lördag 29 november 2008

Allt ska alltid vara bakvänt! /Mattias

Aldrig får man vara riktigt glad. En av de stora motivationerna bakom att gå ner i vikt är självklart att inte se ut som en tunna. Men den kanske främsta orsaken är faktiskt, bakom alla skämt och bortförklaringar en djup oroa att inte få leva tills man dör. Så att säga. Alltså att hjärtat ger upp långt förtidigt för att den inte orkar med fetman. Självklart är det hjärtinfarkten som hela tiden lurar där i tankarna. Alla mäns stora utmaning. Så visar det sig att det är en inflammation som ligger bakom!

Va fan är det. En jävla förkylning i blodcirkulationen, eller vadå? Hur ska man då motivera sig att svälta bort kulmagen?

Men läser man i DN´s rapportering kring det hela så kan man ändå hitta en liten ljusning. Inflammationen kommer sig av att när kroppen brottas med kolesterolet i blodkärlen så kan det bli lite väl tuffa tag ibland och då skadas kärlens insidor. Det är detta som leder till åderförkalkning och detta som kanske ger infarkten.

Med andra ord kan det vara klokt att undvika kolesterol som sätter sig i blodkärlen, och i samma veva som man gör det så går man förmodligen ner i vikt också. Så det hela blir tvärtom än man tänkt sig. Eftersom man håller sig frisk går man ner i vikt, inte att man blir frisk av att man går ner i vikt. Alltid något.

Cee ya!

Mattias

, , , ,

Alkoholupplysning och GI! /Mattias

Jag tycker det är bra med regleringar och lagar, annars finns det ju inga uppror att göra! Mer seriöst så tror jag att det är alldeles nödvändigt att den fria individen binds upp av samhället för att det inte ska gå alldeles på arslet för oss människor.

Därför tror jag att det förslag som lagts i England om att märka ut hur mycket fett alkoholen i öl, vin och sprit utgör är bra. Det är självklart att det blir en liten ögonöppnare för många. Alkoholföretagen slår bakut och menar att folk kommer sluta äta och istället bara supa. Jag tror inte det är så mycket annat än bullrandet på tomma trummor, eller vad man säger. Helt enkelt, man drar till med en stor fet överdrift för att verka trovärdig.

Men en annan sak som kanske kan vara problematiskt är om GI förespråkare som jag fortstätter att förespråka det. För om det bara är fett och inga kolhydrater så är det väl alldeles utmärkt om man dricker lite, eller?

Fast kanske är det så jävla mycket fett i alkohol att det till och med pyser över för GIaren. Jag tror jag fortsätter hålla mig ifrån den.

Cee ya!

Mattias


Kalorivarning ska få kvinnor att dricka mindre | Kropp & Hälsa | Aftonbladet
Technorati Taggar: , , ,

Trött men fetknoppsmässigt rätt okej. /Mattias

Är trött i dag, även om jag hittat en kuddformation som gjorde att jag sov utan att vakna en enda gång på hela natten. När jag väl vaknade kvart i nio var det utan minsta ryggont. Det känns bra inför framtiden. Så mycket med det här projktetet har det kanske inte att göra, men min koppling är att jag trots denna trötthet som lagt sig över mig sedan mitt besök i hemorten förra veckan har jag lyckats hålla mig helt till dieten. Jag känner mig lite smalare men det är svårt att säga eftersom jag pendlat en del under hösten. Men jag kommer nog att klara mig under 100 på onsdag känns det som. Men faan vet, för som man brukar säga, när det gäller viktminskning kan allt hända!

Cee ya!

Mattias

Storhandlat!!!/Spidey

Vart å storhandlat å handlat mycke frukt bla. Så nu har man så mna klara sig ett tag iaf.
MEn det var inte där därför ja ja skrev ida.
Vägde mig imorse å då vägde ja bara 96.5 kilo....Så då vart man glad....men ja vågar fan inte lita på min våg dock....Men de tanke på att den va på 99 kilo i ons när ja vägde mig å enligt vv vägde ja 99.8 så ser de ju lovande ut....

Nu ska ja öppna min första öl å äta lite mat....

yedipS/ay eb annaw t´nod, ay eeS

Snabb uppdatering... // Jonnie

Inlägget igår sa: Vikt (Enligt hemvåg) 126,5 kg
Kom på att jag kanske inte ska ha kläder på mig när jag väger mig, och vägde mig igen i morse.
Vikt (Enligt hemvåg) 124,7 kg naken.
Med sånt resultat på så få dagar, går det lättare att kämpa mot matdrömmarna.

fredag 28 november 2008

Cravings // Jonnie


Jag har helt absurda "cravings" på mat just nu. Jag är så hungrig att alla dofter påminner mig om någon typ av mat, så fort jag ser mat på tv hugger det till i magen, och hur mycket jag än försöker fokusera bort tankarna på annat så flyter snart mat upp till ytan igen.

Jag kan inte förstå att mat har haft så stor betydelse i mitt liv. Allt jag gör nu är att invänta tiderna för min pulverdrink eller att få lägga mig. Allt annat känns avlägset och oviktigt. Min fru har tagit med sig vår dotter och åkt till sina föräldrar i Gävle, så att jag ska få vara lite för mig själv ett tag. Jag försöker hålla mig sysselsatt med mina stora hobbies:
kolla på film, spela spel och skriva rollspelsgrejor, men då hjärnan bara påminner mig om hur gott det är med välkryddat kött, går det inte att koncentera sig. Det är tungt som satan, men istället får man försöka finna tröst i att det händer saker.

Längd - 184 cm

Mått - Ej mätta

Vikt (Enligt hemvåg) 126,5 kg

BMI - 37.3
Blodsocker - 14,8 mmol/l


Jag har tydligen minskat 2 kg på 3 dagar, vilket gör att jag för första gången under detta årtusende kommit under 127 kg. Däremot så stiger blodsockerhalten igen, vilket jag finner underligt. Får kanske sockerkickar av dieten, då jag kan tänka mig att den innehåller en del kolhydrater och annat skoj får att hålla mig vid liv. Får testa mäta blodsockret fastandes på morgonen som man ska göra istället. Är inte det lägre får jag kontakta min läkare och kolla om jag ska börja med insulin igen, något jag blivit avråd ifrån att göra under dieten med risk för att blodsockret dyker för mycket. Koma verkar inte så lockande.


Sidnotis, mest för att jag är hungrig och lättretlig:
Såg Mattias länkat in - "Ammi bytte bort sockerdryckerna, Gick ner 2,5 kilo på 5 veckor!"
Sånt skit från Viktklubben och kvällspressen gör mig mest förbannad (På pressen, inte Mattias). Självklart går man ner i vikt om man slutar hinka i dig läsk! Är det någon läsare som sätter sin Fanta i halsen och hostandes inser att den varit boven till hans övervikt genom detta sensationella repotage? Jag bytte från vanlig Coca Cola till Coca Cola Light när jag fick min diabetes och tappade 10 kg rakt av. 2,5 kg på 5 veckor är inte ens värt att rapportera i mina ögon. Du kan lätt gå ner 1 kg i veckan om du bara tränar regelbundet och inte äter snabbmat under tiden. Och även om Ammi väger hälften av vad jag gör, så garanterar jag att jag gått ner mer än 4 kg om 5 veckor.

Nu ska jag kolla på lite mer UFC och sedan ta ut mina aggressioner på "The Enclave".
(Fallout 3 rockar verkligen rejält, och har knuffat undan både WoW och WAR just nu)

Freda å snart 1:a advent!/Spidey


Fan va glad ja blir när ja ser att ja inte är ensam här på bloggen,haha...Skönt att det är lite liv på bloggen ida.
Sen håller ja me Mattias där också det behövs inte mycke extra för att hjälpa kroppen en bit på vägen ner. Ett tips ifrån mig som ja kör stenhårt på är att inte sitta på bussen el t-banan. Har inte gjort det på ett bra tag nu. Sen är det skit samma va folk tänker om det är fullt me plats att sitta på. Å en annan sak är att de är fan äckligt att sitta på dom där sätena som folk har spilt på/lagt av massa mökar/suttit på andra äckliga säten/kanske tom spytt på m.m.m.m. Så de brukar ja tänka på så sitter ja typ aldrig ner.

Små floder leder till hav el va de tvärt om man brukade säga?

Sen en annan sak angående mat som också är en bra grej- Man kanske älskar pizza el hamburgare el nått annat å äter det ofta. Men om man slutar äta den ¨å äter den ibl så blir den sååååå jävla mycke godare. Som ja å Martins del att vi ska klämma en fiiin pizza(stenugns såklart) när vi kommit under 100 pannor, el ja menar ju inte vi utan Martin kommer under 100 pannor för ja är ju redan de,*småler lite lätt*.
iofs är det självklart farligt också för man får ju mer smak då- Så de gäller att vara stark då såklart att man kanske bara äter en burgare i månaden el så å håller sig till de......
Ett gammalt arabisk ordspråk"för mycke sol ger oftast öken!" stämmer ju också mycke bra. Så bygg upp en oas i öknen nu så kommer allt bli mycke bättre o godare.-


Det har väl gott bra efter mötet, är inte alls sur el less för de som hände utan det är bara fortsätta. Ja vet att ja håller på att gå ner i vikt å kommer det också. Sen är de skit samma hur lång tid det tar.
Plus ja vägde mig på min våg dagen efter å där sto de exakt 99 pannor- men ja "våg"ar iofs inte lita på den för den är lite skum.....
Nu ska ja ta ett glas varmt conjakglögg å njuta lite å glo på nån bra rulle. Tog en promenad hem å är lite trött å frusen.


See ya,don´t wanna be ya/Spidey

Några tips för viktminskning! /Mattias

Kvällspressen skriver rätt ofta om samma sak som oss här på fettobloggen. Inte lika kul och verklighetsbaserat jämt kanske, men temat är detsamma. Hur ska man kunna gå ner i vikt. Vi gör det inte för att få läsare, vi gör det för vår egen skull. Och lite för våra flickvänners som utan att säga det säkert blir glada av att få något nättare partners. Även om vi knappast blir nätta nån av oss, men ändå.

En skillnad till är att vi aldrig skriver om något som inte funkar, vi testar och ser hur det går. Vi försöker heller aldrig ge sken av att det finns genvägar till viktminskning, för det gör det inte. I alla fall inte om man vill behålla den lägra vikten.

Men visst finns det enkla små knep som kan göra det lättare. Att byta vanor som att sluta åka hiss och gå i trappen, ta en annan busshållplats, inte ta bilen till affären och om man gör det, parkera längst bort i stället för att leta en plats nära, och så där kan självklart vara fina småsaker för att höja vardagsmotionen.

Men man ska komma ihåg att det enligt ny forskning (hittar ingen länk) att TVn inte är en så stor bov som man kan tro i stillasittardramat som vi tror ger oss övervikten. I själva verket är det så att om man tittar på rörelsemönstren från 50-talet så skiljer det sig inte så mycket i hemmet som idag. man gjorde inte så jäkla mycket på kvällen då heller. Man läste en bok, lyssnade på radio, virkade en duk eller något annat stillasittande. Kanske trevligare, men inte så värst fettbrännande.

Andra enkla tips kan vara att hoppa över sötadedrycker och enbart dricka vatten. Vatten är gott och oersättligt kalorisnålt.

Ytterligare ett tips som jag fick när jag gick hos en dietist och skulle bli smal även för ett år sen (och jobbigt nog typ 10 kilo sen, åt fel håll) var att man måste logga sitt ätande. Forskning från USA visade på att alla metoder att gå ner i vikt fungerade ungefär lika bra, men det fanns bara en sak som gjorde att man höll vikten. Att skriva ner vad man äter. Att synliggöra sina förhållanden är viktigast. Precis som Martin skrev här för länge sen.

Nu ska jag käka lunch. Vad vet jag inte än. Det är dumt, dumt, dumt eftersom jag också är trött och slö. Men det får gå!

Cee ya!

Mattias

Gå ner i vikt utan att banta 8 enkla steg för att fixa formen.
10 ovanor som du lätt kan bryta … och tipsen på hur du fixar dem!

Ammi bytte bort sockerdryckerna Gick ner 2,5 kilo på 5 veckor!
Logga ditt liv! Dietistens tips: ”Ta en ovana i taget”

Skadad /Martin

Blir nog inte så svårt att gå ner i vikt den kommande veckan. Kan nämligen inte ens svälja ner min egen saliv utan att grimasera hårt. Skadade mig under giget i Göteborg igår. Kan vara det ondaste jag haft efter ett gig, hittills, under mina fjorton år som fakir. Ringde till min vän doktorn som sa att jag inte behöver åka till sjukhus om jag inte kräx blod. Och det gjorde jag ju inte. Skadan kom sig av att jag helt enkelt gick på slentrian när jag skulle sluka svärd. Jag gick ifrån flera av de säkerhetsregler som jag måste följa. Tur att jag åtminstone inte bröt mot den viktigaste: Inte fortsätta trycka om det tar stopp... Då hade det kunnat sluta riktigt illa. Ont idag. Kommer att göra ont en vecka till. (Och nej, det var inte något av de nya svärden som ställde till det.)Bilden visar hur jag såg ut igår.

torsdag 27 november 2008

Nytändningen håller i sig /Mattias

Nu har min nytändning hållt i sig i fyra dar, om man räknar snällt. Inte en enda grej utöver diet har jag satt i mig. Det är bra. Har inte tordats väga mig dock. Beskedet kommer vara alldeles för tungt.

Min diet har varit god. Men dyr. GI är bra, men ruggigt kostsamt. Handlade mat för 500 pix häromdan, till tre middagar. En del grejjer kan man ju använda flera gånger, men ändå. Dyrt! Vår budget är 3000 kronor mat för en hel månad. Det är ungefär 100 kronor per dag, för alla mål på en dag. Fast älsklingen äter oftast lunch på jobbet, och jag tar matlåda så det det blir kanske 70 kronor per dag till middag. Med andra ord håller inte 133 kronor dan riktigt måttet på vad man kan kosta på sig.

I måndags blev det färsbiffar med fetaost, tisdagen bjöd kottletter och i går vart det lax. tilld et har jag grillat grönsaker. Det är smaskigt som faan. Lunch har varit lite olika. I måndags var det grillad kyckling, tisdagens mittpådagen mål var rester av biffarna och i går. Ja va sjutton åt jag till lunch i går? Minnet är dåligt men kort.

Nåväl. I kväll ska jag laga ädelostkyckling. Det kommer bli smaskens det med.

Nu till lunchbestyren som består i, jag vet inte än. Ska kolla kylen. Kanske några kokta ägg, skinka och yoghurt, samma som mina senaste dagars frukostar. Jag ska skaffa någonslags mixer så jag kan laga lite smoothiesar, för det ska vara fina GIsken, så att säga.

Nu till köket!

Cee ya!

Mattias

, , , , , ,

Läs gärna mina andra bloggar: Pooma och Stockholmvänstern

Fett är gott, kolhydrater äter vi smått! /Mattias

Tänk att det i bland ska vara så svårt att bara säga: "Det funkar bra att gå ner i vikt med båda metoderna, lite olika bra för olika personer, men båda funkar". Att det är osäkert exakt hur det är hälsomässigt är ju en annan sak.

Rimligtvis tar det ett ganska långt tag att bedömma den här typen av kosts effekter på hälsan. Rimligtvis ger det lite olika effekt på olika människor också, så vi kommer nog aldrig att kunna få ett slutgiltigare svar än just "Det funkar bra att gå ner i vikt med båda metoderna, lite olika bra för olika personer, men båda funkar".

Men man har visst på läkaresällskapets stämma i Göteborg mjukat upp lite på linjerna. Det är bra, för det är farligt med dogmatism. Det är väl närmast att jämföra med härdade fetter. Inte bra.

Det tycks också rimligt att man nu kommer att titta mer på vilka sorters fett man äter och mindre på hur mycket. Allt fett är inte dåligt, samt fett är bra.

Men sen är det ju också självklart att det inte är bra att inte käka en enda kolhydrat heller i längden. Men jag har väldigt svårt att se att det skulle vara dåligt att undvika det under en eller ett par månader och sedan äta en balanserad kost. Betydligt värre matvanor torde finnas som människor lever med år ut och år in.

Grunden måste ändå vara att man inte trycker i sig mer energi än man gör av med. Vissa typer av energi har positiva effekter som lång mättnad, vilket är praktiskt, andra typer av energi har väl nån annan effekt som är bra. Vad vet jag?

Men trots allt är det så här. Att gå ner i vikt är relativt enkelt. Är man bara motiverad så går det som dans. Det svåra är att hitta motivationen, och om man väl finner den behålla den så att vikten stannar nere.

När det gäller fett kontra kolhydrater så är det nog som så många gånger förr. Lagom är bäst. Frågan är bara vad som är lagom?

Cee ya!

Mattias

Andra om samma sak:
Om fett i kosten på riksstämman, ...endast 15 procent pekar ut fett!!!, Det rör på sig
, , , , , , , , I?

Kolla också in följande artikel i Aftonblaskan och i GP:
Läs gärna mina andra bloggar: Pooma och Stockholmvänstern

Riktigt glad! /Martin


jo, faktiskt, jag är på bra humör. Hade gått ner 0,8 kg, vilket betyder att jag har gått ner 10% av min ursprungliga kroppsvikt och fick under ohyggligt cermoniella förhållanden fick emotta viktv'ktarnas nyckelring. Cermonin gick till på detta vis: Jag ställde mig på vågen och upptäckte att jag uppnått 10%.

Jag: -Tjohoo! Jag har uppnått 10%!
Kontrollant:-Ja, titta... Grattis!
Jag: kFår jag en nyckelring nu?
Kontrollant: -Va?
Jag: -Jag vill ha en nyckelring, jag har gått ner tie procent av min ursprungsvikt.
Kontrollant: Guuun! Hjäälp!
Gun: -Ge Martin en nyckelring.

Nånting åt det hållet...

Från staterna fick jag någonting annat att sätta tänderna i. Mina nya svärd hade kommit! De smakade himmelskt! Bilden är när jag provslukar det ena av dem. Taget med min mobiltelefon i en prekär situation, så jag hoppas att den usla bildkvaliten ursäktas. Förutom svärden fick jag en jättefin t-shirt med texten: "Swors Swallowing - Because football only takes one ball"

onsdag 26 november 2008

PAAAAIN! // Jonnie

För ett par timmar sedan kickade koffeinberoendet in på allvar. En huvudvärk som fick mig att vika mig dubbelt och lägga mig i fosterställning med tårar i ögonen och ett illamående som gjorde att jag knappt kunde dricka min kvällsdrink. Här kommer den sanna effekten av 3-4 liter coca cola light om dagen fram. All energi i kroppen går nog just nu åt att hålla igång livsfunktioner och jag är hela tiden trött och har sovit flera gånger idag, dessutom fryser jag en hel del vilket är ytterst ovanligt för mig som annars är som en kamin.

Lyckades till slut ta ett nytt blodsocker prov iallafall.
Blodsocker - 11,5 mmol/l
En rejäl förbättring från igår.

Jag är lyckligt lottad som har min fru som tar hand om vardagssysslorna medan jag ligger avdäckad och tycker synd om mig själv. Älskar dig, Jenny!

Hmm, man blir jävligt less/Spidey

Det gick inte så jävla bra denna vecka trots ja gått hem å ätit bra å inte blivigt full å ja har inte överskridit mina points så gick ja bara "ner" 0.1 kilo. Visst är de väl bra att man inte gått upp men de känns så konstigt när man gjort ifrån sig så bra.

Men jag har en liten teori. Jag vart som sagt inte full i helgen. tog några öl men inte så det gick över mina points Så ja ska testa bli full i helgen å köra samma rejs att gå hem å äta nyttigt m.m. Men ta några öl i helgen å slänga i sig en 150gr typ.

Jag har långt ifrån gett upp hoppat och vart lite lika besviken som Martin blev förra gång. Det är fan bara ta i nya tag. Upp på hästen igen innan den blir hamburgerkött.(klämchäcka jävul)

Slutligen så måsta ja lägga upp 2 videos me mina kissar. Ja köpte en present till dom å som vart ju ganska glada kan ja säga.....




See ya don´t wanna be ya!!!Spidey

56 Minuter // Jonnie

Jupp.. 56 minuter tog det innan jag blev hungrig igen efter att ha ätit min stadiga frukost bestående av 55 gram Modifast blandat med 200 ml vatten. Sen tog det ytterligare ca 2 timmar innan första tanken på "Vad fan har jag gett mig in på?" dök upp. Nu vid klockan 10:25 börjar fantasier om mat simma runt i mitt huvud. Just nu skulle jag ge mycket för att få äta en rejäl knäckebrödssmörgås med mors hemmagjorda leverpastej...

Men tyvärr inkluderas inte det i min lista över vad som är tillåtet att äta/dricka.
Listan består av:

Modifast - 4 x 55g / dag
Vatten - Obegränsad mängd
Kolsyrat Vatten - Obegränsad mängd
Kaffe (Vilket jag inte dricker) - Måttlig mängd
Te (Vilket jag inte dricker) - Måttlig mängd


...Det var hela listan.

Humöret börjar snabbt dala vilket jag förstås räknat med, men att ekonomin skulle sjunka i samma takt var jag inte beredd på, utan ett par seriösa ekonomiska pungsparkar från Apoteket för min "mat" och medicin till Caine, har skjutit humöret helt i sank, så nu ska jag försöka dricka mig ohungrig på kolsyrat vatten och sedan försöka sova bort eländet tills det är dags att hämta Tuva på dagis.

tisdag 25 november 2008

Last Supper // Jonnie

Final system check before we go into hyperdrive. Efter en massa onödigt uppstressande tjafs med involverade sköterskor, fick jag tala med kirurgen och narkosläkaren som ska skära i mig respektive söva ner mig inför skärandet, och allt verkar vara grönt för dem att börja hugga loss köttstycken ur mig.

Så nu är vi alltså inne på dag -16 och härifrån ska det börja rulla utför. Så jag passar på att posta upp lite dagsfakta, så vi har något att jämnföra med i framtiden.

Längd - 184 cm

Midja (Gissningsvis där den borde sitta) - 123 cm
Mage (Som bredast, vid navelhöjd) - 133 cm
Bröstkorg - 126 cm
Rumpa - 120 cm
Överarm - 38 cm
Lår - 68 cm

Vikt (Enligt sjukhusvåg) 129,2 kg
Vikt (Enligt hemvåg) 128,3 kg

BMI - 37.8 (Lägre än vanligt- standard är 39)
Blodsocker - 18,5 mmol/l

När jag vaknar imorgon börjar det nya livet. De första 14 dagarna ska jag leva på vatten och pulver (Modifast). Ett föga billigt alternativ till leverne, då priset för dessa portioner ligger på ca 20 kr styck. Inte så billigt för 55g pulver kan man tycka, men så har jag aldrig testat att köpa heroin heller. Som sista måltid inför detta festade jag och frugan på en finfin kycklingsallad med mumsig fetaost. Något att minnas tillbaka till om en vecka eller så...



Tis....Dagen innan....suck.../Spidey


Videon förklarar allt.......

Det har gått bra så vitt ja vet....Gick hem i freda å i månd. Å i månd tog de en kvart längre....DDDAAAAMMMMMNNNN va jobbigt de va i snöovädret....men ja har gett mig fan på att gå hem så ofta ja kan å då ska ja fan mig det....Det tog mig unefär 1h45m igår att ta mig hem å blöt va man kan man säga.
gick på en långpromenad i söndas också som va på ca 2h30m Å då va man slut vill ja lova...Då va de sååå skönt att lägga sig i ett bad....

Pointsen är det typ den enda vecka ja inte överskridit mina points....fast ja va tvungen att dra ner dom sen senaste mötet me en points...så nu får ja bara äta för "bara" 30 p. Ja har druckit några öl också men inte lika många som förra veckan....Så vi få väl se-....men är lite nojjig för morgondagen-----

See ya don´t wanna be ya/Spidey

Punkt och Pricka /Martin

Vill börja med att säga att det faktiskt känns ganska nervöst, även för mig att Jonnies datum är satt... Jag trodde att det skulle komma med mer framförhållning, men jag blir fan lite skakig över att det är så snart. Hörru, Jonnie! Skaru inte kolla med farbror doktorn om det är ok att jag kommer och fotar precis innan, under och efter operationen? Jag kan torka av gluggarna med desinfektion. ;)

Den här veckan har jag följt Viktväktarnas rekommendationer till punkt och pricka. Jag har inte överskridit mitt pointsintag en enda dag. Jag har varit svinnoga med att föra anteckningar i Checkkalendern osv. Konstigt att jag känner mig fetare än på mycket länge. Nästan så att jag känner att jag kommer att kunna sträcka fram min checkkalender och hålla den under näsan på Konsulent-Gun och säga: "Titta! Jag har gjort allt, men ändå gått upp i vikt! BluttanBläh!" Men... Jag ska väl inte ta ut någonting i förskott. Vi får se vad vågen visar imorgon.

måndag 24 november 2008

Nysatsning - eller bit ihop spöa arvsanlaget/ Mattias

Var hemma i Jämtland och åt mig riktigt fet förra veckan. Men inget ont som inte har nått gott med sig. Jag har fått en rejäl nytändning för viktminskning. Det är trots allt bättre att vara mager och lite sockerotillfredsställd än proppmätt och sockerrusig upp över öronen.

Så från och med i dag lovar jag er att jag kommer skriva mer här, och inte dölja nånting. För ska sanningen fram har jag nog ljugit om något fusk då och då. Men med det är det slut nu! Det är den nakna sanningen som ska fram och intet annat!

I dag blev det GI-omelett till frukost, två ägg, lite vatten, soltorkade tomater och hackade oliver. Det brukar vara jättegott, men jag tog lite för mycket vatten, så det blev inte så bra. Till lunch ska jag äta en grillad kyckling. Men jag drar mig lite för att kila ut i snöovädret och inhandla det slaktade fjäderfät.

Till middag blir det nåt med lax, minns inte nu.

Förutom detta med maten så ska jag också börja att utföra lite vardagsmotion, armhävningar, situps, hoppa i hissen och sånt där. Ni vet, så man får riktigt snygg badbyxskropp. Inte för att jag brukar bada, men ändå.

Men en liten törn i nysatsningen var att se mina gener där uppe i Norrland. För inte är det några pinnsmala genuppsättningar man lyckats få till sig. Pappa tränar mer än Gunde Svan på topp, men bär ändå en mindre mage och väger nog ett ton. Mamma har trots att hon är liten en hel del överviktskilon och syrran, ja, hon har också sett smalare dar. Så vad ska man göra?

Man får bita ihop och låtsas att man kan spöa sitt arvsanlag!

Cee ya!

Mattias

Dag -17 // Jonnie

Bild på Dagsformen dag -17, för att påminna alla om vad vi kämpar mot.

Nej, minus 17 är inte temperaturen i Sandviken, även om vi också enligt nyheterna ska lida av ett sk Snökaos. De flesta kallar det rätt och slätt "det snöar och blåser lite", men enligt pressen är det som sagt snökaos.

Jag känner att jag måste säga ordet en gång till... Snökaos. Det är ett så laddat ord att till och med vi infrusna svenskar får frostbelagda svettpärlor i pannan när vi hör det. Troligen svenska pressvärldens näst mest laddade ord, efter ordet nakenchock.

Iallafall så börjar idag allvaret känner jag. Det är dags för mig som tidigare suttit här och skrutit om hur jag svullat (Jo, Svulla är ett riktigt ord, med hänvisning samt hyllning till Micke Dubois, R.I.P.) i mat, medan mina vapenbröder lidit sig ner längs SI-systemets skala, att själv ta det stora steget in i den förhoppningsvis mindre värld som ska vara mitt framtida midjemått. Jag ämnar med mitt stora ego, bryta vår nuvaransde tideräkning (Främst för att jag avskyr att folk säger år "tjugohundraåtta" istället för "Tvåtusenåtta" och tycker att dem som tvingade fram detta praxis ska få häl-senorna avhyvlade av ett gäng ondsinta pokemon-kort försäljare) och istället starta om med år 0 i år, då mitt nya liv börjar. Så dag 1 på denna kommande kalender är alltså dagen efter min operation. Idag har vi "dag Minus 17 IDFFOS (Innan det feta fanskapet opererade sig)" och är då nerräkning till dag 0 som alltså är dagen för operation Fläskhugg.

Denna dag -17, började med att jag trotsade "snökaoset" och tog mig till lokala hälsovårdscentralen och tog ett par blodprov för att se så att mina kropp inte orsakat några absurda förändringar i mina vitala värden, i ett sista hopp om att förhindra mig från att genomgå denna planerade kapning av min tank för det flottiga och sötsliska bränsle som håller mitt matberoende igång.

Imorgon ska vi träffa kirurgen och narkosläkaren i Hudiksvall där blodsbadet ska ske, och testa ut vilka roliga droger de ska pumpa mig full med under dag 0.

söndag 23 november 2008

Söndag å trött!!!/Spidey


Hade besök av en polare på dagen de va trevligt som alltid sen gick ja på en 2h30min långpromenad. Vädret började bra men vart värre å värre. Den sista halvtimmen va fan inte rolig. Att gå över Gärdet å det blåser å snöar som fan är inte så kul, men dock så skönt att komma in.
Tappade upp ett bad å låg å jäste där ett bra tag, damn va skönt.

Sen lagade ja en kyckling gryta me potatis å paprika me smak av ingefära, DAMN va god den vart å värmde som fän....Så den kommer bli ännu godare imorrn när ja äter den som matlåda.
Den vart 7 points räknade ja ut.

Hoppas denna vecka blir lugnare än förra me provluncher å saker att prova. Förutom imorrn så hoppas ja att frukt å grönt kommer me nått smaskit att ta me sig hem. Dom lär va ta me si avokado bara för de. Iofs jättenyttigt men tyvär höga point. 4 p för en är ganska mycke.

Sen efter löning så ska ja försöka bli bättre på frulle. har iofs ätit fil å cornflakes till frukost i några dagar å havregrynsgröt. men de kanske behövs nått mer....ja vet inte....Vi får se....

See ya, don´t wanna be ya./Spidey