lördag 27 december 2008

Julen avklarad // Jonnie

Så är Julen avklarad även detta år. Ledsen Spidey för att du fått hålla upp Bloggen på egen hand, men Julen är ju ett obligatoriskt ok att bära och den stal som vanligt all vaken tid under den vecka som varit.
Jag måste erkänna att trots mina kavata påstående om att julbordet inte skulle bli några problem trots operationen, så kände jag mig inte speciellt sugen på att åka till svärföräldrarna och sitta och smutta på min soppslev, medan de andra tryckte sina ansikten fulla med julmat. Julen har ju liksom bara två syften egentligen, julklappar och julmat.

Med darrig ekonomi har vi inte vågat spendera så mycket som vi velat på julklapparna, utan mest inriktat oss på att de yngsta i familjen ska få något. Jag och Jenny hade inte köpt något till varandra alls, utan Jenny använde istället dem pengarna och piffade upp vårt somrum medan jag låg kvar på sjukhuset efter operationen. Numera slipper vi de fula röda tapeterna med gulvita prickar, utan har istället ett behagligt neutralt vitt sovrum.

Man kan ju spekulera i att ett tredje syfte med julen är att träffa nära och kära, men detta finner jag mer obekvämt än trevligt. Det blir oftast så konstigt och krystat när man ska träffas på julafton, eftersom man SKA känna att detta är den trevligaste dagen på året.

Men så här i efterhand måste jag säga att julen stod sig över alla förväntingar. Det var en stillsam och trevlig dag, jag fick en hel del komplemanger och stöd av alla, och när tröttheten från drogerna jag fortfarande tuggar tog över, kunde jag smyga undan och sova en timme medan de andra tittade på Kalle. Julmaten fuskade jag med och åt ett halvt ägg med kaviar på, samt två köttbullar med lite rödbetssallad. Köttbullarna var kanske de godaste jag ätit på länge (Ca en månad iallafall), men även ägg och kaviar är sånt som står högt på listan över saker jag ska äta så fort jag får äta fast föda igen. Bäst av allt var dock att se hur Tuva leker med sina nya julklappar. Hon älskar dem och springer från den ena till den andra för att hinna leka med alla samtidigt.


Efter att ha spelat och donat med Fallout 3 i de senaste veckorna, har jag nu fixat Bethesda Softworks tidigare spel, Elder Scroll IV - Oblivion. Spelet sades vara en Fallout 3 i fantasymiljö, och efter att ha spelat det en dag så är jag beredd att hålla med. Jag tycker inte att det i det stora hela riktigt håller Fallout 3's klass, men samtidigt måste jag erkänna att det är få saker som jag gillar bättre än att smyga omkring med en pilbåge och leka Robin Hood. Att sätta en välriktad pil i gomseglet på en skrikande Goblin fick mig att återgå till barnstadiet och lyckligt springa och berätta för Jenny. Som den vana mor och fru till en jättenörd hon är, berömde hon mig för min skicklighet med pilbåge och klappade mig på huvudet med ett välutvecklat låtsasintresse för det jag så ivrigt skrutit om. Vad jag älskar den kvinnan!

Jenny och Tuva tittar på Tomten

Uppe tidigt för att spinna/Spidey

Man kom upp iaf trots att man sov som en kratta( hur dom nu sover). Ska iväg å köra lite spinning nu på morgonen sen över till föräldrarna för att äta lite mer julmat,suck. men ska börja ta de lugnt me de igen å börja räkna points nästa vecka. Det är fan svårt att göra de när man inte jobbar tex. Eftersom då har man lite struktur på vardagen å då blir de lättar. Men som sagt gör de inget om man skulle gått upp nått nu för man går ner dom snart iaf....

Sen snodde ja ifrån Mia en liten sammanfatting om va som har hänt 2008,,,,

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gick ner en massa i vikt

2. Höll du några av dina nyårslöften?
KOmmer inte änns ihåg va ja lovat.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min kusse fick en dotter å bästa polare fick också en dotter iår.

4. Dog någon som stod dig nära?
Japp å tyvärr inte bara en....

5. Vilka länder besökte du?
Tyskland.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Nä inte va ja vet iaf.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
4 April. Då började jag på Menigo.

8. Vad var din största framgång 2008?
Min viktnedgång!

9. Största misstaget?
Hm, kommer inte på något

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe

11. Bästa köpet?
Min vidvinkel lins.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder,dvd,cd o spel

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag fick fast jobb.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Hmm...nja du...kanske Black Crows”she talks to angles” iofs inte så ny men hittade den iår

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare...Mycket gladare

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Gjorde det ja ville...kanske hade velat resa lite mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit...Iofs gjorde ja det mot slutet av året å börjat droppa i vikt-

18. Hur tillbringade du julen?
Me föräldrarna hos min kusse å lite andra släktingar.

19. Blev du kär under 2008?
Ja

20. Hur många one night stands?
De ni!

21. Favoritprogram på TV?
Futurama

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
NJa...inte direkt.

23. Bästa boken du läste i år?
Häxan från portobello av Paulo Coelho. Men det är ju bara hittills. Man hinner väl me ett par
böcker till iaf.

24. Största musikaliska upptäckten?
Ingen

25. Något du önskade dig och fick?
Nä inte va ja vet, önskade inte mig nått speciellt.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Säkert massa,

27. Årets bästa film?
Cloverfield.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Ut å dricka några kalla me polarna. Vart ´ju 30 bast så de vart en ganska stor fest.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Gått ner mer i vikt kanske.

30. Vad fick dig att må bra?
Att ha losat en massa vikt å har ett roligt jobb.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Kirsten Dunst såklart. Hon spelar ju min flickvän i filmerna.

32. Vem saknade du?
Syrran å hennes unger Justin å Teah. Dom har flyttat till New York

33. De bästa nya människorna du träffade?
Dom på jobbet. En mycke bra bunt av människor.

See ya don´t wanna be ya/Spidey

fredag 26 december 2008

10.000 besökare/Spidey

Fan va nice....Nu har det vart över 10.000 besökare på bloggen. Fan va roligt.... Den 12 nov hade vi kommit över 5000 besöker.

See ya, don´t wanna be ya/Spidey

Hallå? Nån där?/Spidey

Nu börjar de kännas lite ensamt här på bloggen....Vart har ni killar tagit vägen?

Ida har ja iaf ätit kast som vanligt....bara skinkmacka å gnocchi till kvällsmat....Plus ja funderar på att gå ut å ta nån kall...inte bestämt mig än men de blir inte sent...Ska nämligen upp tidigt imorrn å träna å då vill man inte va bakis iaf.....

Annars har de inte hänt nått speciellt här....bara tagit de lugnt...ska ta tag i magen snart å gå lite promenader är väl de tänkt....

Hoppas ni andra på bloggen tar å skriker lite snart...Man är lite ensam här typ....

See ya don´t wanna be ya/Spidey

torsdag 25 december 2008

Då va julen över då./Spidey

Det vart endel mat igår å en hel del öl också. Så man är lite sliten ida men ska på långpromenad imorrn å sen träna på lör. Sen såg ja också ett bra bantningsklipp på youtube som ja har lagt upp. Werner och Werner. Ska fan köra på deras bantningskur.....

See ya don´t wanna be ya/Spidey

onsdag 24 december 2008

GOD JUL ÖNSKAR SPIDEY

God jul å ät mycke gott ida ¨å njut. Det är bara julafton en gång per år. Å hoppas ni får många fina julklappar.
Me detta så slänger ja upp en fin låt med tre snygga killar. Skiter nog att raka mig utan ja kör samma som killen till höger......

Ha de bäst.
See ya, i wanna be santa CLAWS/Spidey

måndag 22 december 2008

213 inslaget vart mitt inslag såklart/Spidey

ungefär såhär kommer ja se ut som rakad!!!

Siffran 213 förföljer mig kan man säga men det är en annan historia som ja kan ta nångång.


Det ser mörkt ut för mitt hår kan man säga. bara på ett par dagar har de blivit övr 90 medlemmar....Trodde inte folk skulle va så intresserd av mitt hår men här är en länk där ni kan gå me å rösta om ja ska bli Danny de Vito nästa år. "Ska jag raka skallen?"


Det har väl inte gått så bra me maten men som sagt gör de inte så mycke. Har väl inte gått upp i vikt kanske men stått sitt. Tänkte på det i fredas att det är fan lätt att det springer iväg. Det vart lite så i lörda också. Ida har ja börjat räkna points igen å snart är de julafton så de ska bli sköj. Skönt som FAN att få att allt på bordet.


Ni som har kvar Aftonbladet sen den 16/12 så finns ja me där. Det är ett litet repotage om byta namn. SKa scana in den å visa er nåndag....


Ha de bäst


See ya don´t wanna be ya/SPidey

söndag 21 december 2008

Blåslagen // Jonnie

Sakta men säkert verkar min kropp läka ihop, men det är verkligen upp och ner där man mår prima ena dagen för att knappt orka stå upp dan efter. Så man gör bäst i att inte planera så mycket utan ta dagarna som de kommer. Obehagligast just nu är att jag har fått enorma blåmärken på magen, dels runt ett av operationssåren, men även ett stort och mörklila märke på sidan, något jag inte ens upptäckte förrän Jenny påvisade det för mig. Jag ser ut som om jag fått stryk av en Behemoth, efter att ha snackat skit om hans morsa och spottat på hans bildörr.

Blåslagen, bristningarna fanns sen tidigare

På måndag ska jag få ta ur metall-clipsen som de tråcklat ihop mig med, vilket känns rätt bra då man ständigt är livrädd för att fastna i dem, men det är samtidigt lite synd för att man förlorar den häftiga punk-looken med metall-piercingar genom magen.

Julmaten börjar dyka upp på tv och köksbord, och det kommer nog bli jobbigare än jag först trott. Egentligen inte för att jag tycker julmat är så gott, utan för att jag börjar bli trött på den flytande kosten. En nybakad glôhoppa med kaviar vore som en dröm just nu. Så dagens stora fråga är hur man lyckas göra en sån flytande utan att det blir för osmakligt? I vilket fall som helst så står glôhoppor högst upp på min önskelista över saker jag önskar mig till jul, även om jag kanske inte får äta dem förrän tidigast den 28 Januari.