lördag 15 november 2008

Lördag å ganska peppad!!!/Spidey


DEt har gått bra dom senaste dagarna. Gick hem 2 dagar förra veckan. DEt vart inte mer tyvärr pga rep bla men siktar på det nästa vecka igen.Gick på en lång promenad ida på ca 2h å det vart en sträcka på ca12.3 km så ja är nöjd. Insåg att ja inte har så mycke mat kvar i kylen så ja får nöja mig me lite kokt potatis ikväll,haha. Så lyxig kommer ja vara ida. Ska handla lite imorrn så man har lite hemma.

Ida ska ja iväg å dricka några kalla hos en vän å sen ut å gratta en tjejpolare.....Men det kommer inte bli sent iaf.

Igår hängde ja me en polare vid namet Pilen å hade mycke trevligt som vanligt. De vart en räksallad innan så de inte skulle bli så mycke point. Sen vart det NHL09, 4 öl å några groggar å sen hem å slagga.


Imorrn blir det åka till föräldrarna å hjälpa dom me sin dator å sen blir det Bond me farsan. Ska bli kul å se om den är bra vilket ja inte tror dock. Men innan ja åker till dom ska ja på en lång promenad igen. Har sagt lite tyst för mig själv att ja måste ut minst 1,5 timme 2 ggr varje helg. Det borde ju funka.....
Så jälva nöjd också. Testade mina gamla jeans stl 34 å dom passade. Så där ja. Det är ett bra bevis att det går åt rätt håll..:-)


See ya, don´t wanna be ya!!!/Spidey

fredag 14 november 2008

Vill man leva till 60? /Mattias

Kommer inte väga mig den här veckan. Inte bara av rädsla för siffrorna, utan också för att tiden inte räcker till, om det inte bli nån lucka i helgen.

Har fortsatt vara slarvig. Hittar inte riktigt orken att bry mig. Försökte få en nystart häromdan och köpte en lite GI-bok för att söka inspiration. Det fick jag och bestämde mig för att på måndag, på måndag, alltid nån annan dag än i dag, så ska jag sätta i gång igen. Dessvärre lär det skita sig eftersom jag ska på kalasvecka i Jämtland nästa vecka och inte kommer ha vidare värst mycket kontroll över födan. Inte vill man heller vara en tråkmåns och inte äta av pappas 60-årstårta på grund av att man vill leva till man själv är 60. Eller hur?

Får väl hålla kolhydraterna nere så gott det går, och samtidigt undvika fett en del, för att både mula fett ala GI och äta kolhydrater är en ganska sugig kombo. PUNKT!

Cee ya!

Mattias

torsdag 13 november 2008

Nedgång = Framgång /Martin

Jorå... En annan har ju gått ner ytterligare 1,1 kg! Inte illa alls!!! Kul med så många besökare på sidan! Kolla min dokumentaion inför och efter vägningen!






onsdag 12 november 2008

5000 besök!!!Spidey

Nu har vi fått över 5000 besök på denna sida alla vill se 4 fetknoppar gå ner i vikt. Hoppas den siffran stiger medans siffran på vågen minskar å inte tvärt om. Ha de bäst!!!!

See ya don´t wanna be ya!!!Spidey

SSUUUCCCKKKK!!!Spidey

Så trött man blir. Herr Martin ringer å säger att Viktväktarna har stängt pga sjukdom. Har man gått å varit orolig heeela dagen(typ hela veckan iofs) för denna vägning. Ja vart så j*vla förbannad att ja gick ¨å köpte 3 pizzor. 2 klämde ja i mig fort som fan den tredje satte ja på magen så att fettet skulle åka direkt in i å sätta sig på magen. Å ja köpte dom fetaste pizzorna som fanns me bacon å bearnesauce å 4 sorters ostar m.m.
Nä ja bara skämtade, köpte pizzor me räkor som man får käka hur mycke man vill för 3 points så dom va inte så feta som ja skrev innan.(fan va (inte) rolig man va då)

Nä helt ärligt så gick ja hem ida ockå. Räknade ut på en sida att de va ca 9.3 km hem hit. Så de är väl ganska duktigt att gå på ungefär 1h30min.
Har också känt på skärpet att man kan strama den lite mer nu också så de är kul som fan. så vi får väl se hur det har gått nästa vecka.....Så hittills så vägerna man väl fortfarande 103,4 jälva kilo eftersom man inte vet. Men troligtvis har ja gått ner iaf.

Håller tummarna att Jonny får komma in under kniven snart.

See ya,Don´t wanna be ya!!!Spidey

So close no matter how far... // Jonnie

Enligt regeringerns krav på vårdköer så ska ingen patient behöva vänta mer än 90 dagar på uppföljning, något som alla inom svensk sjukvård idag fnyser åt och rycker på axlarna. Ingen lyckas hålla dessa ramar, och inget görs åt dem som misslyckas med det heller. För patienterna som väntar erbjuds sk vårdgaranti, som helt enkelt går ut på att man har rätt att placeras i en annan vårdkö om väntan överstiger 90 dagar. Men som jag nyss sa, så är detta ett rikstäckande problem och bytet av kö har ingen som helst egentlig funktion. Du hamnar i en ny kö där du kommer få stå troligen ännu längre, eftersom jag är övertygad om att vårdpersonalen flaggar en sådan persons journal som "besvärlig patient".

I vilket fall var mina 90 dagars väntan för min operation, passerade i början av Augusti. Jag ringde upp dem och fick veta att de inte helt oväntat låg lite efter i schemat, och att det då var 8 personer i kö före mig, något de beräknade ta fram till början av November.
I början på November har jag fortfarande inte hört något, så jag ringer igen och får efter 11 försök äntligen tag på någon (de har av någon anledning inget väntsystem på sina telefonväxlar utan är det upptaget under deras telefontider får man helt enkelt ringa om och om igen tills man har turen att få tag på någon) som kan svara på min fråga.

Svaret är återigen att det inte är dags ännu då de fortfarande har några före i kön. Denna gång vill hon inte uppge hur lång tid detta kan tänkas ta eller ens hur många som är före mig, då hon fått så många arga samtal av folk som anser sig blivit lovade tider och liksom mig fortfarande väntar.

Så allt jag kan göra är väl att fortsätta vänta, och hoppas på att få en tid före jag fyller 35, då jag enligt min första diabetesläkare troligen ska få kasta in handduken för gott.

Slutfrossat /Martin

Ville bara tala om att jag slutat frossa igen.

tisdag 11 november 2008

På väg hem ifrån jobbet i regnet!!!/Spidey

Tydligen har ja bytt namn igen vilket ja inte kommer ihåg men nämner det ibörjan av videobloggen....

DEl 1:

Minnet tog slut så Del 2:

See ya don´t wanna be ya!!!/Spidey

måndag 10 november 2008

Känns bra!!!Spidey

Det känns bra för första gången sen flyttveckan. Om ja inte gått ner nått nu så blir ja fan besviken. Iofs kan ju måttet på baslådan ha krymt iofs men det skulle inte kännas lika kul.

Ida va frukt å grönt förbi å hade undervisning om potatisen å så fick vi massa potatis hem som va jävligt bra. FÖr ja har inte köpt potatis sen nån vecka innan ja flyttade hit utan ja köpte såklart 2 kilo i helgen såklart. Så nu har man potatis å lök(sen förra måndagen me frukt å grönt) som räcker för ett helt kompani.
Sen repade ja me bandet ja kanske ska börja me. Det kändes bra som fän. Så vi får väl se va som händer.

Imorrn kommer de bli intressant på jobbet. Då blir de en "köttskola" där vi kommer få testa ett nytt kött ja inte kommer ihåg va de hette men det ska va en ny "serie" om man säger så. Som tex Skare biff el Beimer.
Så då först genomgång sen bjuds de på köttet. Vet att det kommer vara oxfile,entrecote och en biff. Oxfile o biffen är ju 3 point så får man äta hur mycke man vill medans entrecoten är farligast. En skiva 125g är 5 points så d blir nog inte så mycke entrecote men måste iofs smaka på den..:-)

Det var allt ja har att säja ida iaf....Så...

See ya,don´t wanna be ya/Spidey

Deathmetal, öl och frosseri... /Mattias

Drogs av Martin med på deatmetalkonsert i fredags. Det var en spännande och annorlunda upplevelse som jag recenserar mer ingående på min egen blogg. Ölen var några stycken för många för magmåttet som dessvärre allt för tydligt gjort sig känt när jag och Martin tidigare på dagen letat hårdrockskläder till mig i Farsta. Försökte på den något mesigt kommersiella kedjan Carling, som säljer kläder som ska kännas som second hand, känns det som.

Jag insisterade på stor storlek, men kassörskorna försökte smickra och tvingade på mig ett par 36or, som jag visste inte skulle funka. Gravt förolämpad på vägen ut hindrades vi av den ena kassörskan som i dogt påstod att hon skulle kunna välja ut ett par byxor i storlek 34 som skulle passa mig eftersom hon påstod att jag såg lika stor ut som hennes pojkvän som bar 34a. Inombords hånlog jag, men utåt var jag snäll.

Martin kontrade med en historia om hur han varit och skulle köpa byxor och bett om den största modellen. Läs 56or. Men kassören i det här fallet hade sagt att nej, nej du ska ha 52or. Martin hade inte låtit sig smickras och framhållit sin något rundnätta form. Han hade så klart inte fått på sig byxorna och ihärdat med att kräva 56or. Men, nej, nej nej, det var bara för riktigt tjocka personer och nån sån var ju inte han. 54or max.

Byxorna var så klart även den här gången för små och lite skamset drog kassören fram ett par 56or. Självklart hade Martin rätt, men dessvärre även en aning fel. För inte ens 56orna, alltså byxorna för de riktigt tjocka snubbarna passade. Exakt hur han misshandlade kassören fick vi inte veta.

Så det blev inga hårdrockskläder för mig. Men väl en svart huvtröjja. Det fick duga.

Men ölen från i fredags, varav den ena avnjöts i en sunkig bar framför Barnkanalen med Martin i rampljuset, plus en skål med jordnötter lär märkas av på onsdagens vägning.

Har inte ätit så okej heller den här veckan. Jag börjar bli tjatig med mina misslyckanden. Men det är faktiskt svårt. FAKTISKT! Varje dag är en kamp för det bor en liten hungrig, frossaälskande dåre inne i mig och det går fan inte att råda bot på. Men att vara här gör i alla fall att man undviker de värsta utsvävnignarna.Så vikten har ju i alla fall hållits i schack. Även om hjärtinfarkten om 15 år inte lär ta hänsyn till det nämnvärt. Den nöjer sig bara med viktminskning för att hålla sig borta. Så det börjar vara hög tid att man tar sig ordentligt samman och börjar göra det man lovat sig själv, och er våra kära läsare. Gå ner i vikt!

Cee ya!

Mattias

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Technorati Taggar: , , , , , , , , , , ,

Deathmetal, öl och frosseri... /Martin

Drog med stackars Mattias på deathmetalkonsert i fredags. Det eminenta bandet Vicious Art hade gig på Tantogården. Musiken var fantastisk och ölen dracks upp. Till och med Mattias verkade trivas! Första gången jag drack öl sedan jag började denna diet. MYCKET gott! Trots ölen, så känner jag att jag var duktig ändå. Jag hävde inte i mig en massa käk när jag kom hem, utan bara vatten och sänggående.

Söndagen var dock värre... På kvällen frossade jag i Digestivekex. Fick dessutom ett par kakor på morgonen av min söta sambo och min dotter, och det kunde man ju inte säga nej till... Fars dag och allt. Men... nu är det skärpning. Ska iväg och fota drinkar nu. Ha bra!

söndag 9 november 2008

Va ska man säga!!!Spidey

Psyke å Tesla i sin nya klösmöbel.
De vart ju utgång igår såklart. Iofs va de jättetrevlig men de vart ju points efter de också. 47 points vart det totalt så man har ju haft värre helger, men det känns lite jobbigt också. Vart duktig som fan annars denna vecka. Det onyttigaste denna vecka va tårta. Det var en som fyllde år å en som slutade så det vart maaassa tårta. Å ja va duktig å tog bara ca 3 tsk tårta typ så de vart inte så många points där men kände att de skulle va gått me en liten bit.


Nu som straff att ja va ute igår så blir de en lååång promenad. Ser inte fram emot den nu kan ja säga för ja är lite trött men ja ska fan ut. räknar att ja ska gå raskt i minst 1.5 timme iaf. Men hoppas att de blir längre.....
Sen läste ja detta i aftonbladet. Då blir det inte nån rask då.


See ya,Don´t wanna be ya/Spidey