lördag 13 september 2008

Lite ditt, lite datt och en smärre kris!/Mattias

Hela andra dagen är till ända och jag är lite hungrig men har svårt att motivera mig att gå till köket och äta frukt. Är dock väldans nöjd med att ha sagt nej till min oförtjänt smala sambos prat om snarr på.ICA. Det är som att fett inte biter på henne, vilket gör det svårt för henne att motivera sig att inte äta gott bara för att fett och jag går löjligt bra ihop. En motiverad partner är nästan lika viktigt som att fettot är det.

Dagens meny har varit rester från i går, vilket blev både ekonomiskt och GIgit. Det är bra. Middan serverades mig av sambon. Rostade grönsaker, köttbullar (Väldigt tveksamt ur dietsynpunkt) och fullkornspasta. Smaskens.

Lite, lite fusk blev det med några smörkolor, tre för att vara exakt. och tre kolor gör väl inget fetto?

Cee ya

Mattias
P.S. Krisen ja. Min dator har pajjat vilket självklart försvårar bloggandet. Detta skriver jag på min mobil och ska sanningen Fram är det jobbigare än dieten! D.S.

Drinktips för den desperate /Martin

Tror ni jag har det tråkigt när jag skriver inlägg på inlägg? Ni har så rätt!
Sitter här i min loge på bygdegården i Delsbo. Gästerna har satt sig vid bordet. En underbar doft sprider sig från köket. Drinkarna blandas i baren. Folk skålar. Ensammast i världen är artisten, och hungrig är han. Tack gode gud för mobilt bredband!

Vad gör man då för att lätta upp stämningen och stilla hungern? Jo! Man kommer med det bästa drinktips man kan komma med i detta läge när man inte får dricka något annat än vatten:

Mineralvatten Surprise

Ingredienser:
Mineralvatten
Is
Glas
Två Sugrör

Häll vattnet i glaset. I med is. Stick ner sugrören i vätskan. Drick. Låtsas att det är gott.


Här är drinken avbildad utan is, beroende på att ingen is fanns tillgänglig vid fototillfället. Det fungerar ändå. Smaken är densamma.

Mer om Points som Martin snackade om. Taco time/Spidey


3 sådana är sammanlagt 7,5 points tro det eller inte.
3 taco skal=2,5 p
Quorfärs=hur mycke som helst för 3 p
lite olja:1 p
Riven ost 17%=1 p
Hemmagjord salsa=0 p
Grönsaker=0 p
Om man skulle köra med vanlig nötfärs 10% och 40% riven ost och köpt salsa skulle det hamna på ca 14,5p ist. Sen ska vi inte prata om om man skulle ha gräddfil på. Byt ut den mot yoghurt 3% ist.
Gräddfil=3msk=45g=1.5 p
Yoghurt=1dl=100g=1.5 p
Allt går att vrida och vända på så man får mer poäng som man kan dricka öl för ist.:-)
See ya, Don´t wanna be ya/Spidey

Points - Vad är det? /Martin

Säkerligen kommer läsare av denna blogg vid flera tillfällen bli presenterade för fenomenet "Points".

Vad är då Points, eller poäng, eller helt enkelt "P"? Jo, Points är Viktväktarnas sätt att förklara mängden energi i mat man stoppar i sig. All mat har ett Pointsvärde. Exempelvis så har tre dadlar ett Pointsvärde på 1, medan en pizza har ett Pointsvärde på 36.
Varje person som vill gå ner i vikt har, beroende på ålder, vikt, kön, mängd av motion per dag et.c. ett visst antal Points som denne får äta varje dag. Exempelvis jag får i nuläget äta 32 Points per dag, medan en tanig kvinna kanske bara får käka 18 Points.

Utöver detta finns också en mängd specialregler om att man får spara ett visst antal Points, man får äta mer om man motionerar osv. Detta är dock överkurs i detta läge.

Points är alltså ett ganska smidigt sätt att hålla reda på vad man äter.

Matsäcken är packad. (Säckusmatis Packum Est) /Martin

I mitt tidigare inlägg talade jag om en plan inför kvällens gig. Planen är fullbordad och matsäcken är packad!
Pastasallad är lösningen på den hungriges problem. Matsäcken består av Pastasallad med fetaost, tomat, sallad, kryddor, skinka och pasta, Grovt rågbröd (sånt där äckligt Danskt), vatten i flaska, sked, Viktväktarnas pointsguide och Checklista. Det blir kanon att käka efter giget! Mättande och faktiskt gott.
Nöjd och glad ska jag nu packa resten inför showen...

/Martin

Då har det börjat!!!/Spidey


Inte visste jag att min första blogg skulle va en tjockisblogg. Trodde det skulle bli en Spider-Man blogg el en hurnattduksbordsiolikaträsorterserutmedenväkarklockapåblogg el möjligtvis en hurf*nkundejagvända5mariekeximunutanattbrytadomblogg.

Men någonstans måste man börja så det blir väl ett senare projekt med dom bloggarna.

Det började inte så himla bra för mig. En brattwurst, 5 öl å en djävul vart det igår (och massa NHL08 å NHL09 såklart). Iofs hade jag bara ätit för 12 p innan under dagen så kalaset slutade på 38p. Men jag lyckade gå ner ca 20 pannor förra gången å då vart det endel öl å annat så det borde ju gå nu igen tycker man väl.Bara man är duktig på att räkna dom där j*vla pointsen å rör på sig endel så är det inga problem.

Det tråkiga är mitt jobb som innesäljare på Menigo(en resturang grossist då) är all mat.Bara massa gratisluncher/frukostar å annat.Nästa vecka såg jag att de är 2 provluncher,suck.

Plus jag har kanske vunnit en resa med jobbet till Mat OS i tyskland i mitten av okt. Då kommer ja rapportera därifrån såklart och det kommer bli jobbigt.

Det kommer blir tuffare denna gång men inget är omöjligt.(utan att vända 6 mariekex i munnen, det är fan omöjligt)

Nu ska jag fortsätta packa.

See ya,Don´t wanna be ya/Spidey

ps. tjockisbilder på mig kommer snart.

Gigdag /Martin

Innan jag skriver det jag tänkte skriva, så vill jag bara reflektera lite över Mattias tidigare inlägg. Det är riktigt starkt gjort att bryta av innan man står i begrepp att svälja en vetekaka, sådär i sista sekunden.
Det är någonting jag märkt innan man (läs jag) börjar att verkligen tänka på vad man äter, att man väljer att inte tänka när man känner sig sugen på något att trycka in i ansiktet. Det är så mycket skönare att slippa tänka på att man gör något skadligt än att äta med dåligt samvete. Så... om man bara tillåter sig att tänka innan man tar den där vetekakan, så har man kommit en bra bit på vägen.

Som sagt: Gigdag idag.

Idag kör jag en fakirshow i Hälsingland. Gigdagar är ganska speciella matmässigt för mig. Jag kan normalt sett inte käka innan ett fakirgig iom att jag slukar svärd. Det ser nämligen skitdåligt ut när jag kräx upp middagen på scenen. Så... normalt sett brukar jag käka en hyggligt stadig frukost, fasta hela dagen fram till giget som brukar äga rum sen kväll/natt. Efteråt är jag så sjukt utsvulten så jag stannar till och äter allt jag kan komma över vid närmsta gatukök. Återigen tränger jag bort tanken på att det jag gör är dåligt, frosseriet vet inga gränser. MAX är favoriten efter gig: MAX de luxemål med smältost, chili cheese, och mozzarellasticks. Måltiden avslutas gärna med en Blizz, glassen med godis i. Supergott, visst... men vafan?!?

Jag behöver en plan inför gigdagar. Ska sätta mig och planera nu.

Vad jag tror kan funka är att käka lite fil nån timme innan gig, borde ta bort den värsta toppen på hungern, samtidigt som det försvinner ut ur magsäcken hyggligt fort. Ska försöka prova idag.
Sen behöver jag ha med en matlåda till efter giget. Åtminstone nån frukt eller liknande.
Ett till problem är nämligen att jag slutar såpass sent att de enda ställena som har öppet är mackar och snabbmatsställen. Och hur lätt är det att välja något nyttigt på en mack istället för deras fantastiska utbud av skräpmat? Men... Om jag bara tillåter tanken att krypa fram...

Nu frukost!

/Martin

Andra dan, ganska tidigt. /Mattias

Vaknar ganska tidigt. Av berättartekniska skäl önskar jag att jag kunde hävda att det var av att magen kurrade, men så kul fick man inte ha det, det var telefonen. Däremot upptäckte jag ganska snart att jag var nog ganska morgonhungrig, men för tidigt för frukost. Dessutom trist med ensam lördagsfrukost. Ah. Jag tar en av grabbens goda frukostmackor. Polarkakor av vete. Mmmm. Men sen minns jag. Bara för att ingen ser när jag äter betyder inte det att det inte syns på mig att jag ätit. Så min uppmärksamhet dras istället till päronkorgen på bänken. Och Gud som jag inte ångrar det valet så här i efterhand. Mätt med gott samvete! Det är bra inför resten av dagen!

Cee ya

Mattias

fredag 12 september 2008

Mattias första dag och en liten historik, eller nåt sånt! /Mattias

Hallå!

I dag börjar jag mitt offentliga viktminskningsliv. Det känns så där.

Jag ska på en gång erkänna att anledningen till att jag är snyggast och smalast redan nu inte alls har med de andra att göra, utan med att jag sedan typ den 6 juli käkat GI. Jag har med andra ord redan tappat en par grabbnävar fläsk. Jag har börjat kunna ha byxor jag inte kunnat ha på ett år. För nu kommer den största, och läskigaste nyheten. Jag har gått upp kanske 12-13 kilo på ett år. Anledning? Lättja? Ja. Lathet? Ja. Tristess? JAJAJA. Enough! Men också medicin som gjort att jag inte brytt mig om någonting direkt, så varför bry sig om man går upp i vikt som en noshörningsunge? (en kanske inte jättekul notering är att mitt rättstavningsprogram inte kan noshörningsunge och föreslår därför istället ätstörning!).

För ett år sen tränade jag en hel del, cyklade bort en isias, satsade på en halvmara och kände mig, förutom utbrändhet i ganska bra form och låg runt en sisådär 88-90 kilo. Sen styrketränade jag lite också och drog på mig några kilo till. Men det mina vänner var så klart MUSKLER. Men de finns inte kvar längre. De har jag arbetat om till vitt, plufsigt, bristningsfullt fläsk.

Eftersom jag inte har någon sån där stilig bild från när jag var som tyngst, som de andra måste ståta med, kan jag visa en annan inte helt läcker bild på mig själv som ändå gör att man kan få en känsla för var jag var nånstans.


Nåväl. Den här dagen. Började lugnt och sansat med ett besök i Martins studio efter en frukost bestående av hallon och blåbärsmix i honungsyoghurt. Honungsyoghurten är lite GI-fuskig, men det är i vart fall det näst bästa yoghurtalternativet. Det bästa, den naturella, som ur GI-synpunkt är alldeles utmärkt smakar faan bajs, och bajs är inte så gott till frukost varje dag. Dessutom drack jag en kopp svart te. En last som inte är så bra. Vanligtvis drar jag i mig två ägg också på morgonen för att hålla mig riktigt mätt fram till lunch. Det funkar oftast bra. När allt kommer omkring är GI-frukostar goda, mättande och nyttiga. Det är svårt att slå!

När vi satt och pillade med den här bloggen där hos Martin kom ett mess från Siv på jobbet. (Ja, jag har ett jobb, kan man säga. Rehabjobb på partiets kansli i Stadshuset. Den som har vackrare utsikt än jag på jobbet får bjuda dit mig innan jag tror påt!). "Skulle inte du va på Bostadsforum i dag?". "EEEEEH". Blev min något tafatta respons, "jo, men det är ju på onsdag" och så vidare. Så klart hade jag fel och fick slänga mig i en taxi och glida i väg till den sista timmen på forumet och den efterkommande lunchen, och det är den som är intressant i sammanhanget.

Så klart är den inte direkt anpassad för mig som fetknopp, det är en så asagod potatismos att man kan tro att det var Oden som gjort den. Var omöjligt att inte trycka i sig lite för mycket potatiskolhydrater. (Jag ska diskutera mer om potatis och GI i nåt annat inlägg). Dessutom hade de ett så satans gott bröd att jag bara var tvungen att ta för mycket. Men det var mörkt så det var nog ganska GI-igt i alla fall. Men stress är dumt så jag åt upp efterrätten också.

Men precis innan jag skulle ta lunchen ringde Jarno, min sons förskolemagister och säger att jag måste hämta grabben som blitt förkyld. Stressnivån stiger med andra ord ytterligare och det är omöjligt att inte tänka att man ska dra den sista colan när man ilar förbi pressbyrån. Jag stoppar den och en rykande ny Focus i fickan och hastar ner i tunnelbanan.

Gud är dock på sitt lite underliga vis på min sida och får mig att utan att märka det tappa cola-flaskan när jag går med näsan i en artikel om ryskpropaganda. Med andra ord ingen sista cola för mig i dag.

Så. Vad har jag ätit mer i dag. Köttfärssås och spaghetti. Naturligtvis är pastan sån där fullkornspasta som är fullgott GI-iga. Så det är rätt bra. Men jag är så trött när jag kommer hem att jag bara måste ha socker, det finns inget annat alternativ. Letar därför fram Martins sambos utsökta hemgjorda saft som Martin något lömskt gav mig i går. Dessutom står det en i ögonfallande och frestande Cola i kylskåpet som tack och lov min sambo börjar sätta i sig. Jag får mindre än halva och kan konstatera att jag nog inte gick ner några kilon i dag, men kanske inte heller upp några. Om en vecka får vi svaret. Nu usel amerikansk action!

Cee ya!

Mattias

Andras tips... /Martin

Martin här

Visst är det underbart med alla tips man får från alla runt omkring om hur man ska gå ner i vikt? Alla har sina fantastiska metoder som man MÅSTE prova. Grejen är att om jag skulle prova alla tips jag får, så skulle jag vara ännu fetare och antagligen död inom en månad. Så... Jag börjar med min metod, och ser var jag hamnar. Ett steg i taget!

Daarkh


Namn: Jonnie Hedqvist
Ålder: ca 33
Yrke: Arbetslös
Familj: Gift, ett barn.
Längd: 184 cm
Startvikt: 132 kg
Mål: Dom säger nånstans runt 90, så under hundra vore kul!
Anledning till viktminskning: Diabetes pga övervikt.
Viktminskningsmetod:Gaustric Bypass. (Magsäcksoperation)

Ny Medlem! /Martin

Ännu en medlem i våran krympande gruppering har nu kommit med! Vi välkomnar med stora (vad annars) armar: Jonnie Hedqvist, AKA Daarkh!

Den första dagen har gått, den andra börjat. /Martin

Well... Martin här.

Jag och Spidey var på vårat första viktväktarmöte för denna omgång nu i onsdags. Vi har faktiskt varit aktiva viktväktare förr en gång, och lyckades blåsa bort runt 20 kg per gubbe, men stillasittande jobb, övertro på egen förmåga och ett stadigt försämrat ögonmått när det gäller sötsaker, öl och annat har gjort att allt smugit sig tillbaka.

Nåja. det roliga med det mötet var att vi fick samma lärare som förut, och hon undrade ju självklart vad som hänt. Tyckte det var kul att ha oss tillbaka, men inte i det skicket.
Men både jag och Spidey kände oss peppade efteråt, och det nya systemet, som gör att du kan käka en hel del av rätt goda grejer, gjorde oss än mer peppade.

En polare till mig ställde min diagnos häromdan: Alzheimer-Bulimiker... Jag hetsäter, men glömmer kräkas.

Gårdagens frukost bestod av Havregrynsgröt med lite lättmjölk, nåt äpple och en tomat. Dagen var tyvärr mördarstressig så lunchen glömdes bort. Inte bra! Men jag kunde ändå hålla mig från att tokvräka i mig den goda middagen besående av pasta, skaldjur och en skvätt sweet chili.

I morse blev det att hoppa upp på vågen såklart, manisk som man är. Den stannade på 114,1. Inte mycket till måttstock på så kort tid, men ändå.

Nu ska det packas för att dra iväg på gig i Hälsingland.

Ha bra!

/Martin

Den nakna, ohyggliga sanningen!

Vad är en viktminskningsblogg utan bilder på feta kroppar i små kläder?

Svar: Ganska trevlig.

Men detta är inte en trevlig blogg, detta är en så med sanningen överensstämmande blogg vi bara kan komma... och sanningen är INTE trevlig! Den gör ont! Men förhoppningsvis inte lika ont som en hjärtinfarkt inom tio år.

Varsågod: Våra "Före-bilder":



Mattias 12/9-08. 100,8 kg


Mattias 8/10-08. 99,2 kg



Mattias 10/12-08. 100,8 kg


Martin 11/9-08. 114,5 kg

Martin 8/10-08. 108,2 kg


Martin 10/12-08. 102,1 kg.













Martin 8/6-10. 92,8 kg.



Jonnie 12/9-08. 132 kg

Jonnie 5/1-09. 116 kg











Jonnie 29/11-09. 109 kg



Spidey 13/9-08. 109,7 kg


Spidey 10/10-08. 103,7 kg


Spidey 12/3 - 09. Ca 95 Kg.

NU börjar det! /Martin, Mattias, Spidey

Så... då var det dags! De tre Tjockisarna Martin, Mattias och Spider-Man Ska inte vara medlemmar i den tyngsta skaran av befolkningen länge till. Och ni kommer få vara med på resan mot absolut perfektion och fitness! Vi alla har ett utgångsläge på över hundra pannor av mjukt kött.

Vi kommer att publicera inlägg som innehåller allt från hur det går med vår viktminskning, till hur vi mår på vägen, bilder, tränings och diettips, svårigheter och statistik. Det blir ett sjujäkla projekt, och vi ska göra vad vi kan för att hålla bloggen vid liv!

Vanligen:

Martin, Mattias, Spidey

Spider-Man



Namn: Spider-Man Söderström
Ålder: 30
Yrke: Restaurangrossistinnesäljare
Familj: 2 Katter å singel
Längd: 180 cm
Startvikt: 109,7 kg
Mål: 90 pannor
Anledning till viktminskning: Bättre kondition, vill bli snyggare!
Viktminskningsmetod: Viktväktarna

Mattias Ericson


Namn: Mattias Ericson
Ålder: Runt 34 och ett halvt i dagsläget.
Yrke: Poet, författaren politiker och, mja, utbränd lärare.
Familj: Sambo med knodd
Längd: 178 cm
Startvikt: 100,8 kg
Mål: Typ 80 kanske är drömmen, men man får väl va nöjd runt 85 kilo.
Anledning till viktminskning: Trött på att bli kallad fetto på stan.
Viktminskningsmetod: GI och god vilja.

Martin Lundström


Namn: Martin Lundström
Ålder: Född 77. Räkna själv! (Ledtråd: 32, snart 33 år)
Yrke: Fakir/Fotograf
Familj: Sambo, har dessutom en och en halv unge.
Längd: 185 cm
Startvikt: 114,5 (Växte dessutom till 118,2 kg under projektet)
Mål: Under 100 kg
Anledning till viktminskning: Jamen det är ju bara att kolla på bilderna... Dessutom skulle det vara kul att leva åtminstone tills ungen flyttar hemifrån.
Viktminskningsmetod:Under tusen kalorier om dan, och en massa promenader...