onsdag 22 juli 2009

Stoppa undan resterna först, ät sen!/ Mattias

Jag har hittat en blogg som jag tycker är väldigt underhållande. Lifehacker.com. Inte för viktminskning utan för att de har massa coola tips om internet, bloggande och annat som rör livet. Ibland också viktminskning.

Idag skriver de om hur man kan gå ner i vikt genom att packa resterna innan man äter. Helt enkelt för att det ska finnas mindre att äta, och på det sättet undviker man att bli lurad att äta mer. Ganska smart faktiskt. Och ja, jag tror det funkar. Vad tror ni?

Cee ya!

Mattias

Intressant?

tisdag 21 juli 2009

Det går upp och det går ner /Mattias

Gäsp! Man blir lätt trött när man inte får tillräckligt med mat, fast kanske framförallt sömn. har sovit på tok för lite, och ätit på tok helt galet fel. Donken flera gånger, kebab, Läsk massa liter, nåja, och smör och ost och mackor och allt faanstyg ni kan tänka er. till och med kakor i dag.

Men annars går det ganska bra som jag skrivit flera gånger nu. Har fortfarande inte vägt mig men det är fler och fler klädesplagg i garderoben som kan komma till användning igen. Det känns bra.

En annan sak som känns bra är att det är sol ute och att jag kunnat få på mig ett par shorts som min sambo köpte till mig. Jag använder för det mesta inte shorts, men de här är lite gubbiga och nedanför knäna så om jag blundar kan jag lura mig själv att det bara är svala långbyxor. Det är bra.

Var och badade för ett tag sedan. Då hade jag ett par badbyxor som jag fick på Yazuragi i våras. De passade nu. De gjorde de inte då.

Tack Alli för det!

Cee ya!

Mattias

måndag 20 juli 2009

Skönt att ni är kvar!!!/Spidey



så tjock ser ja väl endå inte ut.....eller?

ja fick en våg ida.,....Men de är blandade känslor.....Det va för de första över ett halvår sen ja vägde mig sist å de va på viktväktarna, å denna våg våg-ar(;-)) inte riktigt lita på men ja vet att ja har gått upp sen viktväktarna å nu när ja känner ja mig lite smalare.....men vågen stod på 103 kilo....

Sen måste ja till lägga att vi på på Sonishpere i helgen å där vart den en hel del öl....Å man hamnade i en moshpit när machine head lirade....Å ja har fortfarande ont efter de,haha...Men de va såååå jävla bra festival.....Mastodon va bäst....å när dom lirade så spöregnade de å det gjorde hela den konserten helt magiskt....sen va lamb of god, metallica, the cult grymt bra.....Å där la ja säkert på nått kilo å massa vatten......


Om de nu är så att ja väger 103 kilo så vet ja att ja har gått ner...å säkert lagt på lite muskler också....men de klart att de inte va så kul att ställa sig på vågen å se att man är över 100 pannor....detr kanske inte va den bästa dagen att väga sig...:-/ men nu är de gjort å ja kommer inte lägga ner det ja har börjat.....


Å ida har ja börjat på min 2 veckors äta rätt å träna hårdare....Skulle iofs tränat ida men de gick inte, ja har så ont i kroppen efter moshpiten så ja väntar tills imorrn ist......å de jobbiga kommer nu i helgen då en av mina äldsta polare fyller 30 år....Det är inte varje dag så ja ska nog göra ett undan tag på lörd.....men i får väl se.....Man kanske inte behöver dricka så mycke å äta....Det är mest maten ja är orolig för,,,,,


Men man måste ju leva också.....Vi får se.....


See ya don´t wanna be ya!!!!Spidey

söndag 19 juli 2009

110 kilos tröskel och nattjobb // Jonnie

Ok.. jag ska väl skaka av mig dammet och kika in jag också. Har varit en hektisk tid med det nya jobbet på Securitas. Som behovsanställd jobbar jag då alla andra är lediga helt enkelt, vilket är en massa nu i Juli.

Jobbar och sover 20 timmar om dygnet, resten av tiden försöker jag ägna åt familj och intressen, därav min minskade energi att lägga på bloggandet, och tyvärr har jag väl även mest känt att jag har "inget nytt att rapportera" om min vikt. Den har stått relativt stilla nu rätt länge på 108-110 kg, främst för att jag trycker i mig alldeles för mycket snask och godsaker under nätterna då jag arbetar.

Fick ett rejält blodsockerfall en av de först nätterna jag jobbade och blev livrädd. Tänk om jag tuppar av någonstans mitt i natten för att jag slavar med maten?
Så jag började bunkra upp med sötsaker att ha i "nödfall" och snart satt man i sockerträsket igen. Går knappt 12 timmar innan man vill ha socker och godsaker. Till skillnad från de flesta som gjort en Gastric Bypass, så får jag inte heller någon dumping av choklad eller sockertabletter som Pez. Så dessa är numera min nya drog.

Fick order från min dietist att lägga av med dem då jag annars riskerar att fastna på denna vikt helt, något som vore dumt eftersom jag har minst 20 kg till att gå ner är det tänkt.


Tyvärr känner jag mig inte så motiverad av att höra "DU SKA" och "DU MÅSTE", och jag skulle verkligen inte klara av tårfyllda önskemål från släkt och familj just nu, så jag behöver finna min egna motivation och ork för att gå vidare.

Men jag ska leta djupt inom mig... jag vet det finns därinne någonstans!