fredag 16 januari 2009

Martin Testar: Solarium /Martin

För att riktigt få musklerna att komma fram i en bodybuildingtävling så måste man vara brun. Och eftersom jag nu kommit igång på gymmet, så ska jag se till att mina kommande muskler syns ordentligt. Därför provar Martin denna gång solarium.
Resultat: Tja, vad ska man säga? De flesta har väl provat detta, så även jag i yngre ålder. Fungerar absolut för att bli brun. Också ganska skönt som avslappning i tjugo minuter efter ett träningspass. Dock ej att rekommendera i längden, då det kan vara skitfarligt med tanke på risk för hudcancer. Jag kan också känna att det kan vara skönt att sola solarium ett par gånger per vinter för att ge kroppen lite ljus. Inget för den som lider av klaustrofobi.

Martin Testar... /Martin

Hej och hå... Som den uppmärksamme kanske uppmärksammat, så har jag ändrat titel på två av mina tidigare inlägg. De börjar numer med "Martin Testar:...". Tanken är att detta ska bli en liten serie test av olika "må bra"- saker, som träningsmetoder, skönhetsjox och annat trevligt. En kort recension av olika prylar jag provar på. Vissa saker kanske jag fastnar för, andra saker kanske jag skyr som pesten. Läs testen... Wow... rim. Det kanske inte alltid handlar helt och hållet om viktminskning, men för att gå ner i vikt behöver man må bra på flera plan, så därför kanske vissa tester kan verka lite långsökta. Men de hör definitivt hemma här!

torsdag 15 januari 2009

Ett Välmående Illamående // Jonnie

Puré-tiden har inte varit speciell lång, då jag redan nu äter relativt vanlig mat. Saker som kött och liknande krossar jag fortfarande sönder med stavmixer, men pasta, mjukbröd och annat lätttuggat går ner utan problem. Hastigheten jag äter med är iofs förtfarande för hög och jag blir lätt illamående i några minuter efter jag ätit.

Enda sättet som funkat är att sätta mig framför datorn och göra något annat medan jag äter, och bara ta någon tugga ibland. Men i vardagens stress och fläng har man inte alltid tid med sånt, det är svårt nog fast jag är sjukskriven.
Men rent generellt har jag än så länge klarat mig oförskämt bra mot alla problem många verkar uppleva med en viktoperation.

Att försäkringskassan inte godkänt min sjukskrivning än är dock en nagel i ögat, och att jag hittills varit helt utan inkomst gör inte situationen roligare, även om jag var förberedd på det och hade "turen" att få ett arv nyligen. Dem pengarna kommer väl ätas upp av hyror och annat skit innan försäkringskassan fått tummen ur. Det roligaste med dem är att de tydligen har en person vars arbetsuppgift är att leta efter kryphål i min ansökan och mitt tidigare liv, för att få en ursäkt att ge fan i att betala ut en spänn. Jag har redan tvingats bevisa att jag jobbat under 2008, genom att skicka kopior på alla arbetsgivarintyg jag inte längre hade eftersom jag redan skickat dem till facket. Som tur var var facket ganska samarbetsvilliga och skickade tillbaka kopior på dem, även om det tog 25 minuter i telefonkö för att få tala med dem.

Så till Sveriges byråkrater och vår sittande regering vill jag avsluta detta inlägg med ett troligen ganska fritt tolkat citat från Shakespear...
"A plague o' both your houses!"

Bättre spinningpass/Spidey

Det kändes bättre de här spinning passet....Nu tog den så nu känner man att man lever iaf....men de jobbigaste va att åka hem i pornostarstyle....dvs ja glömde ta me mig rena boxisar så de va ju bara slita på jeansen utan boxershortsen.....Å han vart ju inte så glad när vi kom ut i kylan heller....Fast ja har vart hemma ca 1 timme så har han inte tittat fram än...men men....

Annars har det gått ganska bra denna vecka....inte kommit över mina points fast de spelar iofs inte nån roll....Har ju gått ifrån jobbet till dom båda passen,årsta-hornstull å från årsta-kungsholmen, å sen körde lite rod innan passet började ida,....Så där får man ju lite motion också....

Nu ska ja sova så ha de bäst...

See ya don´t wanna be ta/Spidey

Martin Testar: Body Pump /Martin

Vad har hänt? Jag har gått på 2 gruppträningspass den här veckan! Helt sjukt! Denna gång var det dags för Body Pump, en form av aerobics med skivstång. Jag har kört denna variant en gång tidigare, för tio år sen, och då dog jag. Skulle väl visa mig på styva linan och lastade på vikter. Minnet var så starkt att jag dels inte tränat denna form av träning sedan dess, och nu när jag väl kom mig för att göra det, så körde jag med det lättaste jag kunde hitta. Det resulterade i en ganska behaglig träningsform. Dock kan jag känna att instruktören slarvade lite med stretching och nedvarvning. Nåja, ser fram emot Power Yogan på måndag. Där får man filtar att ligga under och mysa vid nedvarvningen. Vi får se om jag fortfarande kan röra mig imorgon, då blir det kanske ett Core-Pass. Vad är då det? Ingen aning, men det står på schemat, så det får vi se imorgon.

Tjo!

Vinnaren är korad! /Martin

Ja, hur mycket hade jag egentligen gått upp under en månad av frosseri? Jo:

3,4 kg!

Så... vinnaren är alltså: Ace Anderson from Sandweeken! Gissningen på 3,1 kg var inte alls långt ifrån. Tyvärr.

Så, Ace: Dra iväg ett mail med din adress till orthae@hotmail.com så ska du få ett kuvert med en biobiljett signerad "Doktor Åsa".

Nu tar jag nya tag och ser till att droppa de här kilona bums, tammefan!

tisdag 13 januari 2009

Skit spinning/Spidey

VA på ett spinningpass nu som sög hästpung.....Vart fan knappt svettig efteråt....OM de är så på tors igen så måsta ja på ett medelpass å se om det är bättre.....

KOmmer tyvärr missa VV imorrn pga lite prylar men ska försöka gå nästa vecka iaf....men men...va ska man göra.....


See ya don´t wanna be ya!!!/Spidey

måndag 12 januari 2009

TÄVLING!!! /Martin

Hur mycket har Martin gått upp över jul? Gissa med ett hejjarop...

Senast jag vägde mig var för en månad sen. Då vägde jag 102,1 kg.

Närmast det rätta svaret vinner en biobiljett! Alla får vara med, även deltagare i bloggen!

Facit får jag på onsdag, och visar det rätta svaret på torsdag morgon. Innan onsdag kl. 18.00 ska vi ha ditt svar!

Martin Testar: PowerYoga /Martin

NU blev det av! Uppdateringen av gymkortet... Inte nog med det, jag tog även den utökade varianten med gruppträning! Kan ni tänka er? Det kan knappt jag. Men, sagt och gjort, jag bokade in mig på ett Power-Yogapass nu imorse. Fantastiskt bra, eftersom det dessutom stod ett "N" på schemat för denna grej. N som i Nybörjare... det fattar väl alla!?!
Vet ni... N står inte för Nybörjare... N står för "Nedre träningslokalen"... När jag fick reda på detta var jag på väg att vända, men jag är glad att jag stannade kvar. Eftersom det var första lektionen för terminen så började det i ett "lugnt" tempo, vilket passade mig alldeles utmärkt. Efter de 70 minuterna var klara var jag både ordentligt utpumpad och utvilad på samma gång.

Det bra med Yogan var att man inte känner sig uttittad på samma sätt som man kan känna i annan gruppträning. Det handlar hela tiden om att fokusera på vad man själv gör. Riktigt skoj. Det får bli måndagsträningen i fortsättningen! Tjo!

söndag 11 januari 2009

Familjehelg // Jonnie

Långsam men kort helg.. Jag och min bror har mest försökt hålla Tuva road, medan Jenny och hennes kusin har haft tjejhelg och kollat runt i bröllopsbutiker. Kusinen gifter sig med min bror i sommar. Låter inte det som ett äkta Hälsingebröllop?
Jag och min bror har återupplivat det klassiska spelet StarCraft, och roat oss var ledig stund denna helg med att få stryk av datorn även fast att vi spelat två mot en. Underbart spel, trots att det har sina 10+ år på nacken!

En månad efter operationen, och vikt och mått har stannat av lite nu och jag har kanske till och med gått upp 0,5 kg i helgen. Måtten är svåra, då man ser hur stor skillnad det är om man jämnför, samt att jag tvingats göra en massa nya hål i bältet, men är enligt måttband bara ett par tre cm mindre än tidigare runt de flesta mätta punkterna.

Det kommer kännas konstigt och troligen lite besviket över att inte förlora lika absurda mängder vikt som man gjorde den första månaden häröver, men hälsa framför allt, och då är det bättre att gå ner ca ett kilo i veckan. Ska nog väga mig lite mer sällan så man inte stirrar sig blind på grammen.

Snart den vecka gången!!!/Spidey

"Okok,ja tror dig...Nån måste iaf ha ätit upp all kattmat. Och inte var det jag eller Psyke som gjorde det."

De har väl gott ganka bra denna vecka....Inte riktit kommit in me at räkna än å nu blir man hungrig som fan igen när man inte kan stoppa i nått i spotthålan hela tiden.....Men skönt som fan att man har kommit igång me träningen på riktigt....Ska till å börja me köra 2 ggr i veckan spinning (tis-tors) som fast....Sen får man se om man hittar på nått annat därimellan....man vilj ju ha lite liv iaf.....


Ida ska ja på en långpromenad för ja missade ett jympa pass ja skulle kört imorse men ja kom hem så sent från polaren så ja försov mig...:-/Men de vart inte så mycke där det vart bara 3 öl typ......


Så ja tror itne ja gått ner så värst mycke nu....Om nått alls iofs...men de spelar ingen roll för ja kommer bli hårdare å hårdare.....


See ya don´t wanna be ya/Spidey