torsdag 18 december 2008

Va har ja gett mig in på?/Spidey


Skapade en grupp på Facebook där ja skrev att folk får rösta om ja ska raka skallen el inte. Och den tar slut den 31/12 kl13....Hann knappt lägg upp den innan folk röstade. 6 ja 2 nej 1 kanske. Om dom siffron håller sig så blir man skallig till nästa år,haha...Kanske på tiden...ja vet itne....
Sparar massa pengar på Shampoo å balsam....

Ida så har ja itne brytt mig så mycke av det ja har stoppat i mig. Kändes kanske skönt men lite ångest också....Kommer räkna iaf såklart å hittils är ja väl upp i 39 points av 30p. Det har ja aldrig haft så höga point på en vardag. Har haft den på helger när man druckit öl.
Å ja kommer inte hålla dom pointsen varje dag såklart men ida kändes de sååå skönt att äta nån extra macka som bjöds på jobbet som frukost. Sen kom en person å delade ut Delicatos helgrulle å den propade man i sig. Men de va skönt att släppa lite. Tror de behövs nu.
Några på jobbet va lite oroliga att ja skulle hamna tillbaka å gå upp igen men ja är inte orolig. Ja vet att ja kommer börja igen på allvar nästa år. Ja kommer träna minst 2ggr till i år. Kommer gå på långpromenader m.m.

See ya don´t wanna be ya/Spidey

Myterna som ändå bara måste hålla! /Mattias

Jag är lite inne på det här med att titta på vad media skriver om hälsa och mat och sånt just nu. Det har väl aldrig tidigare varit något som direkt intresserat mig, men det är inte utan att man fascinerats av kvällspressen alla motstridiga löpsedlar om ditten och datten som nyttigt, farligt, bra och framförallt nåt att gå ned i vikt med. Eller inte.

Nu har jag dock när jag lyft blicken från kvällspressen till de stora morgondrakarna i dag kunnat få se en del hälsomyter krossas. Eller nja, i vart fall i frågasätts en del s.k. hälsomyter.

T.ex. blir inte barn som äter socker hyperaktiva, men deras föräldrar tror att de blir det. Märkligt hur olika sockret tycks slå, den som äter det påverkas inte, men den som tittar på blir nojjig. Kan kanske vara värt att undvika bara därför.

Julstjärnor är inte giftiga, inte ens råttor dör om dom äter det. Men som viktminskare kan man ju överväga dem, för de innehåller nog inte så mycket fett. Eller, nu var det ju inte fettet som var den stora boven, det är sockret. Eller hur det nu är.

En rolig sak för oss som är hungriga på kvällen och natten. Det är inte värre att äta på de mörkare tiderna av dygnet. I själva verket spelar det enligt forskarna i den här artikeln ingen roll. Däremot. Och nu kommer vi till det som jag trodde var det självklara. Om man äter på natten, och på dagen, då blir det inte så bra för vikten. Men om vi bara äter på natten och inte på dagen så påverkar inte det vår vikt nämnvärt.

Men en sak jag fasiken inte tror på som de skriver är att man inte blir varmare med mössa, eller rättare sagt, att det inte är ett viktigare plagg än något annat. Men va sjutton, det vet vem som helst som varit i minusgrader att har man ingen mössa fryser man något överraskande röven av sig, sätter man på sig mössan blir det varmt. Det är också otvisteligt att om man skiter i jackan och bara tar på sig en mössa håller man sig varmare än tvärtom. Punkt.

Och i slutändan står man där med samla känsla som efter kvällspressens rantande, man har ingen aning i alla fall och fortsätter väl som vanligt, undviker det som verkar jobbigt, håller sig i från de alldeles uppenbart farliga grejjerna och börjar inte mumsa på julstjärnan.

Cee ya!

Mattias

P.S. Jag vägrar att tro att mina problem med förhållanden kommer sig av att jag håller Hugh Grant som en bra skådis och föredrar Pretty Woman som en bättre film än, tja, nämn vilken svår rulle som helst. Däremot stinker Titanic!

SvD DN AB2
Trollhare
Min rastplats
Technorati Taggar: , , , , ,

onsdag 17 december 2008

0,8 ner å en hamburgare!!!/Spidey


DEt gick som ja hade hoppats på....ner 0.8kilo....^å de firas me en 150 grammare. Å FAN va den satt fint men en 33cl cola till....

Nu har ja börjat min lilla "paus" ifrån viktväktara. å när ja menar paus så är de inte att ja ska svulla hamburgare å pizza å fritera allt ja köper hem. utan inte ta de så hårt som man har gjort. aj kommer fortsätta skriva pointslista å gå på lång promenader å träna. Jag är fortfarande pepppade som in i helvete på att gå ner men ja kommer kanske ta nån burger el ta nån extra öl utan att få ångest. Det har varit såååå jävla jobbigt den här tiden me mitt jobb bla som har provluncher å julbord hela jävla tiden. Å de blir så stressigt när man ska på en provlunch för man vet oftast inte va det är för nått dom bjuder på. Sen när man är där å plockar maten så kan de i sin tur va skit jobbigt att räkna för du har ibl ingen koll på hur rätten är gjord, som ida när vi fick en omelette. Å såklart va den svin god men ja tog bara en liten bit en massa sallad.

Jag vet att ja har ganska bra karaktär å sån vilja att gå ner så jag tar inte så mycke av den maten. Men det är fan så jobbigt. Å vi ska inte snacka om när Delicato är förbi å bjuder på Daimbiskvier(som vi fick testa innan dom släpptes på marknaden.;-))


Ida va Findus förbi me en liten julklapp bestående av lite burkar. Dom va iofs ganska bra points mässigt men sen fick vi en majonäs tub också såklart....men den gav ja bort...Imorrn får vi från förtaget en påse, så vi får väl se va som finns i den...Iaf en julskinka...Å den är ju skit bra att ha för den får man äta hela skinkan(om man skär bort fettet såklart) för 3 p.:-)


Nu ska ja lägga mig....


See ya don´t wanna be ya/Spidey

tisdag 16 december 2008

Dag 6 EFOS // Jonnie

Såhär snygg är man för tillfället... har iofs vanligtvis sårplåster över, men här har jag just duschat.

Imorgon vid lunchtid är det en vecka sedan operationen gjordes. Jag känner att jag börjat återhämta mig en hel del, även om det stundvis fortfarande gör ganska ont. Matrutinerna är svåra att följa, och jag brukar missa lite hela tiden vilket gör att schemat rubbas oftast en till två timmar.

Såhär ska schemat se ut:

07.30 - Sömndrucken första Frukost, 1,5 dl yoghurt eller nyponsoppa
10.00 - Hobisk andra Frukost, 2 dl yoghurt eller nyponsoppa
12.00 - Lunch, Varma koppen soppa, med nermixad kyckling, 2,4 dl
14,30 - Mellis, 2 dl yoghurt eller nyponsoppa
17.00 - Middag, Varma koppen soppa, med nermixad kyckling, 2,4 dl
20.00 - "Nattmacka", 2 dl yoghurt eller nyponsoppa

Dessutom ca 5 dl vatten utöver det som ingår i ovanstånde måltider.

Jag får naturligtvis byta ut innehållet i måltiderna mot liknande produkter, men just nu är det dessa jag föredrar. Dock brukar jag ofta somna två till tre gånger om dagen, när värktabletterna kickar in, så jag försover mig ofta så jag tvingas skjuta lite på måltiderna. Jodå, jag har en mat och sovklocka likt Skalman, men tabletterna bryr sig inte nämnvärt om den.

Dessutom är det svårt att äta när man just nu inte känner någon som helst hunger, men det är bara att sleva i sig (Yeah right.. Mina måltider SKA ta minst 30 minuter för 2 dl). Ofta blir man illamående av mättnadskänslan som man lurar kroppen med och orkar inte göra mer än att med nöd och näppe hålla sig sittandes upprätt.
Av någon anledning tyckte jag tydligen även att jag inte hade nog med smärta, och hällde därför en del av min skålhetta Lunchsoppa över min ena näve idag. Den är härligt rosafärgad av en mysig andra gradens brännskada.

Jukonsalva is the shit dock, den tog bort smärtan från handen på mindre än 20 minuter. Bästa salva som finns om man är nytatuerad också, något som dock inte proffsen håller med om.

Suchi å spinning/Spidey

Fan va skönt de va att spinna. Man är ganska mör i bena kan man säga....Men ja började just i bra tid när det nu är mer el mindre stängt fram till nästa år. Men de ska fan inte stoppa mig...Minst 2ggr ska ja ha hunnit köra innan klockan har slagit 2009.
På vägen hem så vart ja sååååååå sugen på suchi så ja köpta en stor 15 bitar å en me bara futumaki. Så 24 st bitar försvann på ca 5 min fram för Den nakna pistolen 2 1/2.

Och gissa va som är på jobbet imorrn? Om inte en till provlunch. Perfekt på ons som vanligt när man ska väga sig....Vet inte om ja ser fram emot imorrns väging (iofs gör ja det aldrig) Men det är ju sista för iår....

Det ska bli skönt när 2 jan kommer...Nytt år å nya möjligheter.....Har iofs gått bra nu men man är lite slutkörd på alla julbord å stress på jobbet.

Vi hörs imorrn....

See ya don´t wanna be ya/Spidey

måndag 15 december 2008

Men men...Lämnar du mig?/Spidey


Ja som trodde vi hade de så bra tillsammans. Å ja har märkt att de har vart nått fel på senaste tiden men ja har inte vågat fråga. Varför sa du inget? Det kan inte ta slut såhär....Vi måste kämpa ihop. Va har den metoden som inte viktväktarna har? VA?

Vi som hade de så kul när vi skrattade å kramades på möterna. Hur ska de funka nu då?


Jag som precis köpt ett gymkort å ska börja imorrn....Är allt förgäves? Jag gjorde de här för din skull för att du skulle bli peppad å säg"fan va bra Spidey. Nu ska ja också börja träna" Å så tränar vi ihop. så skrattar vi tillsammans som du vet vi brukar göra ibla. Å ja säger"kommer du ihåg den där gången sa att maskarna va en tilllåten smaktsättare" å vi skrattade tills tårarna sprutade. Va kommer hända nu då?

Vem ska ja skratta me å retas me nu då?

Visst om du nu har hittat en fetare metod så ta den då....Skit i mig då...Tänk inte på mig å mina kilon.....

See ya don´t wanna be me!!!!/Spidey

Efterlysning angående LCHF /Martin

Jo, jag efterlyser från våra läsare en "Quick Guide" i LCHF-diet. Jag har mina funderingar att, när jag nått under 98 kg, prova på en LCHF-diet och se om det är ett sätt att behålla vikten på, långsiktigt. Så, jag skulle vilja börja studera seriösa, ganska lättlästa till en början, texter om LCHF. Gimme förslag! Gärna länkar till seriösa studier i ämnet. Jag har också märkt att vissa förespråkare för metoden kan visa närapå sektoida tendenser i pratet om att det ska vara den "enda sanna vägen", så jag vill gärna se så objektiva svar och länkar som möjligt. Finns det kurser att gå? Hjälp Ma!

Det går nedåt... på ett dåligt sätt /Martin

Bläh... Jag känner att mitt gamla beteende börjar komma tillbaks. Hungrig (Läs sugen) på kvällen, blundar lite när jag lägger på mat på tallriken, jag tar en kaka "då och då", o.s.v... Behöver någonting som ger mig en push i rätt riktning. Känner mer och mer att jag börjar med skittankar som: "Äh... jag tar tag i det här efter jul igen, jag äter vad jag vill nu!"

Vad göra? Måste börja fokusera!

söndag 14 december 2008

Ont i (jul)skinkan!/Spidey

Spelade bowling i fredas å fick sååån träninginsvärk i vänstra skinka. Jag trotsade den smärtan å gick ut ,trots bakis också, på en 1.2 mils promenix igår. Den va fan inte skön vill ja lova den mest smärtsamma promenad ja har gått på. å när ja vaknade imorse så va smärtan värre....
Ska börja träna på tisd så vi får väl se hur de går me arlset, det är spinning som gäller....

Som ni säkert läste vart den iaf en helkväll i freda. Först bowla sen hamna vi på Tikibar. Sen skulle ja bara säga hej till ett par polare på Limerick men dom bjöd såklart på ett par öl. Men som man har börjat göra på fyllan, vilket är fan bra, är att man går hem. Det var väl ca 3 km el nått så man gick av sig lite av ruset å sen fick man lite motion....

Igår vart de bara lugnt förutom promenaden å ida åkte ja hem till föräldrarna där de bjöds på lax. Svingott men tyvärr höga points. Men det är ju bra fet som man ska äta såklart. Men när ja sa det till farsan så sa han "vi har annnars paj hemma. Västerbottenostpaj!" VA säger man då?,haha
Hittade tyvär inte pointsen i en västerbottenostpaj men den lär inte vara bättre än Felix oståskinkpaj på 220gr som är 14p. Så ja höll mig såklart till laxen.

Angående tisd så ja är skitpeppad. Det är en polare(hempa) å ja som har bestämmt oss för att gå sen kanske de hakar på några andra också men ja tänker köra det på tisdagar iaf. Ska bli skönt att röra sig lite mer....

Skönt att höra att det är bra me Jonnie. Vi måste köra nått fetknoppar träff snart tycker ja....

See ya don´t wanna be ya/

Juicet snygg diet /Mattias

Det här bara måste vara för bra för att vara sant. Nån Jason Wale, aka the Juice Master, påstår att man kan dricka juice i stället för mat och gå ner tre kilo i vikt på en vecka. Tro fan det. Självklart minskar man i vikt om man bara äter flytande föda, den väger ju mindre och stannar inte lika länge i kroppen. Alltså får man mindre bajs och annan skit som tynger en.

På samma sätt som nutrilett funkar utmärkt. Man blir mätt och mår finemang och går ner i vikt. Ända till man börjar äta igen.

Men det där med juice är ändå ganska lockande. Jag hatar att planera maten för veckan. Tänk att bara pumpa i sig en dryck några gånger om dan. En diet helt i min smak.

Man kanske provar, allt för er skull kära läsare, om man får en juicegörare i julklapp, annars får det va!

Cee ya!

Mattias

Aftonbladet
Alla sätt är bra?

Vegetabiliska oljor antiinflammatoriska

 ?The Juice master?
, , ,
, , ,

Tur i oturen / Mattias

Jag påstod häromdan att jag nästa lördag skulle på Etiopiskt julbord med jobbet. Det var inte sant. Jag ljög. Sanningen kunde jag inte berätta, för vi skulle äta det där julbordet på min käre vän Eriks svensexa i går.

Dessvärre fick jag inte prova på de där afrikanska delikatesserna. För det blev lite för mycket svensexa för den blivande gummen och vi fick baxa hem honom från spat till en annan kompis lägenhet där vi tillbringade tre timmar med att få honom att nyktra till. För oss var det trevligt, men det var onekligen synd på maten. Men ur viktminskningssynpunkt kanske det var lika bra.

Däremot åt vi en groteskt fet, men kolhydratsnål, brunch på boulebar nånstans långt upp på Sveavägen. Två hundra spänn för boule och brunch känns som en utmärkt deal. Mätt är jag faktiskt fortfarande.

I dag ska det visst bli nån typ av hemgjorda hamburgare. Ska bli spännande. Men det är alltför mycket pepparkakor just nu.

Cee ya!

Mattias
, , , , , ,
, , , , , ,

I Don't Like The Drugs... // Jonnie



(But The Drugs Like Me) En rätt kass låt av Marilyn Manson, och den får bli dagens tema. Jag mår kasst och då ska väl dagens tema gå i detta tecken också. Jag har alltid varit dålig på att ta droger, främst för att jag inte gillar drogers effekt på mig. Om jag kan nästan däckar ut av vanliga smärtstillande så tror jag inte jag någonsin ska testa illegala droger.

Pga detta har jag inte vågat ta hela det berg av piller jag skulle ha från läkaren, då jag inte var hundra procent säker på hur mycket jag redan tagit. Det gjorde att jag gick och la mig med endast en vanlig 500 mg Alvedon i kroppen igår kväll. Något jag fått ångra i natt.
Redan när jag la mig hade jag svåra smärtor och jag somnade främst av utmattning pga av dessa. När jag sedan vaknade vid 5-6 tiden i morse hade jag så ont att jag tog mig inte upp ur sängen. Där låg jag som Leif Loket Olsson, vänd på rygg utan möjlighet att ta mig upp utan hjälp. För trött för att orka resa mig, för ont för att sova, för envis för att börja ropa efter hjälp. Inte konstigt att man mår kasst idag.

På något sätt slocknade jag igen (tuppade av?) och vaknade till sans några minuter före väckarklockan talade om att nu var det minsann dags att gå upp och börja äta om man ska hinna få i sig allt som ska ner under dagen.

--

Känner att jag inte riktigt har energi för att i detalj gå in på de övriga två dagarna på sjukhuset, men de innehöll väl inte speciellt mycket mer än lyxdroger, sömn och dålig tv. Måste erkänna att jag saknar dem drogerna lite, för man var lite kaxigare medan man hade dem flytande i kroppen.