lördag 3 januari 2009

Bettleriresultat // Jonnie

Jag har fått min första T-Shirt! Johan Sällström var den som först hörsammade min önskan och gav mig en present från sin New York resa. T-shirten är grå och i storlek XL och uppfyller därmed inte fullständigt mitt önskemål, men det gör absolut inget och precis som utlovat kommer här en bild på den.

Nyvaken och trött // Jonnie

Det nya året har rullat in på i stort sett samma sätt som det förra slutade, med den obehagliga skillnaden att jag sover sämre nu. Kroppen har inte ro att ligga still, även om sinnet är tungt och trött. Antar att man lätt blir så när man knappt rört på sig i över en månad, samt att man sovit rätt tungt på de droger man tryckt i sig. Har nu återigen skurit ner helt på all smärtstillande, och känner mig relativt bra. Lite mör i kroppen men inget värre än man varit ändå före operationen av olika skäl.

Har fuskat en massa den senaste veckan, men det i så små mängder att det inte verkar gjort så mycket. Efter att ha provsmakat lite fasta saker på julbordet och läst på lite på Viktop forumet kände jag mig säker nog att prova på även mer fasta saker. Jag har nu ätit några tunnbrödsmackor med pålägg som dillkaviar, leverpastej och räkost (Gaaah... *drool* En av de saker jag saknat mest! Inte glôhoppor tyvärr, men nära nog) och det har visat sig svårt att äta mer än en då jag blir överfull på två, något som känns lustigt för mig som annars kunde äta 5-6 stycken tunnbrödmackor och knappt vara mätt mer än en timme på dem. Har även testat 24 grams chokladkaka, väldigt söt yoghurt och mat i mer puréform istället för bara blanka soppor och jag tror inte jag ännu har haft någon sk dumping och bara varit illamående en gång, och det efter att stressat i mig ett mellanmål då Tuva var väldigt gnällig och uppmärksamhetskrävande. Effekten var att jag kräktes för första gången sen operationen. Känns väldigt skönt då jag läst om folk som får dumping av en sked för söt yoghurt eller andra mjölkprodukter och inte ens kan drömma om att unna sig en liten chokladbit ibland.

Kända bieffekter av en Gastric Bypass:
De vanligaste bieffekterna uppstår då patienten ätit för fort eller tuggat maten dåligt. Då kan illamående och kräkningar uppstå. Även så kallad dumpning kan drabba patienten. Det är ofarligt men obehagligt och uppstår då maten kommit ner för fort i tunntarmen. Dumpning yttrar sig genom yrsel, kallsvettningar och ökad hjärtfrekvens. Diarréer kan uppstå då för fet mat har ätits.



Jag överväger att testa mig fram till att få känna på dumpingen när jag är helt återställd, dels bara för att avskräcka mig ifrån att äta för slarvigt med för mycket sötsaker, men även för att känna på effekten av det så man inte får panik om det sker oplanerat.

Har även testat på lite fysiska aktiviteter som att bära Tuva och haft sex med frugan och även dem sakerna har funkat ganska bra. Blir fort trött dock och när Tuva sprattlar med benen och träffar operationssår så viker sig benen nästan under en. Energireserven är rätt låg efter kroppens omställning antar jag så man får försöka arbeta upp orket igen efter sjukskrivningen.


Vikt (Enligt hemvåg) 116,6 kg

BMI - 34.3
Blodsocker - 7,4 mmol/l

Snart nere på Martins startvikt. Det är bäst han sköter sig nu, så jag inte bräcker 100 gränsen före honom. ;)
Om jag lyckas hålla en hyfsat jämn nergång även efter jag får börja äta riktig mat igen, så bör jag kunna vara under det magiska 100 kilos strecket före beach 2009.

fredag 2 januari 2009

Nytt år å inget hår!!!/Spidey


Jävligt nöjd me rakningen. Men det är lite kallt kan man säga.... Som tur är har man mössa men tänkte ja skulle klara mig hem ifrån affärren men de gick inte....Gick en 10 m å insåg att om ja väl kom hem skulle de serveras"chilled monkeybrain" till efterrätt som i en viss film.


Nyår va lugn å roligt. me en massa öl å champagne å mat så där rök väl ett års points förbrukning. men åt dock inte så mycke igår....Då låg man typ hela dagen å sängen.


Ska börja räkna points på månda igen..då är de hårde tag igen.....Ska bli kul å att köra igång igen....Har väl inte misskött mig så jälva mycke å ja har tränat men tror nog att ja har gått upp nått kilo.....Förhoppingsvis står man still men tror inte de----Men va fan spelar de för roll?`kommer ju ner dom lika snabbt iaf......


Ikväll blir de lugnt hemma ¨å kanske träning imorrn om förkylningen släppt. Annars är de bara köra igång sen när man kan.....



See ya don´t wanna be ya/Spidey

onsdag 31 december 2008

Då va de gjort då!!!/Spidey

Här är videon på hur det gick till när Spider-Man vart skallig.


See ya don´t wanna be ya/Spidey

Gott nytt år? // Jonnie

Så var det dags att gå igenom alla synder som varit under detta år så man kan gå in i det nya året med rent samvete... eller så skiter vi i det, eftersom man sällan vinner något på att ältra sig i det förgångna. Men det är aningen nervöst att kliva över tröskeln för detta nya år, med många för och nackdelar att väga upp det med.

Under locket på lådan "nackdelar" ligger väl faktumet med att jag fortfarande är arbetslös och mina stämplingsdagar håller på att rinna ut. Att dessutom skvallerpressen skriker om skitår och världens undergång gör en inte speciellt hoppfull om att det stora breaket med ett roligt jobb som man dessutom kan leva på lönen ifrån, kommer poppa upp i ett rosa moln runt knuten medan man är ute och rastar hunden.


Stora fördelen ska väl förhoppningsvis vara min viktresa nedåt och vi får alla hålla tummarna att jag under 2009 fortsätter med att må minst lika bra som jag gjort såhär långt. Men då 9 är mitt lyckonummer så har jag tänkt mig att 2009 ska vara just ett lyckoår med bra jobb som håller ekonomin uppe, ekonomi som håller humöret uppe, humör som håller kroppen uppe, kroppsvikt som håller hoppet uppe, hopp som håller lyckan uppe, lycka som håller familjelivet uppe, familjeliv som håller livet uppe.

Men men.. som jag brukar säga, det ordnar sig nog. Gott nytt år på er alla!

Gott nytt år!!!/Spidey

Är lite nervös....Om mindre än 2 timmar kanske allt hår rakas bort får min skalle....Det är ca 70% som vill de....Men på ett sätt ska de bli skönt....

Ida blir de en hemma efter där vi ska ta me oss lite mat...å ja ska göra aioli å hummus....Nyttigt på sitt sätt,,,,å på freda börjar det nya jag....räkna points å äta rätt....

Ja lovar att sätta upp videon när ja rakar av mig håret, om det nu blir så...

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA

Don´t wanna be ya, See ya.../Spidey

måndag 29 december 2008

Träning/Spidey


Jag har aldrig tränat 2 ggr på en vecka. Iaf inte dom senaste 20 åren. å imorrn blir de den först. Men definitivt inte den sista. Nu har man kommit igång me träningen på allvar å kommer köra till å börja me 2 ggr i veckan å traska hem ibl.....


Matmässigt har de väl gått si å så. har tagit i nya krafter denna vecka men kommer itne räkna points fören nästa så vitt ja vet. Har försökt men har inte ork nu när man är ledig så mycke men de spelar ingen roll just nu. Det är skönt me en liten paus å man inte behöver bry sig så mycke.


Fortfarande peppad å på nått vis längtar ja till nästa vecka när man börjar jobba normalt(förutom tis) igen. Då kan man börja räkna sen väging på ons se hur dåligt de har gått sen ny tag å sen droppa en 10 pannor innan sommarn.....Nu måste man ju ligga i för Jonnie kommer ju gå om en å det funkar ju inte...;-)


See ya don´t wanna be ya/Spidey

Lägesrapport och bettleri // Jonnie

Vi är inne på Dag 19 EFOS, och jag känner att det är dags för en liten lägesrapport. Med Tuva hos farmor så passar min fru på att sova igen lite av sin välförtjänta sömn, så blir det inga mått utan bara några lösa fakta.

Vikt (Enligt hemvåg) 117,4 kg

BMI - 34.6
Blodsocker - 6,8 mmol/l

Vikten känns bra, jag har tappat ca 15 kg totalt från min startvikt och även om man inte tappar lika absurt mycket som de första dagarna på pulverkuren så går man stabilt ner i ganska lagom takt. Ett till ett och halvt kilo i veckan var en ganska bra nergång läste jag på Viktop-forumet. Två kilo eller mer var lite för mycket, även om man naturligtvis helst vill se vikten halveras varje dag.

Men viktigare för mig är att blodsockret börjar se väldigt bra ut. Jag har inte tagit något som helst insulin sen operationen och har ändå en morgon-värde på 6,8 (Dvs inom de accepterade ramarna 5-7 mmol/l). Det är hur skönt som helst att se, att jag trots att jag just nu äter fyra mål om dagen med ganska sockerberikade yoghurtar och blåbärssoppor, får så pass bra värden. Det får allt man gått igenom fram tills idag att kännas som att det varit värt det.

Att jag dessutom mår så pass bra att jag kunde gå på Lillpuben och lyssna på polarna i MetalOrgasm, Sandvikens tuffaste tributband, lira i Lördags gör det ännu bättre. Jag har alltid gillat T-shirtar med intressanta budskap på, och kunde dagen till ära till och med bära en av mina favoriter. En T-Shirt i storlek XL som min bror och hans fästmö köpte åt mig i London. Att man som en fetknopp som jag kunde kränga på sig en tröja storlek XL, när man vanligtvis går i XXXXL, var en fantastisk känsla. Den var lite väl tight över axlarna, men satt i övrigt relativt bra. Dock börjar nu mina vanliga kläder sitta lite väl löst och även med bältet på innersta hålet får jag gå och dra upp byxorna hela tiden för att inte hamna i pinsamma HipHop-poser. Det kommer bli dyrt att uppgradera garderoben en dag i framtiden, men samtidigt vilken lycka att få göra det. Jag ska göra mitt yttersta för att börja lägga undan några av de enstaka kronor jag drar in i månaden, och samla på mig en liten kassa som ska gå till att just förnya min garderob.


Om inte annat så har ni härmed tips på vad ni kan ge mig på kommande födelsedagar, fars dagar och julklappar. Jag vill ha svarta T-Shirtar i storlek XXL (Hur mycket jag än gå ner, kommer nog inte mina axlar och andra skelett-delar minska så mycket) med roliga/tuffa tryck på. Jag har alltid varit ledsen för att jag varit för fet för att köpa såna. Naturligtvis postar jag upp bilder på alla t-shirtar jag får, (oavsett hur fula ;) på detta forum.

Vi avslutar väl med en gammal videoupptagning på MetalOrgasm. Inte från helgens spelning men bra ändå! =)



söndag 28 december 2008

Jag är här... och tjock /Martin

Bläh för julen! Jag tillåter mig på tok för mycket fuskande nu. INTE bra! Häver i mig allt jag kan hitta i mat och julgodisväg. Har säkert gått upp fem kilo, men vafan, det är bara jul en gång om året.

Jag har förresten återupptäckt kaffe! Kaffe har för mig alltid varit en ganska medioker dryck, som endast inmundigats i sällskap med vänner på ett fik. Men... Jag har blivit kompis med hemmamalda bönor bryggda i min moccabryggare, så nu är kaffe så pass gott så man slipper gå ut bland folk för att dricka det. Fantastiskt! Jag jobbar stenhårt på min eremitimage.

Mera roligt är att jag fått ett gig i Istanbul den 2:a januari, i Turkisk TV, Kanalen "Star", för den som har den kanalen hemma. Ska bli kul, trots att jag inte gillar att jobba utomlands.