onsdag 6 maj 2009

Gräsynkling /Martin

Det tar typ några timmar, sen saknar man familjen. Nu har min flickvän och min dotter åkt till mommo och moffa. Kvar är jag med arbete upp över öronen. Det finns en anledning till att bkföring låter ganska precis som avföring när man säger det några gånger... Jag tröstade mig med pastasallad och glass när jag kände mig ynk-ensam alldeles nyss. Nu känner jag mig ynk-ensam och övermätt! Fy fan. Nåja. Imorron är en ny dag, och förhoppningsvis ska jag få möjlighet att röra mig utanför studion då iaf. Måste börja ta en vettig promenad varje dag. Blir ju alldeles jävla yr i huvvet av att sitta i bunkern hela dagarna.

Min kära dotter kom fram till mig igår. Skitglad, och målad i HELA ansiktet med bläckpenna. Jag såg nog ganska missnöjd ut när jag utbrast i ett:
-Men snälla du!?! Vad har du gjort?

Min dotter ser förskräckt ut och försöker rädda sig med en förklaring:
-Jag ä schörövare...

Jag replikerar vuxet:
-Får man måla sig i ansiktet?

Svaret kommer som om det vore självklart:
-Schörövare gör så!

Jag saknar min sjörövare!

Godnatt alla!

tisdag 5 maj 2009

Det kan vara lite vanskligt med gaser då du är lös i magen. / Mattias

Köpte pillrena i går. Det hette visst Alli. Lite skämmigt var det att handla fettopiller. Försökte skyla över det med att vara extremt självkritisk och ironisk med kassörskan. Tror jag passerade som en, ja nervös tjockis.

En period när jag åt Nutrilett tvingade jag min dåvarande flickvän att betala, jag skämdes så mycket. Inte för fetman, den var rätt uppenbar. Det jag skämdes för var att jag försökte göra något åt det som jag tyckte var fusk. En riktig karl går ner i vikt genom att träna och äta bra mat. Med karaktär! Inte med fusk. Men det gick. Då blev det 18 kilo. Sen gick jag upp kanske fem-sex kilo. Den vikten höll jag ganska bra tills jag blev sjuk. Då drog det i väg och nu är jag här. Nåväl. Tillbaka till gårdagens pillertriller.

Lite av en besvikelse blev det på en gång när jag öppnade paketet. Man kunde inte börja käka på en gång. Helst ska det ske på en helg, så att eventuella olyckor sker i hemmet och inte på jobbet. Bajs i byxan är mer acceptabelt hos en son på snart tre år än hos kinkiga arbetskamrater kan väl antas.

Det följer med en receptbok som verkar ganska okej. Klassisk bantningsmat. Det här är lite fett och inte lite kolhydrats-bantning. Sen hjälper pillrena till och sätter lite extra fart på viktnedgången. Så make no misstake. Man måste fortfarande hålla sig från godis, man måste fortfarande vara noga med vad man lagar och äter, och man måste fortfarande röra sig. Men tabletterna gör att om jag går ner 2 kilo på egen hand så grejjar dom ett kilo som bonus.

Men det här med bajset. jag kan inte riktigt släppa det. Det finns en så rolig finskrivning av att skita på sig i instruktionsboken:

"De vanligaste biverkningarna orsakas av att Alli låter en del av fettet passera ut ur din kropp istället för att stanna i kroppen. Till exempel gaser i magen med eller utan oljig utsöndring, plötslig eller oftare förekommande avföring eller mjuk avföring. Och som du vet kan det vara lite vanskligt med gaser då du är lös i magen."

Läs: Risken är stor att du skiter på dig!

Nu off till muggen!

Cee ya!

Mattias



måndag 4 maj 2009

Nattpass // Jonnie

Har just vaknat efter att avslutat min första arbetsperiod på tre nätter. Jag har ganska ont i fötterna efter att ha ronderat i nya kängor, men även lite små ont i resten av kroppen som chockartat insett att det forna fettot nu rör på sig, och det är ganska mycket på en hel natt.
Borde nog fixa mig en stegräknare för att se hur mycket man går på en natt egentligen, och en räknare för att se hur många gånger man hoppar i och ur en bil under samma tidsperiod. Enkel huvudräkning säger att jag troligen kliver ur bilen ca 100 gånger under ett arbetspass. Det borde bli som ett gympass med situps. =P

Men det är inte så lätt att vänja sig vid arbetstider och tempo. Jag är rejält trött vid 3-tiden på natten och det är nog tur att jag än så länge åker tillsammans med en handledare så jag inte kör hela nätterna själv. Då hade jag nog legat och sovit i ett dike nu... I natt fick jag dessutom en riktigt obehaglig upplevelse som jag inte riktigt vet vad den berodde på än. Vid 01-tiden blev jag trött och lite yr, för att plötsligt känna mig som om jag vore rejält berusad och snurrig. Mina ben gav nästan vika och jag kunde knappt tänka klart. Min spontana gissning är att det var ett extremt blodsocker fall eller liknande. Jag tryckte i mig en chokladbit och mådde snabbt lite bättre, men det tog sedan över en timme och en nattmiddag av chickenbits och cola innan orken och energin kom tillbaka. Resten av natten var jag dock väldigt trött och hängig och kände mest bara att jag ville lägga mig ner och ge upp. Tacksam för bra och hjälpsam arbetskamrater, annars hade det nog gått riktigt illa under natten.

Det skrämmer mig lite att ha känt hur kroppen stängt av på detta sätt, och jag är rädd för att det kan försvåra mitt nya arbete. Jag hoppas bara att jag hittar sätt att tackla detta på så det inte sker igen.

-
Till något helt annat!

Wohoo... Jag vann! Spidey höll en musik-tävling här och som ende seriösa deltagare vann jag den med endast 1(!) rätt. Nu måste jag bara ta mig ner till Stockholm för att inkassera mitt pris. En bio-date med Spider-man himself! Fan va gött!
Hoppas på att kunna pricka in så vi kan gå och se någon riktigt effektladdad Marvel-rulle.


--

Och till sist, till alla stackars internet-noobs som fortfarande går på alla dessa värdelösa kedjebrevs-spam, denna är till er:

Mina apelsiner gör mig fet och till en klimatbov? /Mattias

I dag ska jag i väg till Apoteketet. Men det får bli en fråga för eftermiddagen. Först ska jag jobba en stund till och nu strax dra mig till kyrkan, som vi kallar vårt lunchrum. Där ska jag inmundiga en mix av teryakilax från i går och ceasarsallad från i lördags. Jag undrar lite smått hur den mixen ska bli.

Jag brukar alltid efter lunchen ta en frukt ur vår fruktskål. Det är gott och nyttigt inbillar jag mig. Men nu ska man visst bli tjock av fruktosen i grönsakerna. Man undrar ju hur det är med den saken. Jag har då aldrig sett någon tjock frukterian! Men det msåte ju va bättre än en kaka till kaffet efter lunchen eller?

Men å andra sidan kan man ju fundera över sin fruktkonsumtion med tanke på den inverkan den har på klimatet. En apelsin som glider hit i lastbil från södra europa, eller båt från latinamerika har knappast hjälpt till mot klimatkrisen. Men återigen, det kanske är bättre än en kossa som betat i Chile, pruttat och haft sig för att sen åka färja hit. Förmodligen.

Cee ya!

Mattias

DN2, SvD



Jag försöker iallfall! /Martin

Har varit en väldigt aktiv Martin de senaste dagarna. Antar att det har att göra med vädret. Jag har rört på mig så jag varit helt slut på kvällarna. Tog en ganska trevlig promenad på första Maj med en massa andra friskusar och glada, arga, människor. (se bild) Svintrevligt att ta promenader med kameran, förresten. Speciellt med min Hasselbladare, för den är svintung och bränner ungefär en miljard kalorier när man släpar på den.

Visst blir man förresten lycklig av att lyssna på människors okunskap, ovilja att sätta sig in i saker, och vilja att bara köpa argumentation från media helt okritiserat? Debatten om fruktens vara eller icke vara rasar ju idag. Och... NEJ! Man ska inte äta, eller dricka rent socker i någon form. Dock, instoppad i naturliga livsmedel funkar det bra, då de övriga näringsämnena i exempelvis frukt är så förbannat bra att få i sig. Oroa er istället för socker de pular in i onaturlig kost istället. Frukt är bra! Håll med eller håll käft! LCHF i all ära, men nån form av självkritik måste ju även dessa fundamentalister ha. Det finns en anledning till att mänskan kan käka i princip allt som bjuds. Detta bör utnyttjas om man har möjlighet. Nu pratar jag inte om halvfabrikat eller skräpmat, för i dessa prylar finns det alltförmycket jox som inte är tänkt att vara mat från början. Nu kommer jag få skit från en massa håll. Gimmegimmegimme!

söndag 3 maj 2009

Ja va ska man säga!!!/Spidey

Tävlingen vart en största floppen på Fetknopparnas blogg någonsin....Förmodligen för att ingen vill bli bjuden på bio av mig förutom en....

Det vart 2 oserösa svar å ett seriöst svar där de bara va ett rätt men priset går iaf till Herr Daarkh aka Jonnie. Den rätta ordningen var iaf:

1.Maynard James Kennan
2.Kerry King
3.Aaron Lewis
4.David Draiman
5.Joe Satriani
6.Rob Halford

Grattis Jonnie. När du kommer till sthlm så går vi på bio.....

Annars har de vart en jobbig hel....vart tokförkyld s¨å i fredas låg man typ hemma hela dagen.....I går va ja på bröllop som ja fotade så de va kul men ida är de samma....måst försöka bli frisk innan nästa helg då ja åker till Riga....

See ya don´t wanna be ya!!!Spidey

I morgon tar jag med ett extra ombyte av kalsonger och har på jobbet i en liten låda. / Mattias

I morgon ska jag börja knapra de där pillrena. Det ska bli intressant. Lite orolig är man  så klart. Men trum trum i bordet. Det kommer gå bra.

lite fundersam på hur man egentligen ska tänka med maten. Vad händer om man käkar såna piller och GI? Det är ju ruskigt fett, bajsar man ut all energi man får i sig och står där helt utlakad eller är det the way? Måste man trycka i sig en helvetes massa pasta för att få i sig energi?

Någon typ av kostråd skulle visst följa med det ganska dyra paketet, så då får man väl svaret antar jag.

Dessutom tar jag med ett extra ombyte av kalsonger och har på jobbet i en liten låda.

Cee ya!

Mattias