra exempel på motsatsen är pasta som kryllar av snabba kolhydrater. Man trycker gärna i sig ett ton pasta, blir propponmätt och full av energi, en halvtimme senare måste man äta igen. Inte bra för vikten det inte. Om man däremot äter grovpasta så jobbar kroppen längre med maten eftersom det är mer att bryta ner, och då håller man sig mätt längre, minskar sitt sockersug och helt enkelt går ner i vikt därför. Det funkar utmärkt.

Min frukost är som alltid värsta GI-dieten, god, nyttig och mättande. Det konstiga är att jag ibland tycker det är oöverstigligt jobbigt att värma bären i micron och koka ägg, och då är det lätt hänt att det blir en smörgås, vilket är uselt. Men hittills har det funkat bra, eftersom hallon och yohurt är såå gott.

Till lunch blev det en grov smörgås på Sandys, inte klockrent, men gott och den höll mig mätt länge. Men det är nu jag gör mitt stora misstag. På seminariet bjuds det så klart på lyxmackor. Fint, smaskigt vitt bröd med salami, brie och massa annat smask. Förutom brödet i och för sig relativt okej, men inte något att rekomendera och nu visar sig de snabba kolhydraternas tryanni. JAg trycker i mig den här mackan och mitt blodsockerkurva rubbas och inte långt därefter känner jag sötsuget, och på promenad genom gamla stan kan inte jag och gravida Annie motstå krämbullens frestelse när vi tränger oss före några pensionärer på ett fik på Lilla Nygatan.

Solen värmer oss och sockret ger oss kickar och bullen är så fylld av kräm att det sprutar när jag äter. Åhh, så gott. Livet är ganska bra. Men diet är ganska dumt just då. Sockret rubbar blodsockerkruvan ännu mer och ganska snart efter blir jag trött som ett gäng gnuer som blivt jagade en hel dag av ett lejon. och nu, nu, nu blir Martin arg kan jag tro. Jag dricker cola, mest för att överleva och inte somna på tunnelbanan hem. Lite också för att jag tror att det ska vara sagolikt gott, vilket det inte är i dag. Det var synd!

Nar dagen ändå gått åt helvete matmässigt äter jag en lite påse godis på kvällen til filmen Dumpad som är ganska okej och jag somnar sött på soffan.

Cee ya!
Mattias

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

fredag 19 september 2008

Fredag....///Spidey


Skönt att det är fredag. Och ja har 22 p kvar denna kväll så det blir ett glas vin el öl till maten. Å nån bra rulle.
För imorrn blir det packa packa packa packa packa...Sen ska ja packa lite också om jag nu hinner dvs för ja ska hinna packa också. Men det är iofs skönt eftersom man rensar så j*vla mycke. Flyttar om ca 2 veckor så det gäller att ligga i nu.

Är lite nervös inför måndagen...Då ska ja på spinning...:-/
Ska bli intressant om man kan gå efteråt el inte.

Nä nu ska ja gå å stekta lite höna....

See ya, don´t wanna be ya/Spidey

Suck!!!/Spidey

Det vart sammalagt 41 p igår....Öl å vin å sprit med en polare....Plus det blir lite(inte bara lite) jobbigare att tvätta å packa....
Men det blir lugnt ikväll iaf och hockey börjar snart så då blir man taggad.....Den måste vi fan vinna....

Det vart havregröt å en kopp kaffe "imorse"(runt 14:00) och tagit ut 2 kycklingfiler till ikväll. Ja vette fan va ja ska hitta på me dom än men de löser sig nog. Blir väl nån gryta kanske med ris till....Hmmm...Där sa ja nått...Det blir det....En nyttig gryta....

Nä nu tillbaka till packet....

See ya,don´t wanna be ya!!!/Spidey

Kläderna växer och magmåttet minskar! /Mattias

Blev inte något tjockisbloggande i går. Men det går ju bra för bloggen ändå, många som kommer och läser mycket, och dessutom kommer igen! Det är skojigt. Roligt också att en del börjat kommentera. Eller nåja, en eller två!

Gårdagens krubb var vanliga frukosten, fisklunch med kokt potatis och till middag blev det någon slags färsbiff inköpt på Hemköp i centrala Stockholm. Till det en mindra salad med bönor och lite annat nyttigt. Gott och helt ofuskit. Förutom två korvar med bröd när jag höll på att svälta ihjäl efter att Martin dragit ut på mitt liv till den milda grad att jag inte kunnat fika på en vecka nu! Men en helt bra viktminskningsdag i övrigt.

För övrigt är det lite spännande att man de facto blir smalare när man ser på vågen att man tappat något eller några kilon. Kroppen blir mindre. Kläderna större och helt plötsligt tittar människor på en med en helt annan blick!

Kalla mitt huvud fullt av spöken, men det är sanningen jag presenterar här!

Cee ya

Mattias

Matkatastrof /Martin

Tjohoo! Vi lyckades lösa vårat tekniska problem på bloggen till en tillfredsställande nivå.

Gårdagen var matmässigt en katastrof. Hann inte med frukosten, ej heller lunchen... Lagade en ganska trevlig middag bestående av varma mackor gjorda på ÄDR, keso, tomat, skinka, majs, lök, en skvätt ketchup och kryddor samt lite Sweet chili som tillbehör. Vräkte såklart i mig maten i äkta tjockisstil. Upptäckte sen att jag hade massor av points kvar att stoppa i mig, så jag gick loss på Viktväktarnas 2-points godisbars till de var slut. Riktigt onödigt! Även om jag inte kom upp i dagens pointsranson så hade jag mått mycket bättre om jag ätit jämnt över dagen.

Ny dag, nya tag. Frukost med lättyoughurt (inget socker), havrefras, banan, 1 skiva ÄDR, keso och skinka. Bra mat!

Tillagt i efterhand: Imorgon är det gigdag, så möjligheten att skriva kan ju bli haltandes. Men jag är ju numer rustad med en plan för maten!

Äckligt Danskt Rågbröd (ÄDR) /Martin


ÄDR, Äckligt Danskt Rågbröd, är samlingsnamnet på den ungsgräddade massa som enligt Viktväktarna får förtäras tills dess att mättnad infinner sig. ÄDR kan bestå av flertalet olika ingredienser beroende på tillverkare.
Grundreceptet är dock liknande detta: Surdegskultur, Råg (hela korn), vatten, inget sötningsmedel, gamla cyklar, nåt man hittat på parkeringen och kanske salt.
Skillnaden mellan ÄDR och Gott Vitt Bröd (GVB) är mestadels att ÄDR dödar långsamt medans GVB dödar snabbt. Dessutom får du äta mer ÄDR än GVB för Viktväktarna.

torsdag 18 september 2008

Resultat efter 1 vecka /Martin

Med stor förväntan och stramande kläder ställe jag mig återigen på viktväktarvågen. GLÄDJE! 112,1 kg. Jag har alltså gått ner 2,4 kg den här veckan! Inte illa alls! Vi fick dessutom möjlighet att göra lite reklam för bloggen på Viktväktarmötet efteråt. Det verkade vara uppskattat så långt iaf. Hoppas de tycker samma sak efter att ha besökt den.

Efter mötet var det att snabbt packa ihop och åka hem till min söta, men sjuka sambo. I min stress märkte jag inte när Spider-tjyv snabbt snodde åt sig alla mina Viktväktarböcker och en kartong med smal-godis. Godiset märkte jag innan vi hann därifrån, men böckerna upptäckte jag var borta först när jag kom hem och skulle käka en Viktväktarriktig pastasallad. Vad trodde Spidey egentligen? Att han skulle gå ner dubbelt så fort i vikt med dubbla uppsättningar böcker? Så... I morse var det bara att åka iväg till tjyv-Spindeln och hämta upp prylarna under hot och förmaningar om att inte göra om det. Hoppas du skäms, Spidey! På grund av dig så kräktes min dotter i bilen på vägen till dagis, och jag hann inte äta frukost...

Nåja... Nu ska jag sätta mig och försöka rätta till de tekniska problem vi just nu har på bloggen.
Sen är det ett par möten... Ganska stressig dag, och frukosten är missad.


Tre djupa andetag...

I bakgrunden på bild två ser vi Konsulent-Gun, hon som ska se till att ha koll på mig och Spidey under vår viktminskning. Hej Gun!

Tekniska problem /Martin

Vad är en Blogg utan tekniska problem?

Jo... glädjande för oss, men tyvärr inte existerande för tillfället.
Som ni ser har vår navigationsmeny hoppat nedanför all text på förstasidan. Vi försöker lösa detta, och sidan kommer se väldigt mycket bättre ut när vi fixat detta.
Alla inlägg och all text finns kvar, det bara ser kattskit ut.

onsdag 17 september 2008

ÖÖÖÖLLLLL!!!!!/Spidey


OCH ÖLEN VINNER IGEN!!!!
Gick ner 1.9 kilo denna vecka. Så JÄVLA glad och nöjd. Fast man drack flera öl så har man gått ner. Så till alla öl älskar. DET GÅR ATT GÅ NER OCH ÄNDÅ DRICKA ÖL. Ja är beviset. Plus det vart provlunch på jobbet ida så gick det bra...Det var bara en del olika kött skivor. Som rostbiff, kalvstek, lammracks m.m.

Och ett stort grattis till Martin och Mattias som också gått ner. Och hoppas på att få höra mer av Jonnie hur det går med operationen å grejer. Vi är fan bäst vi 4.

Men måste dra upp en sak. Varför är de så dyrt med smalmat? Dom tar ju BORT ingredienser från matvarorna. Dvs inte ens bryr sig om att öppna packetet med extra fettet el sockret för att hälla i. Och lightprodukter borde ju va billigare än vanliga eftersom socker är ju dyrare än sötningsmedel och man använder ju så pass lite också, iofs äckligare också.

See Ya, Don´t Wanna Be Ya/ Spidey

En ganska bra dag som slutar med en tabbe!

Så där ja. Nu har det gått en vecka och det är dags att börja på en ny. Känns rätt okej att ha gått ner ett kilo med tanke på att jag fuskat en hel del och inte behövt vara varken hungrig eller sugen på snask. Om man ska sammanfatta fusket för veckan så är det 3 kolor, fyra vetekakor, en bigMac, två småkakor som jag glömt skriva upp och en del pasta som bara är halvokej. Nåväl, nu är det dags att granska den här dagen i sömmarna.

Frukosten skiter jag från och med nu att berätta om om det inte hänt nåt speciellt. Lunchen var en utsökt GI omelett med 3 ägg, ost, soltorkade tomater, oliver och skinka. SKITGOD!

På eftermiddagen var jag helt mätt men lyxade ändå till det med nån grov jäkla brödbit med frukter i på grabbens förskolas drop in. Som jag i min dumhet trott skulle vara inomhus, döm om min förvåning när man fick stå ute i småregn och frysa röven av sig och snacka om ditten och datten med diverse folk man knappt bryr sig om. Nja, det kanske var hårt. Jag bryr mig om dem, men jag mådde som en påse nötter och hade paniken ända ut i fingertopparna. Mackan var god, barnen söta och sällskapet trevligt trots allt. Skjut mig för motsägelserna, men sån är världen!

Middan blev utmärkt med ugnsgrillade pangasiusfileer, alltså årets stora förlorar fisk. Tänk er själva. Här har de glidit runt i haven och trott de var safe och har skrattat åt torskarna som åkt upp på löpande band. Men nu helt plötsligt är det ombytta roller, skräppangasiusen visar sig vara värsta delikatessen och får vara glad om de inte är utrotade om några år. Till det åt jag två potatisar som jag mosade i smör. Gotteligott. När jag var liten var det den största lyxen de gånger man fick mosa in lite flora i potatisen.
Men hos mormor och morfar fick man nästan alltid göra det, för morfar älskade det. Det var bra.

Så, nu slutligen tabben. Sambon köpte ett nytt bröd till sig och grabben i dag. Rostisar. Den var visst havrebaserad så jag tänkte att jag kan ju alla fall kolla in innehållsförteckningen. 10,nånting g kolhydrater per 100 g. Jag trodde knappt mina ögon. Jag kollade igenom, trippelkollade faktiskt och insåg jublande att jag kunde käka några mackor. Brer på med smör och lägger på ost. Namnam och börjar hugga in! Men när den första är uppäten och jag berättat den glädjande nyheten för alla som velat lyssna kollar jag innehållsförteckningen en fjärde gång och vad ser jag!? Det är 10,nånting per brödbit, det är 40% kolhydrater! Så jävla ruttet. Men det är under alla omständigheter ett ur GI synpunkt väldigt bra alternativ när det gäller bröd, bl.a. för att det inte är äckligt!

Cee ya!

Mattias

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Snart Andra mötet på Viktväktarna.... /Martin

...och jag är försiktigt förhoppningsfull. Känns som det gått bra den här veckan. Ätit lite för lite om dagarna, men det går nog mest ut över psyket.
Inlägget blir kort här och nu, men imorgon lär ni ju få höra hur invägningen gick.

Onsdagsvägning innebär framsteg. / Mattias


Så där ja. Ny invägning, och det innebär glädje och jubelrop. Ingen större viktminskning kanske ni säger, men jag vill å det kraftigaste betona att jag är först under hundra kilo! Jag är nu en minibit jämfört med de andra i projektet och kan spara en siffra vid varje inskrivning, ja om det fortsätter så förstås. 99,8 kg är matchvikten i dag.

Det blir ingen viktbild idag eftersom ett kilo inte syns sååå på foto. Vi vill ju trots allt vara goda förebilder och att du som läsare ska känna att det både går och syns att man tappar kilon. Så då går det ju inte att ta bild efter bara ett kilo. Nu känner jag mig taggad efter alla små matmotgångar under veckan. Att jag inte varit på muggen innan vägningen betyder att det ligger ett gäng hekton i tarmarna och väntar på att lämna mig och få mig att bli ännu lättare!

Cee ya!

Mattias

Intressant?

tisdag 16 september 2008

Delicato,Vin,Tyskland och ÖL!!!/Spidey


Denna dag var en prövning kan man säga!!!

Kl 10:45 ringer växeln upp å hamnar hos mig och ber mig öppna dörrn in till oss, vi skulle få finbesök Och vilka är inte dom då, om inte Delicato med massa gott. SUUUUUCCCKKK
Men jag tog inte en enda liten bit. INTE EN ENDA BIT å damn va jobbigt det va. (Jag luktade bara på dom och dom luktade såå gott.)
Sen får ja veta att ja vann resan till Mat Os i tyskland men om den skriver jag snart om.(större suck men med mer glädje).

Efter jobbet var de dax att åka på en vinprövning som ja skrev att jag skulle på. Damn vilka goda viner man fick smaka på. Man spottade ut nästan allt iaf. Det som slank ner var det mögligavinet. Den vart inte så farligt dyr om man jämför, en 50 cl på bolaget går på ca 180 för det vinet. Och en god dyr whisky och konjak. Men det jobbiga var innan vi började prövade viner så bjöds det på lite mat, prosciutto,färskost,rostbiff,salami m.m
Jag har inte exakt räknat ut hur många points maten vart för ja glömde allt på jobbet.

Efteråt gick vi på en krog och tog en öl.

Jag tänkte på en sak när ja drack ölen. Jag kommer bevisa att man kan gå ner fast man dricker öl, kommer kanske gå lite långsammare men ja ska fan bevisa de. Och vi får väl se hur det går imorrn när ja å Martin väger in oss. Lite nervös är man.

Tillbaka till resan till tyskland. Ja ska skriva kort vad som kommer hända där och allt ja kan säga att fuck viktväktarna under dom dagarna.

Månd:
Landar på förmiddan i Erfurt å Checkar in på Radisson SAS Hotel
Åker till Mässan på en gång sen får man äta mat å hitta på nått själv under dagen.

Tis:
Guidad promenad i Lutzen med mat å provsmaker av deras viner
Tillbaka vid 17 sen kl 19 är det OKTOBERFEEEEEST. Den kan man ju inte sitta å ta in en 33cl å räkna 2.5 p. Det är fan en snapps i deras ögon. Så det är bara slita på sig sin läderhousen å börja dricka.

Ons:
Utcheckning å sen till Mässan och glo på den riktiga tävling, el sova på nån parkbänk inärheten tills det är klart. Kl 20 är vi hemma på Arlanda.

Och ni tror att ja kommer ödsla tid på att räkna points när man vinner en sådan resa. Kommer fan aldrig göra det igen coh jag vet att ja skulle ångra mig om ja inte bara njöt av allt. Plus det ja går upp där kommer ja iaf gå ner sen.
See Ya, Don´t Wanna Be Ta///Spidey

Intressant?

Det fortsätter. Med bakslag!!

I går påstod jag att jag bara skulle äta upp den där pastasalladen som var kvar från i söndas, men när timmarna gick och klockan var tio på kvällen gjorde jag det mest korkade man kan göra! Jag åt två vetepolarkakor med smör och ost. Så mycket energi att man kan konkurera med Martins gasproduktion. (För övrigt ett problem jag också lider av, funderar lite smått om det beror på att det uppstår avgaser när fettet förbränns i större grad för nog faan fiser man mer när man går ner i vikt?). Det var gott, men varje tugga bar en viss fadd bismak. För jag visste så väl att det var fel och att förbjuen frukt är godast är bara sant i, ja jag vet inte ens när.

Började dagen lika uselt som jag slutade kvällen innan. Det där stans goda brödet. Till mitt försvar till varför det är jag som falerar hela tidenoch inte de andra så beror det på att jag redan hållt på sen början av juli ju. Jag fuskade inte heller första veckan då, det vore ju skönt om det hade domkumenterats också!

Självklart straffade sig den där degklumpsfrukosten genom att göra mig hungrig redan på 3:an mot jobbet. Men återigen var jag tapper och höll ut, så lite har jag förlåtit mig själv.


Som jag kanske nämnt, eller kanske inte, så jobbar jag i Stockholms Stadshus, ni vet det där huset som har ett högt torn mitt i Stockholm. Här finns det två restauranger. En vanlig personalrestarung och så Stadshuskällaren, när man faktiskt kan äta alla nobelmiddagar som serverats. Men det är dyrt och måste beställas i förväg. Att äta lunch där är också dyrt, men det är så mycket lugnare än i personalmatsalen så när mina vänner var på besök i dag så åt vi faktiskt där. 145 spänn för en ceasarsallad är faktiskt knappt okej, speciellt som den inte var särskilt god. Men en bra grej var att det inte var krutinger i, vilekt är det GI farliga med ceasarsallad, nej, det var EN krutong. I och för sig jättestor, men det var lätt att lyfta över den till Niklas talrik, som inte behöver gå ner i vikt.

Nu är jag hungrig som sjutton och funderar på att ta en frukt innan jag påbörjar min hemresa till utanförskapets Högdalen.

Cee ya!

Magen bubblar /Martin


Alltså... på riktigt. Om jag normalt sett har orolig mage, så är det en fis i rymden jämfört med hur det är nu. Efter allt äckligt Danskt rågbröd, fullkornspasta och havregrynsgröt jag satt i mig så är det som att en inspelning av Alien äger rum i min mage. Jag skiter som en häst (dock inte ståendes på alla fyra, om nån trodde det) och jag avger gaser som skulle kunna försörja ett mindre land med energi för resten av året. Helt sjukt... Iofs hittade jag någonting konstigt i toaletten efter jag spolade imorse som skulle kunna förklara en del... Nu måste jag gå på toa igen, sen ska jag till en god vän och dricka svart kaffe utan socker och mjölk. Tjo!

Nyligen?

måndag 15 september 2008

Pasta - The Saver in the Nöd /Martin


Till skillnad från Mattias, så är Pastan en av mina (och antagligen Spideys) bästa kompisar när det gäller att gå ner i vikt.
Pastan är inte bara bra för att det går fort att laga, lätt att göra gott och passar för både en hungrig far och dennes vrålande dotter. Den har dessutom ett av de bästa "Mest mätt för pointsen-värdena". För fyra Points får man äta sig mätt på pasta, enligt Viktväktarnas metod. Nu ska man ju inte äta pasta och ketchup i stora lass tills man blir som en spärrballong, men om man gör en schysst pastasås på redning och massor av grönsaker samt en skvätt mager skinka, eller annat lämpligt, så har man en mättande middag som man står sig på. Det finns fler kolhydratrika saker man kan äta sig mätt på med lågt Pointsvärde, men pastan har även alla ovanstådende fördelar... Framförallt att det går fort. Pasta fungerar dock inte lika bra för de som kör GI-metoden. Varför? Det får ni fråga Mattias. Han kommer med största sannolikhet att förklara det i ett kommande inlägg!

Rätten på bilden var vad jag och min dotter käkade till middag idag. Pasta med sås på redning, champinjoner, lök, skinka, sockerärter, tomater, en jämrans massa kryddor, lite vinäger och Sweet Chili. Den har ett Pointsvärde på 6,5 och mättade perfekt. Min lilla dotter gillade allt utom champinjonerna och löken. Hon fick dock lite extra fett och skinka i sin mat, då hon faktiskt fortfarande är ett väldigt litet barn, och inte ska gå på Viktväktardiet.

Fan va peppad man är!!!/Spidey

Är peppad som FAN på att gå ner i vikt. Fast det kommer bli svårt som fan för mig. Ska tex på vinpröving efter jobbet imorrn. Iofs så spottar man det mesta men endel kommer nog ner i magen. Och dom bjuder på lite mat. Vi kommer tex prova ett eller flera Sauterneviner som är då gjord på ädelröta(så vi ska dricka mögelvin dvs). Den är skit billig, ser många a-lagare sitta å halsa det på parkbänkarna. Dom kan gå runt ca 3000 papp per flaska.

Snart är det nedsläpp för Elitserien. DAMN va peppad man är på det också. Frölunda kommer KROSSA denna säsong så man måste ju ta en öl(kanske 2) idag till första matchen denna säsong. Bara ett måste. Fast iofs har jag bara ätit för 9 p än så länge så det är nog inte några problem med 5p för 2st 33cl kalla goda underbara öl.(sa ja goda?)

Tänkte göra en wok i tortilliabröd med lite kalkon el kyckling i. Där blir det inte heller så många poäng så ja kommer klara av en till dag med Vikt Väktarna.

See Ya Don´t Wanna Be Ya/Spidey

Måndagsont i huvet /Mattias

Halva måndan har gått. Fuskade rejält med frukosten och käkade bara ett äpple och åt en banan. Ja, så teet förstås. Lyckades dock hålla ut utan att fuskäta fram till lunchen som var välbehövlig efter jävlaskitdataproblem. Lunchen var rester från i fredags. Den minnesgode läsaren kommer så klart i håg att det var köttfärs och fullkornsspaggeti. Jag lovar att jag ska vara mer återhållsam med fullkornspastan etersom det är sjukt mycket kolhydrater. Men om man inte äter så mycket så funkar det förstås. Där har vi skillnaden mellan GI och GL, en skillnad jag ska gå in mer på djupet i vid ett mer avslappnat tillfälle.

Eftersom jag käkade dålig frukost, och lunchen var dum pasta med försvinnande kolhydrater, även om det var de bra-hydraterna har jag ont i huvet nu och vet att jag borde gå och dricka vatten. Men återigen, eftersom jag inte ätit rätt pallar jag inte att dra mig hela vägen bort till vattenkranen för att suga i mig syre och väte atomer en masse. Så jag får bita ihop och inse att är kroppen slö får huvet lida. (Inser i skrivande stund att jag inte ätit några anit-surpiller i dag och att oprovocerat ruckande av medikamenten kan leda till migränliknande keps. Så, lite medecin och vatten kan få den här härdsmältan att lösa sig också.)

Jag kommer inte skriva mer i dag, för jag ska snart ränna från kontoret och kvittera ut grabben från förskolan så jag tänker bara nämna att jag komer äta exkt lika dålig middag i dag som jag gjorde igår!

Cee ya!

Mattias

Technorati Taggar: , , , , , ,

Söndagens mål och mening /Mattias

Frukosten i dag var som vanligt, ägg, yoghurt och bär. Mättande och gott. Sen var det gympa med grabben och ut mot Östasiatiska där det var en Japandag. Där hade de lite kampsportsvisning, japanskt bågskytte och goda chokladbollar. Men lo and behold. Jag åt icke något snask. Däremot köpte jag till min sons stora glädje en liten japansk plastfigur till honom för 60 spänn. Den var jättesöt och hette nåt som jag glömt, men det var visst en snubbe som kunde dra upp lösningen på världens problem ur fickan. Men intet glatt som vara för länge. Snart säger min flickis.

- Det här är en McDonaldsfigur!
- Nej, det är en japansk tecknad figur.
- Jo, men den här kommer från en McDonalds.

Och mycket riktigt. Där på baksidan står det inpräntat, som av glödgat stål: MciDonken. Jag har med andra ord betalat 60 spänn för en Happy meal figur. Uselt! Men kanske, kanske var det som straff för att jag faktiskt åt min lunch på McDi? För väl inne i stan så inser man förstås att man planerat för dåligt och är hungrig. Men vad äter två utfattiga småbarnsföräldrar när ungen slaggar? Det är inte så lätt att både hitta billigt och nyttigt. Så det blir bara det ena. Förlåt förlåt men jag var hungrig och fattig!

Nåväl, det blev en Big Mac med morötter och juice. Rätt okej för att vara snabbmat. Eftersom jag äter GI behöver jag inte bry mig så mkt om fettet, men kolhydraterna. I en Big Mac får man i sig 45% av det dagliga behovet av kolhydrater. Det är rätt mycket. Så man får hålla igen ordentligt om man ska klara sig från uppgång här. Men BigM är rena hälsokuren om man jämför med Big Tasty där man drar i sig 75% av det dagliga rekommenderade fettintaget och 95% av det dåliga härdade fettet. Tar man dessutom en läsk och strips är man fan dömd till döden inom en vecka.

Drar mig till minnes att jag när jag körde taxi kunde käka ett sånt meal mitt i natten, plus ett Big Mac-meal några timmar senare. Shit va tjock jag måste ha blivit, och då är jag ändå fetare nu. Nåja!

Till kvällsmål blev det en hemlagad kycklingsallad med pesto och fullkornspasta. Det ska ju va så jäkla bra med fullkorn. Men kollar man in innehållsförteckningen, vilket jag gjorde efter jag lagat visar det sig att det är 65% kolhydrater. Bra kolhydrater men ÄNDÅ! Dessutom blev det så mycket att det får bli restmiddag i morgon också. Skräp diet. Men gott! Och det funkade ju så bra över sommaren!

Cee ya!

Mattias

Man ska inte förivra sig... /Martin

...trots att vågen visar som den gör redan efter bara några dagar. Mitt utgångsläge var 114,5 kg. Det betyder alltså 1,7 kg på fem dagar. Låter det för bra för att vara sant? Det är det... nästan. Grejen är att när man börjar med en sån här sak kan mycket hända med kroppen. Man kan rasa massor i vikt bara på grund av att man börjar dricka vatten. Varför ska jag gå in på en annan gång. Dessutom sätter du igång magen när du börjar stoppa i dig fibrer, så du skiter ur dig en massa vikt bara där. Det är bara ett par exempel. Så... man ska inte förivra sig för att det ser bra ut efter några dagar. Men... Visst känns det peppande!

söndag 14 september 2008

The new kid on the block /Daarkh

...eller åtminstonde nästa sjölejon i den allt för lilla dammen som ska föreställa våra liv. Låt oss börja men en presentation i AA-stil. Mitt namn är Jonnie och jag är på väg att försöka gå ner i vikt med hjälp av en gastric bypass operation. Jag har som mest vägt 142 kg (Vilket jag vägde 1999) men började försöka gå ner i vikt efter jag fått typ 2 diabetes pga av min övervikt. Mitt stora problem ligger helt enkelt i att jag har för lätt för att tröstäta. Är livet pissigt kan man ju alltid äta något gott så känns det bättre för stunden.

Med ändrade matvanor som främst bestod av att byta ut de 3 liter läsk jag drack om dagen till 3 liter light läsk, och sluta mitt dåvarande jobb så jag inte hade råd att äta pizza varje dag, så lyckades jag gå ner 10 kg.
Sen var det stopp. Jag sen dess testat på en jäkla massa metoder att gå ner i vikt och misslyckats med dem alla. Efter dessa har jag frossat en massa och av någon anledning inte gått upp i vikt heller. Så jag sitter fast på en vikt mellan 127-132 kg.


Så här är jag nu... efter två år av prover och väntan har jag nu kommit fram till sista fasen före en operation. Jag stod tydligen på plats nummer 9 i kön, enligt sista samtalet jag hade med läkarna. De tror att det kommer ske någon gång i November.

Så min tanke var att lägga upp en sida för att dokumentera resultatet av oprationen samt kunna skriva ner tankar inför och efter operation. Då träffade jag min vän Martin som visade att de redan hade en sida för sånt, så jag startar nu lite tidigt med att skriva in mig med en presentation åtminstonde, och sen får vi se hur mycket jag kommer mig för att skriva innan det är dags att sätta igång på allvar.


I övrigt kan man ju fundera varför den vanligaste frasen man förknippar med ett AA-möte är en presentationfas? Hur jävla anonymt är det?




Snodde mig en bild som visar lite enkelt vad en Gaustric bypass är för dem som inte varit i behov eller ork att kolla upp det tidigare.

Kortfattat så innebär det att man skär bort majoriteten av magsäcken, sparar endast en pytteliten påse som man sedan kopplar tunntarmen till. Resultatet av detta är att man kan endast äta ytterst lite innan man är mätt.

Operationen går inte att ångra, utan har man väl gjort den, kommer man förhoppningsvis få leva ett långt liv, med pytteportioner, extra vitaminer och annat skoj. Men det är samtidigt den metod som visat absolut bäst resultat på permanent viktminskning.

Plötslig inspiration... /Martin

Helt plötsligt bara slår det mig:

Fan, vi är på gång...
Vi har satt igång den här prylen, och jag vet att vi inte kommer att misslyckas.
Jag har planerat flera månader att sätta igång, och nu är jag där. Med mig har jag ett gäng stenhårt envisa jävlar som inte heller kommer att ge upp i första taget. Om några månader kommer vi att vara i toppform och må så gott som vi inte gjort på flera år. Så sjukt skönt att vara igång! Just nu känns det inte heller särskilt svårt, känner mig otroligt peppad!

Ge mig mera äckligt grovbröd! Ge mig kokta rotfrukter! Ge mig Vatten till maten! Ge mig Frukt istället för godis! Ge mig klyschiga tillrop som "vill man vara fin får man lida pin"! Ge mig Havregrynsgröt! Ge mig, ge mig, ge mig! Nu är jag på gång!

/Martin "I´m totally losing it" Lundström...

Inte pilla med maten! /Martin

Är och hälsar på min mor i Gävle för tillfället, och det är en utmaning att äta hos andra när det inte är man själv som lagar mat. Hur stora krav kan man ställa? Hur mycket "Men det där lilla går väl bra!?" kan man säga nej till utan att verka otrevlig? Tja... Det viktiga är nog att man är tydlig från början.
Kommer på mig själv att sitta och sortera ut och ta bort korvbitarna ur linssoppan på ett sätt som skulle fått mig att ropa: "Inte pilla med maten!" om det hade varit min tvåochetthalvt-åriga dotter som gjort på samma vis. Man känner sig ganska fånig, men om det finns korv där som jag inte ska äta, så har jag väl inget val? ...Och jag har ju talat om från början att jag går på strikt diet, försöker jag trösta mig själv.
Jag bestämmer mig: Jag är på ett mission, och jag ska inte bli spöad av en korv från Gävles köttchark! Jag pillar vidare i soppan och skrockar.

...Håller jag på att bli galen?

För få Points /Martin

Gårdagens gig gick bra och planen jag hade fungerade ypperligt! Pastasalladen gjorde susen i den hungriges mage.
Problemet är för mig just nu att jag får i mig för få Points per dag. Jag ska få i mig 32 Points om dagen, men ligger nu runt 15-20. Det är kanske inget direkt problem just nu, men om det fortsätter kan det bli knas. Det kanske låter motsägelsefullt, men man ska få i sig såpass mycket mat så att kroppen inte ställer in sig på svält och börjar trilskas med att lagra allt den får i sig. Detta på bekostnad av bland annat hjärnfunktion och kroppsfunktion. Du blir dumtrött och sjuk om du inte äter. Men... det är ju svårt i början att veta hur man ska lägga upp en dag. Man vill ju gärna spara så många Points som möjligt för att kunna äta mer, eller godare, sen. Men men... det lär nog rätta till sig.

Dagens frukost: Grovt, äckligt rågbröd med keso, skinka och tomat. Lite krydda av lämpligt slag ovanpå. Blir gott trots äckligt rågbröd. Serveras med ett gäng glas vatten. Äpple efteråt för att få nåt sött i sig.

Det vart en pizza imorse!!!/Spidey

Åt en pizza till frukost imorse. Damn va god den va. Och nu tänker ni säkert att han har gett upp hoppet och det kan man ju förstår för att jag har hållt på så länge nu. Hela 3 dagar. Och en pizza är ju 36 p.
Men så är inte fallet. Jag gjorde en egen imorse och den hade en poäng på 5,5. Och minst lika god. Här är receptet.

Spideys Morgon Pizza
Tortilla= 2 p
Salsa(den hemmagjorda från igår)=0 p
2 skinksskivor=0.5 p
1 ägg=2 p
Riven ost 17%= 1 p
Salt å peppar=10 p.........Nääää bara skämtade....Salt å peppar är 0 p såklart.

See ya, Don´t wanna be ya./Spidey