lördag 2 maj 2009

Mattias vidrör Kosmos och njuter av fettokommentarer /Mattias

I går var det första maj. Demonstrationsdag så klart. Eller mja, det vackra vädret till trots, ideologin tll förtret och ryggen att beskylla så blev det sillunch med en del politiksnack i stället. Det var trevligt, som alltid med Pez och Helene.

Men vänta nu, säger vän av ordning och fans av Springsteen. Har inte du och Bruce dryftat det här och kommit fram till att sill är äckligt? Jo, det är helt sant. Vi har det, och det är det. Men som tur var visste den kloka Pezon det och hade köttbullar till barnen. (Här finns dialogen, jag hörs inte så bra, men det är mig han pratar med!)

Fest och öl och Kuba Libre på kvällen var trevligt, men inte så nyttigt. Fast för själen är det alltid nice att få softa till halvdålig musik, sätta i sig jästa drycker och prata med andra fyllon. När jag blev full nog, då tordes jag gå fram och prata med den där jag hade spanat på hela kvällen. Flera gånger hade jag tänkt, men alltid hann nån före. Men till slut. Strax innan ett, då var det dags. Nu ska jag fram. Stegen var inte tunga, men nervösa. Ett litet pirr i magen. Sen säger jag.

- Nu är jag full nog att prata med dig. Jag är ett stort fan. Jag fullkomligt äälskar Doktor Kosmos.

Jajamensan. Där stod jag och pratade med självaste Doktor Kosmos. Uje Brandelius. Allas vår hjälte. Så trevlig han var. Rolig. Intressant. Precis som man hoppades. Som tur var var jag mest låtsas full och tror nog att jag kunde vara lite intressant jag med. Vi bestämde att vi borde träffas igen.

Sen taxi hem med en korv i magen. Det var fint.

I dag har man mest jäst. gått en liten promenad och ätit ceasarsallad. Smaskens som sjutton och på måndag går jag och köper pillrena.

För övrigt var det flera på partajet som kom fram och tyckte jag borde gå ner i vikt. Det kan ju tyckas nedslående, men det är ju bra. FÖr det betydde att de läst våran blogg och följer vår kamp! De sände sina hälsningar till oss alla. Från rikskända politiker till helt okända. Vilka tänker jag inte säga.

Cee ya!

Mattias

Lite spotify musik: Änglar och dragspel - Gösta Linderholm

torsdag 30 april 2009

Här ska skitvikten bort, om det så ska innebära att jag skiter på mig! / Mattias

I går skröt jag som mest med att jag skulelf örändra mitt liv, träna, inte äta gocis eller dricka läsk, gå på viktväktarmöten, sluta röka, hålla på med yoga och allt vad det var. Det stämmer fortfarande, förutom rökningen, den tänker jag inte ens börja med!

Men jag har bestämt metod. Jag ska käka piller. Mirakelpiller! Såna där som det står om i Aftonbladet i dag och som gör att bajset blir slemmigt. Jo, det är sant. De sa så på Apoteket när jag var där och pratade lite med dom om projektet. Jag tyckte inte det verkade vara så farligt om bajset var slemmigt. Det är det väl ingen som ser. Men det var visst inte det som var problemet. Problemet var att bajset liksom kan rinna ur en lite grann så där då och då utan att man har en chans att stoppa det. Så det verkar vara riskabelt. Men det är är en risk jag är beredd att ta. Folk tyckler ju ändå att fetknoppar är äckliga, nerbajsade är väl inte så mycket värre?

Nu vet jat att vän av ordning kommer börja yla om att det är fusk, att det inte funkar, att det är ohälsosamt och yada yada yada. Men det skiiiter jag i! Med tanke på att jag förra veckan åt åtta [8] medeciner cirkulerandes i kroppen, till viss del beroende på fetman så kan det väl inte vara så himskans dumt att ta en till för att slippa sex andra, eller?

Här ska skitvikten bort, om det så ska innebära att jag skiter på mig!

Cee ya!

Mattias

Andra bloggar om samma grej:
Apotekets nya bantarpillerApoteket - Here I come!
C.R.E.A.M.
Under min egen skugga 829e dagen - Kör hårt!
Sofia om det nya receptfria bantningspillret

onsdag 29 april 2009

Rea! Nu ska minst 20 procent av skitMattias bort! / Mattias

Tänkte säga några ord. En hel del har hänt sen sist jag skrev här. Ett gäng kilon har hängt sig på min i övrigt inte helt pinnsmala lekamen. Har helt enkelt inte orkat göra något åt det. Men nu har jag fått en liten tankeställare och motivator. Men först några andra grejjer.

För två veckor sedan slutade jag med både godis och läsk och jag tror tamejfan att det har fått magen att minska något i omfång. Det är de små bäckarna som gör det, men också de stora floderna.

Jag har också bestämt mig för en, eller två, köttfria dagar i veckan. Det är inte så mycket en viktfråga som en klimatfråga, och för att det så sjukt stört att producera en jäkla massa mat och trycka in i massa kossor och grisar som vi sen äter upp. Jag tror det går åt 7 kilo mat vi människor skulle kunnat käka på varje kilo kött vi producerar. När man ser klimatkris och svältande människor, förutom plågade djur är det svårt att motivera ett sånt slöseri. Åt minstone mer än fem dar i veckan. Vi får se hur det går med det.

Men nu kommer vi till tankeställaren.

Fick lite ont i ryggen i måndags förra veckan. Inte så mycekt att bry sig om, det händer titt som tätt. Det blev lite värre på onsdan och på torsdan hade jag lite svårt att koncentrera mig på jobbet. Sen kom fredag morgon. Oh my! Kunde inte röra mig. Eller lite kunde jag väl röra mig för jag kom på nåt vis ur sängen, kröp till toaletten. Som en bäbis, som Vincent konstaterade.

Det tog ett par minuter att krypa de tre metrarna till muggen. Kanske en minut att ta sig upp på stolen. Sen fastnade jag gråtandes på badkarskanten. Fick mig en mobil serverad och ringde doktorn som kallade på ambulans som tog mig till akuten. En trevlig resa med morfin och stencoider eller vad det hette.

Väl framme sov jag några timmar på en sjukbrits, fick veta att jag hade ryggskott, så nu vet jag att jag haft det en par tre fyra gånger, när jag fortsatt jobba med att köra buss, taxi och som lärare. Det ni! Man kan kalla mig idiot, slöfock och hypokondriker. Men man kan inte säga att jag gnäller i onödan inte!

Men nu gick det inte längre. Fick lite tabletter och stapplade hemåt. Sen har jag varit mer eller mindre sängliggande. Fast i dag mår jag bra.

Så nu har jag bestämt mig. Nu ska 20 procent av skitMattias bort. Minst. Hur? Det vete fan. Här är några idéer.

Viktväktarna med Martin!
Yoga en gång i veckan.
Träna minst en gång i veckan.
Gå från Slussen till Stadshuset i stället för från Gamla Stan. Varje dag det inte regnar.
Inget godis och ingen läsk.

Vad tror ni, kan det funka?

Cee ya!

/Mattias

söndag 26 april 2009

Årets viktväktare /Martins Version

Jag vet inte om Spidey var full när han skrev sitt inlägg om årets viktväktare, men vi lunchade med KARIN, FILIPPA, Laila och Stephan RÖSSNER, innan själva kalaset drog igång. Inga andra. Eller lunchade och lunchade... Jag drack kaffe och vatten medans de andra tryckte i sig godsaker från buffén.

Jag kan säga att det var en fantastiskt inspirerande dag. Och efter detta har jag återigen bestämt mig för att jag ska lyckas gå ner i vikt igen. Körde, som Spidey-storikäften-Söderström nämnde, även ett fakirgig på Årets Viktväktare-galan, vilket var svinkul. Lagom äcklad och underhållen publik.

Personen som vann var en mycket värdig vinnare! Alla som var där hade gjort fantastiska prestationer och var nästan lika snygga som jag kommer att bli. Vissa hade som sagt gått ner över 40 kg. Det är vansinnigt många kilon, det!

När det gäller min egen viktminskning, så går det inte bra just nu. Men imorgon börjar en ny vecka med nya tag. Inspirerad, och fått massor av goda råd av de nominerade till årets Viktväktare!

Nu kör vi igen! Önska mig lycka till!

TÄVLING! VINN EN BIOKVÄLL ME SPIDEY!


















Eftersom ja har rakat av mig allt hår å vet att ja inte är ensam "hår"drockare som har gjort de å vet att det finns flera kändisar som kommer undan me det. Så det ni ska göra är att sätta dom i ordning ut efter vad ja tycker om dom.....Dvs nr ett ska vara den personen ja helst lyssnar på å tycker är en duktig musiker.......

Tävlingen håller på en vecka dvs kl 19:00 den 3maj så tar den slut å skriv i kommentar fältet när ni kommer på vilken ordning dom ska stå i.


Å priset är då ett biobesök med mig Spider-man som ja såklart betalar för.


Alla får vara med på tävlingen inkl fetknopparna......Så

LYCKA TILL.,...

See ya don´t wanna be ya!Spidey

Viktväktar jury va kul!!!/Spidey

Ute på långpromenad tidigt en lördags morgon


De va kul som fan att sitta i juryn.....Nervöst som fan för ja fick inte papper på dom tävlandes först samma dag.....Å skulle komma på iofs bara 4 frågor men de va lite jobbigt.....

Det började me lunch me Karin å Filippa ifrån viktväkarna å Laila Bagge å Stephan Rössner där vi gick igenom va som kommer hända.....

kl 14 öppnades dörrarna å folk fick komma in å plocka på sig mat å dryck.....sen gick Stephan Röstern upp å hade ett föredrag som va skit intressant.....Sen va de dax att inta våra jury platser å en å en gick upp på scen å prata om hur dom va värdiga att vinna en NY resa.....Iofs va ju alla vinnar såklart(jävligt klychigt att säga men dom va verkligen de)....Genomsnitt hade dom gått ner ca 4o kilo el nått sånt om ja inte minns fel....
Sen gick ja, Laila å Stephan backstage för att kora vinnaren medans vi gjorde de så gick Martin upp på scen (me sin tjocka mage) å körde hans gryma fakirshow.
Efter alla skrik å äckelläten från publiken (vet itne om de va showen el hans mage som fick dom mesta skriken) så fick Laila dela ut priset till han/hon som vann...Vet itne om ja får skriva vem som vann så ni får läsa de när de kommer upp på hemsidan el i tidingen.....;-)
Vi i juryn fick en flaska champagne i present å de va ju trevligt som fan.....
Men de va en Lansen Rose brut me ett rosa omslag...Så de kändes ju så tufft sen när vi gick till bilen ja å Martin å e svartklädda me solbillor å en rosa flaska bubbel....Manligt....De va nära att vi svängde av å satte oss på Patricia,hehe......


Annars i helgen va ja ganska duktig.....Kvart i 8 i lördas morse va ja utanför dörren å gick på en långpromenad på 1 ½ timme....sen gick hem å vilade lite.....Hamnade senare på rålis där de dracks lite öl å man hamnade på krogen sen i vanlig anda....de va väl inte såååååå bra....men kul som fan va de,haha.....
Ida har ja tyvärr bara jäst framför filmer å sovit bort dan.....kändes lite jobbigt men men...de kommer flera dagar....

Men ska ta tag i allt igen....Kändes så bra me långpromenaden i lörd å att ja gick till jobbet förra veckan så ja ska ta mig fan gå till jobbet imorrn också......å tokträna....Börjar mer å mer gilla att träna....men har fortfarande svårt att gå dit tyvärr,,,,,men de ska ja ta å ordna till...:-)
See ya Dont wanna be ya!!!!Spidey

Två veckor av Hotellbufféer // Jonnie

Jo, två veckor med massor av god mat, fika i överflöd och stillasittande lektioner har satt sina spår, men inte i den riktning jag trodde... Jag har gått ner ca 0,5 kg istället för ökat som jag trott.

Istället verkar dock min lilla förkylning gått över till en bihåleinflammation, och mitt ansikte känns misshandlat. Jag ska ta mig till någon läkarjour idag och kolla upp jag bara är pjoskig eller om mitt ansikte håller på att ramla av.

Väktarprovet gick finfint iallafall, 42 poäng av 42 möjliga!
Så om inte min kropp dummar ner sig och tänker leka sjuk nu, så börjar jag jobba åt Securitas inom kort.