lördag 27 september 2008

Lördag, chips och ihopsamlardag! / Mattias

Har inte skrivit på nån dag. Det är dumt. Man slarvar än mer när ingen håller koll på en. I och för sig lät jag mig själv gotta ner mig i självdestruktiva beteenden hela veckan men nu är det slut med det. I dag blev det faktiskt en riktig GIrätt, efter bullar i och för sig, och en fylla med chips i går, men ändå. Nu börjas det igen se ni!

GIrätten var en laxrätt på röktlax, broccoli, sockerärter och en mager ostsås, till det några grova pastabitar. Smaskens, och allt enligt Pauluns instruktioner.

Jag har lite dåligt samvete för att jag fuskat så mycket, men idag känner jag att jag nog orkar sätta i gån g ordentligt igen. Inte så lite för att vi fått en så jääävla nygg logga till bloggen. Sprid den som banner!

Nu ska jag spela Lego Star Wars på min nya XBOX 360 med flickisen. Eller ja, när grabben somnat!

Cee ya!

Mattias

Kolla gärna in följande gamla blogginlägg på min andra blogg:
Skolk i betyget. Nja, det är nog inte en så brilljant idé ändå
Borgarna sköter inte skogsförvaltningen!
Alvendal, höga hus och konstigheter!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Intressant?


, , , , , , , , ,

fredag 26 september 2008

Morgondagens Meny /Martin

Ojoj... vad är vi för depparjeppar? Det känns som hela gänget har fått nån form av höstdepp. Inte konstigt iofs, och sån´t ska tillåtas. Jag känner själv att jag är lite mer snarstucken nu än jag var för två veckor sen. Kan det ha att göra med näringsunderskott eller höstmörker? Eller en kombo? Hur som helst kommer det att gå över.
Tänkte ta tillfället i akt och visa min meny för morgondagen. Klicka på bilden. Som ni kanske förstår så är det gig imorgon... Ska, förutom att köra nålar i kroppen, äta eld, glödlampor och larver. Tänk på det ni när ni sitter och suckar över era ÄDR med lättkeso! Det finns folk som äter värre saker!

/Martin

Gårdagen slutade bättre////Spidey

Förrgår var inte den roligaste dagen å den speglade in sig på gårdagen också. Otroligt trött å ledsen när ja kom till jobbet. Å ja hade gjort några fel som iofs inte va så farliga men man blir ju inte gladare direkt. Så ja "sket" i pointsen till lunch å vägrade äta jobbets tråkiga sallad så ja åt pannkaka med gulaschsoppa(sammalgat 18p). såklart så räknade ja pointsen å käkade mindre på kvällen.
Det var lite tungt att bara gå ner 0.7 fast man kämpat som en dåre. Men ja tror också de berodde på att ja ätit så mycke till lunch den dagen vilket ja inte gjort innan det första mötet. Så nu på ons ska ja bara käka nån sallad el nått se om de blir bättre.
Jag är nöjd att ja gick ner iaf. Det är ju bättre än ja hade gått upp.Då hade vart nått knasigt.

Men när ja kom hem så vart det klart mycke bättre. Såg att ja fått ett packet på posten dvs NHL09 som man väntat på sen man bröt NHL08 skivan å tusen bitar(vet att det var så många för ja räknade dom) och Frölunda vann sin första match. Då vart allt ok igen...:-)

See ya, don´t wanna be ya!!!/Spidey

torsdag 25 september 2008

Jaha, fettot består! / Mattias

Vägde mig igår. Det skulle man aldrig ha gjort. Tappade allt det lilla sug som fanns kvar. Hade inte tappat ett gram. Gått upp två hekto. Jag vet jag vet. Jag har fuskat, jag har ljugit och jag har varit otrogen. Men jag ville inte se det som nåt annat än fantasier. Men nu är man där igen. 100 kilo exakt. Och ja, ja, jag vet, 200 gram kan vara mer eller mindre kiss i blåsan eller en mer eller mindre matig frukost. Eller en tendens på att man är det fetto folk tror.

Enough of the gnäll! Jag vet vad som måste göras, och nu när jag tror jag kommit ur den nätta lilla ångestkris jag varit inne i ett tag, och en allmän röra i livet kommer kunna planera bättre, för planering är faan A och O när det gäller viktminskning, åtminstone med GI.

Men det konstiga med att det inte gått bättre är att jag känner mig smalare, jag känner inte valkarna i midjan mot armarna, byxorna är lite lättare och knäppa och en del ryggproblem börjar lätta. Men ändå. Det är vågen som skriker föroläpningarna som man tror på. Så är det förstås.

I dag och fredag får gå som det går. På lördag tänker jag börja planera mitt liv lite bättre och göra menyer och grejjer. Då kommer det att ordna sig OCH jag kommer vara smal till Jul!

Cee ya!

Mattias

Kolla också in min andra blogg Pooma och följande gamla blogginlägg:
Skolk i betyget. Nja, det är nog inte en så brilljant idé ändå
Att ha bostadsrätt är inte alltid skoj! Mer om den skumma bostadsmarknaden.
Alvendal, höga hus och konstigheter!

Alvendal, kaoset och rädslan - och vänsterns idrottspolitik!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant?


Ner 0,7..../Spidey


Det klart jag också är lite besviken som Martin är. Efter suttit på en cykel utan hjul å tokcyklat i 45 min å lyssnat på dålig musik. menmen....
Det är bättre neråt än uppåt.
Orkar inte skriva mer, skriver mer ikväll. Har lite problem här hemma.....

See ya, don´t wanna be ya!!!/Spidey

onsdag 24 september 2008

Dåligt samvete / Jonnie

Får lite dåligt samvete när jag sitter och läser hur de andra sliter och släpar med poäng och annat trist. Själv startade jag morgonen med min kroppsvikt i varma mackor med smält ost och hamburgedressing.

Har inte kommit så långt än då jag envisas med att unna mig godsaker tills det är dags för operation. Efter ingreppet kommer jag ALDRIG igen kunna frossa i saker jag älskar, något osm gör mig lite nedstämd, då jag tycker om att äta gott och gör det gärna i mängder.

Men så är det just det som gett mig den fetma jag nu bär på, och att jag bevisligen inte har karaktär nog för att banta bort det.


Så därför unnar jag mig fortfarande allt jag är sugen på tills ödesdagen då samtalet från min läkare kommer. Då kommer jag först tvingas leva på pulverdiet i åtminstonde 2 veckor, därefter operation, och efter den är det vanligt med 2-4 veckor med mer pulver. Då kommer jag sitta och dregla över de andra grabbarnas saftiga maträtter.

Stackars familjen som ska stå ut med mig då...

-0,9 kg /Martin

Vägningsdag på Viktväktarna. Försiktigt optimistisk äntrar jag vågen. Minsann... -0,9 kg. Helt ok, men jag hade nog väntat mig mer. Jag har faktiskt varit riktigt duktig den här veckan. Men det är nedåt iaf. Sammanlagd viktminskning hittills: 3,3 kg. Nuvarande vikt: 111,2 kg. Nästa vecka kommer jag sätta igång med träningen, så det kommer att ge en del. Jag siktar på över ett kg till nästa vecka! Skulle vara skitkul att kiomma under 110 till nästa gång...

Vi får återigen möjlighet att på viktväktarmötet göra reklam för fetknopparnas blogg. Hej till alla som besöker oss! Skitkul att vi har återkommande läsare!

Dagens dumma Bantningstips: Aptera mat som är dålig för dig med valfri fälla. Jag gjorde så... Kolla bilden! Klicka för att förstora...

Onsdag morgon 06:45/Spidey


Ska ta å traska till jobbet ida...Inte gjort det på ett bra tag nu så de känns som det är dax. Tar ca en timme dit s de är skönt på sitt sätt....Kan tänka på lite annat å lyssna på bra musik.

Sen är man lite orolig för kvällen.

Ska ju vägas då.

ingen aning o hur det har gått....Veckan har gått bra förutom i fredas då när ja va upp i 41 p. Men va ju på spinning i mån som gav mig 9 extra p å ida traskar ja...Sen har ja legat minst 4 p under va ja ska ha ätit så de ser ju bra ut men man vet ju aldrig....Första veckan kändes det verkligen at ja gått ner men nu vet ja inte....

Vi får väl se ikväll.....


See ya, Don´t wanna be ya./Spidey

tisdag 23 september 2008

Jag har knäckt systemet... och ett äckligt äpple /Martin

Jorå... en annan är ju inte en dummer, minsann! Var på besök i Polarstudion igår för att diskutera ett fotoprojekt vi håller på mig. Detta var precis vid lunchtid, så självklart var det ju dags för en Sushi runt hörnet. Sushi är ju som alla vet en del av gudarnas föda, och gudar är inte alltid smala... även om Sushi kan ge sken av att vara smalmat. Dock inte helt och hållet för en storätande viktväktare som gärna sätter i sig både 15 och 20 bitar utan problem. Grejen är att en sushibit är 1 point, och om man då, som jag, trycker i sig 14 bitar så har jag ju gjort av med hälften av min dagliga beskärda del av points på en sketen lunch. Men, och det är här jag är smart, om man käkar räkor så får man käka hur mycket som helst för 3 points, och ris får man käka hur mycket som helst för 4... Tjohooo!! Jag käkade mig mätt på räksushi för 7 points! Martin var glad då.

Däremot var äpplet jag käkade till fikat i morse inte lika glädjande. Se bilden.

Gårdagskvällen var lite speciell den med. Var på SVT för att agera stuntfot till en skådespelare. Som alltid när det gäller TV så är det lååånga väntetider och ett trevligt fikabord. Dock inte ett fikabord alltid anpassad för viktväktare. Goda kakor, fikabröd och GVB... Iofs finns ju frukt... Men frukt är ju inte godis. Duktiga jag höll mig till mineralvatten och äpplen.

/Duksedraengen


måndag 22 september 2008

Jaha, måndag och ensamhet! /Mattias

Svårt att sova i natt, då är det inte lätt att äta frukost, eller ens tänka tanken på att ordna nån frukost. Jag orkade knappt röra ihop nåt till grabben, men det gick till slut. Själv sket jag idiotiskt nog i frukosten och tänkte att det kan jag äta när jag kommer hem. Knallar i väg för att lämna honom på förskolan. Stöter så klart i hop med Martin och vi drar till studion för att göra något jag glömt nu. Sur som ett bi och undernärd sitter jag och terrar honom av diverse mer eller mindre vettiga anledningar. Till slut får jag honom att inse att det nog är bäst för husfriden om vi går och får föda i oss.

Vi drar till stammishaket GB där det börjat jobba en ny i kassan, men hon gör jobbet utmärkt och jag får en härlig, GImässigt tveksam, men kanske okej, macka. Nån monstermacka är det inte alls, vilket avundsjuka Marra försökte påstå förut här på bloggen. Det är grovt bröd med kyckling, mozarella och en hel del grönsaker. Det är det där brödet jag nog undrar hur grovt det egentligen är, men ska jag vara helt ärlig hette det nog mörkt och inte grovt bröd. Till mitt eller GBs försvar vete fan.

Somnar på soffan utan att ha ätit nån lunch och vaknar långt efter det är försent att äta och hinna hämta på förskolan. Jag får slänga i mig en Rostis som jag diskuterat i ett annat inlägg och redan då konstaterat att det enbart är okej. Som lunch betraktat är det dock under all kritik. Alla vet att det är viktigt att man blir mätt när man ska gå ner i vikt, för det är det bästa sättet att inte småäta mellan måltiderna. Trycka i sig småkakor och andra dumheter med snabba kalorier som får en att tro att man är mätt i en kvart till man tar något nytt. Där ligger den föga dolda hemligheten bakom många överviktskilon.

Dricker en Smakis med grabben i parkleken innan vi går och handlar det vi ska äta till middag. Det blir bacon, champinjoner, lök, broccoli och potatis gnoccisar eftersom jag vet att det är en rätt han älskar. All mat som ser ut som bollar slinker ner lätt som sjutton på honom och eftersom vi för första gången ska vara själva tillsammans över natten nrä sambon är på konferens måste det vara något helt konfliktfritt.

På affären drar tröttheten över mig och jag känner det som om det kommer bli omöjligt att komma hem. Men jag måste. Vad göra? En väl beprövad synd är en burk cola. 45% av det dagliga behovet av kolhydrater, med andra ord döden för en GIare. Men jag måste ha snabba kolhydrater för att ta mig hem. Jag tänker - Äh, va fan. Ingen behöver veta! Men så när jag kommer ut ur affären, tar några klunkar och bestämmer mig för att inte dricka upp hela, då möter jag Rosa. Hon läser kanske den här texten, och då helt plötsligt har jag ju avslöjats som den lögnare jag tack och lov nu inte blev! Men jag drack inte upp allt och tog mig hem och väl hemma fick jag vila med grabbens huvud mot magen när vi tittade på humlahumlan, eller the Bee Movie som ni kanske känner den som.

Summa summarum för dagen är att den kanske var acceptabel, men inte mer. Jag måste börja göra recept efter boken igen så att jag får fart på viktminskningen igen. Men minns att jag jobbat på sen i början av juli och de facto börjar tröttna! Men det ska nog gå bra. Ni finns ju här go vänner och pushar och hejjar på, och till jul är jag smal!

Cee ya

Mattias

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

, , , , , , ,

Så där ja... Första spinningpasset/Spidey


Då va man klar de den första riktiga spinning passet....DAAAMN va jobbigt de va....Men ooo så skönt efteråt.....Man känner ju verkligen att man lever.... När man sitter där på cykel så måste man fan fokusera på nått annars går de åt helvete. Musiken va väl inte den bästa, endast en låt som ja gillade typ(Land Of Confusion med Genesis) och benen börjar domna bort och man vill bara lägga av,gå till närmaste krog och beställa in en stor stark.

Så det jag tänkte på va lite barnsligt men det var det bästa ja kom på just då. Att ja var i New York å var tvungen att cykla över till L.A där dom har ett pjamasparty på PlayboyMansion och dom hade massa gratis öl. Tänkt dig all gratis öl. Fan va gott. Jag cyklade som en tok efter all den ölen jag såg framför mig.;-)


Lagat lite snabbkäk bestående av kyckling,pasta,spenat wraps. Gött som fan.....


Nä nu blir det att glo färdigt på hockey. GO FRÖLUNDA!!!


See ya, don´t wanna be ya/Spidey

Sådär ja...Första spinning passet/ Spidey





Då va man klar de den första riktiga spinning passet....DAAAMN va jobbigt de va....Men ooo så skönt efteråt.....Man känner ju verkligen att man lever.... När man sitter där på cykel så måste man fan fokusera på nått annars går de åt helvete. Musiken va väl inte den bästa en låt som ja gillade typ(Land Of Confusion med Genesis) och benen börjar domna bort å man vill bara lägga av och gå till närmaste krog å beställa in en stor stark.

Kaffe vs macka... och Peter Siepen /Martin

Bestämde med Mattias att ta en snabbfika innan jag ska dra ner på stan för diverse ärenden idag. Jag tog en kaffe. Svart. Vad Mattias tog? VÄRLDENS största macka! "Jävligt bra GI det här," hånflinade Mattias.
Mmmm... Kaffet smakar bra, men känns lite torftigt i skuggan av Mattias monstermacka.

Peter Siepen sa faktiskt någonting bra för ett tag sen på radion. Nu kan jag inte citera exakt, men andemeningen var iaf att: "Många känner att det är ett straff att träna hårt och att inte få äta godis och dricka läsk i omåttliga mängder. Men Herr Siepen menade på att: Varför ska det vara ett straff att faktiskt må bra på riktigt? Att inte känna sig andfådd efter att ha gått upp för trapporna till lägenheten, att under en hel dag ha energi nog att ta itu med allt man ska göra... Varför ska det vara ett straff?" Bra där!

Träning, ja... Det måste ju tas itu med. Det kommer! Har ju faktiskt ett gäng månader kvar på gymkortet till Högdalshallen. Nästa vecka?!?

söndag 21 september 2008

MATPROGRAMMET FETKNOPPARNA!!!/SPIDEY

Nu är det dax för Fetknopparnas första matlagningsprogram. Inspelad i mitt kök i 2 delar. Dagen rätt är en kyckling rätt som är lätt att tillaga. Jag kallar maträtten "Spideys Pulla". inkl ris så hamnade den på 8 p. Kycklingen ensam är 4 p.
Till denna rätt rekommenderar jag ett glas öl(33cl=2.5 p) el Martins Drinktips som ja söp mig full på i fredas så tar det lugnt me den så ni inte gör den för stark.
Titta å njut!!!!

Trötthetspaniken sprider sig! / Mattias

Sitter hemma och väntar på att familjen ska komma hem med trötthetspanik kliandes i hela kroppen. Tänkte försöka bota det med lite fettobloggande.

Inte nån dag under helgen har inneburit några märkvärdigheter matmässigt. Allt har gått dietmässigt som en dans. Men det är värt att notera att jag genom att ha ätit GI i över två månader nu har minskat mitt matbehov och mycket fortare blir mätt än innan, och dessutom är mätt längre på mindre krubb. Det är ett utmärkt tecken inför framtiden. Men samtidigt saknar jag att bara trycka i mig mängder av mat. Det finns en perversnjutning i att äta mycket på  en gång. En gång åt jag så mycket att jag spydde, jag har aldrig å¨ngrat det. Även om det inte var gott de sista tre, fyra Tigerribsen fanns det en tillfredsställelse som är svårt att uppnå på annat sätt än att äta riktigt, riktigt mycket. Fast anledning att jag spydde var mer att jag fått i mig så mycket salt och blev tvungen att bälja i mig vatten så jag började läcka i sömmarna. Det var däremot inte så mysigt.

Cee ya!

Mattias
Inte bara jag skriver om , , ,

, , ,