lördag 6 december 2008

Den stygga pojken mular bullar / Mattias

I går var jag en stygg pojke. När jag gick genom Centralstationens pressbyrå för att köpa mig en tidning kom den emot mig. Doften av synd. Den hänförande, sucktande doften av sirenernas sång. Helt omöjlig att motstå.

Jag pratar så klart om doften av nyuppvärmd kanelbulle och den var så god, så god. Jag höll allvarligt talat på att dö, så god var den. Men jag skämdes. Jag skulle ringt Martin i nåt ärende, men jag kunde inte. Skammen var för stor. Tänk om sången skulle höras genom telefonen?

Socker är livsfarligt. Centralen likaså. För det finns flera Pressbyråer. När jag gick förbi den precis vid spärren ner i tunnelbanan sjöng sirenerna för mig igen. Med sockerbegäret bultandes i munnen, ni vet så där så det nästan svider i gommen och dräglet flödar i munnen och så doften. Doften. Men så illa jag mådde efteråt. Inte bara av det otroliga i att trycka i sig två stycken stora pressbyråbullar inom loppet av ca fem minuter och skammen. Illamåendet var så klart rent fysiskt. Det var som en stor klump i magen. Av deg och skam.

Usch.

Men i övrigt går det ganska bra att följa dieten. I dag har jag i och försig nallat lite smulor från en mjuk pepparkaka som inte alls var ämnad för mig, det vara bara några msulor. All mat har varit GI fas 1 och jag börjar känna det som om de här två första veckorna faktiskt har varit riktigt lyckade.

Men nu kommer de stora prövningarnas tid. I morgon är det ettårskalas. Jag måste hålla mig ifrån tårtan. Men de är så bra bagare i den där familjen. Egentligen borde jag inte gå, men hur säger man det. Jag kan inte komma för jag är ett glupskt fetto som inte kan stå emot frestelser? Nja, jag får nog försöka att klara mig.

Men sen kommer utmaningen 2. Fest. En helgfylla det tar dagar att återhämda sig i från och få igång fettförbränningen. Men så sällan jag går på fest kan det kanske vara värt
det. Om det inte hade varit för utmaning 3 som också är en fest exakt en vecka efteråt och sen vet ju alla vad som kommer. Julen.

Men nu tar vi en utmaning i taget. Biter i hop och tänker. I sommar är jag smal! Då får jag äta igen.

Cee ya!

Mattias

, , , , , , ,
, , , , , , ,

torsdag 4 december 2008

Dagen innan "va fan är points?`"/Spidey

Imorrn är de som sagt firmafest å den tänker ja njuta av. Om ja nu kommer ihåg de dagen efter dvs. El kanske inte ens då utan mer mot sönda. Ja gjorde en rotfruktsgryta som ja ska ta me mig imorrn som är på 3 point. bara lite potatis som räknas i den. Sen på morgonen kanske de blir lite fil å yoghurt.(han som kom på yoghurt kan inte ha gillat yoga iaf. Yog(a)Hurt(s), (fan va rolig man va typ inte typ bara jätte töntig))

Men jag vet att ja måste bli bättre på frukosten iaf. Få i mig nått iaf. Å imorrn kommer de iofs en leverantör på morgonen å bjuder på frukost. Men de jobbiga är att ja kör lite andra tider än andra. Så vi får se hur man gör.

Så kommer man dit så är de bara wienerbröd som är doppade i chocklad å varm chocklad me grädde på.(FFAANN va gott) ¨å så sitter man där å dricker en kopp skitkaffe. Skulle fan inte bli förvånad om det kommer ifrån toaletterna å det är bara torkat å rostat, tror fan ja såg nån sån maskin häromdagen. el så va det bara min dator på jobbet.



I vilket fall som helst (inte den ifrån balkongen då) så kommer det nog gå åt den hel del points imorrn. Men de ska fan bli kul. Så de kommer bli lååånga promenadet i helgen iaf......



Vi får se när ja skriver igen nästa gång så

See ya don´t wanna be ya!!!/Spidey

Äta julbord som en sumo, eller inte och 100,1 kilo i dag/Mattias

Inte ser man ut som en Sumo kanske, även om man hastigt, men mindre lustigt hamnat på över hundra igen. 100,1. Sämsta viktminskaren i gruppen, och nu dessutom näst tjockast. Men bra jobbat ni andra! Jag kommer efter ska ni se.

För allt handlar om motivation. Oavsett metod så spelar det ingen roll om inte motivationen och viljan finns. Finn den och du finner din viktminskningsmetod. Och en viss karaktärsfasthet också. Vilket jag så kalrt saknar. (Nån gång kommer jag få äta upp den där raden. När min politiska karriär tagit fart på allvar. Ser redan rubrikerna framför mig, feta så klart: Topppolitiker erkänner: Jag saknar karaktärsfasthet. För den som undrar vad denna parantes kommer sig av kan läsa första bästa löpsedel, alternativt klicka här eller här)

För jag måste se det så här. Nu har jag vänt trenden efter den dåliga perioden med själspäkande sockerfusk i spåren. I allra största hemlighet kan jag berätta att jag vägde mig på en främmande våg i Jämtland. Tågresan och den högre höjden gjorde att vägdonet visade på 103,nånting. Jag hoppade av fort och torkade tårarna.

Har inte skrivit om det för att det var en annan våg och naturligtvis gick den lite för högt jämfört med Martins. Men dessvärre ställde jag grabben på vågen och han vägde nog lite för lite på den där jäveln. Tack och lov hade jag ju minskat nu.

Tillbakas till sumona. De har tydligen för länge sen hajjat det här med GI och äter sen 1400 år inte fett, för att bli feta. I själva verket är det inte fett som gör oss feta utan det är hormoner som ligger bakom fettbildningarna. Dessa hormoner triggas i stället av kolhydrater. Därav taktiken sumosarna har att hålla sig till kolhydraterna som vikttriggare. Tydligen 65-70 % av deras energiintag är kolisar. Så vill man va en Sumo så får man väl käka mycket sockerprodukter och om man vill va smalis får man hålla sig till salami. Eller fetfisk, eller...

För övrigt åt jag julbord igår. Det är, om man inte tar till för stora eccesser en ganska GI-vänlig mat. Dessvärre ingår ju snaps, öl och godisbord och då är det ju helt jävla sjukt dåligt. Men det var i går det. I dag har jag hållit mig till diet och ska göra både köttbullar och franssyska med ugnsbakade grönsaker. Det ska bli gott. Och räcka länge. Det är bra för både plånbok och höft. Alltså höften får mindre fett att bära på. Äh. Ni är säkert med.

Cee ya!

Mattias

Zac, DrDahlqvist, Kostdoktorn Kropp & Hälsa | Aftonbladet
, , , , , , , ,
, , , , , , , ,

onsdag 3 december 2008

Jo för fan!!!/Spidey



Som ni säkert såg på bilden å på en långa filmen så vart man mycke glad.
Ner 1.6 kilo så sammanlagt 11.6 kilo ner. Det börjar ta sig som fään....
Så nu fick ja nyckleringen av Gun. Den va inte lika pampig som Martins. Gun sa bara till den okände praktikanten att då får han en nyckelring som ligger där. "Jaha vartå?" "Där, dom där röda askarna. Och sen får han en "10% ner" lapp också. Den finns i hyllan bakom dig" "Jaha vartdå?"" Där vid din hand" "jaha där" å ja tackad å tog emot. Hon va mycke trevlig hon den okände praktikanden.

När ja kom till jobbet så fick ja höra av min Teamledare Anette att det skulle inte bli nå julbord ida utan nått som vi 2 kunde köra. Hon kör via mig på vv å har också gått ner. Så vi vart ju glada men såklart när man kommer dit har dom köpt färdigsallader till alla. Å vi som är me i viktväktarna vet att dom inte är så nyttiga som dom ser ut. Dom är till 99% ner oljade. Men såklart är ju olivolja ett nyttigt fett som man bör äta men man vet ju inte va det är för olja dom använder plus det spelar ingen roll om det är hårt smör/margarin el olivolja för dom är lika höga i point. Därför vart den bulgur saladen me räkor 13p för ja snodde dom ifrån sandys points värde på bulgur sallad. å om det inte va ¨så högt så är de bättre att räkna högt.

See ya don´t wanna be ya/Spidey

Glad överraskning /Martin


Trodde verkligen att veckan gått åt skogen. Men allas glädje var stor när vågen stannade på 102,1 kg. Ner 0,9 sen förra veckan! Jättekul! Ska börja marknadsföra min yoghurt och sorbet-diet på allvar... Sammanlagd viktminskning sedan start: 12,4 kg.

Börjar bli dags för en plåtning igen, eller vad säger ni, grabbar?

Veckan som gick på arslet! /Martin

Den här veckan har varit precis piss. Skadad, trasig och tjurig. Har levt på yoghurt och sorbet i flera dagar. När jag väl fick i mig fast föda, så blev det ett frosseri utan dess like. BLÄH! Vill inte väga mig idag, men jag tänker heller inte låta bli, för då kommer jag aldrig iväg.

Hopp // Jonnie

Efter en veckas kämpande börjar det tändas ett hopp. Hur jobbigt det än varit börjar man se tydliga resultat. Vikten är väl det mest spännande då jag på en vecka gått ner 7,2 kg!! Med hjälp av att jag dessutom återgått till insulin så har nu även blodsockret sparkats ner till vettiga värden. Mindre spännande är att arbetsförmedlingen nu vill tvinga in mig på nya säljjobb i Gävle, men jag får väl kontakta dem och fråga om de vill anställa mig för att om en vecka sjukskriva mig i 6 veckor framåt.
(Bilden är tagen i somras på färjan över till Gotland, och har inget med inlägget att göra annat än att jag har samma fåniga leende idag.)


Låt oss gå över till siffror:

Längd - 184 cm

Midja (Gissningsvis där den borde sitta) - 114 cm (-9 cm)
Mage (Som bredast, vid navelhöjd) - 127 cm (-6 cm)
Bröstkorg - 120 cm (-6 cm)
Rumpa - 120 cm
Överarm - 38 cm
Lår - 60 cm (-8 cm)

Vikt (Enligt hemvåg) 121,1 kg (-7,2 kg)

BMI - 35.7 (-3,3)
Blodsocker - 6,4 mmol/l (-12,1 mmol/l)

tisdag 2 december 2008

AAAAHHHHHHHH del 2/Spidey

Fan va tungt de känns igen. Julbordet ida ledde till 15 p. Å då tog ja fan mig inte mycke. så man blr lite less.....Å mätt vart man....
Å ja fick 2 "roliga"mail ida. Imorrn invigs färskvarorhallen, där vi har ett provkök å tar kunder m.m så de är julbord imorrn.
Å näste vecka ska menigo ha ett eget julbord vilket ja hade hoppats på att vi skulle slipp pga festen på freda. När ska de ta slut? sammanlagt 6 julbord å en firma fest. El va de mer? har tappat räkningen.

Men ja har tagiut upp det där me träning iaf. va inne på World Class å snackade me dom å de ångrar ja bittert. Tog en halvtimme å han hade ett perfekt packet för mig å endast mig. å han fråga massa frågor å slutsatsen va att de bara fanns ett kort iaf som gällde alla gym å du fick göra va fan du ville å när fan du vill typ. Fan va speciell man kände sig då Plus han hade ett pris som bara ja fick. å ja måste bestämma mig ida nu annars gäller de inte. VVVAAA FFFFAANNNN när man tom säger att man är säljare så fortsätter han. Så de kommer nog inte bli world class. Synd för de va ett fint bra gym men man förstörde de iaf.
Men träning kommer de bli denna el nästa vecka. Är peppad som fan......

Men inte lika peppad för morgondagen dock. Kanske lite men endå inte. ja vägde mig nyss å då stod min våg på 97,5 så vi får se va vvvågen säger men tror inte de har gått så bra....bara tagit 2 lång promenader sen förra ons. men de har väl sina förklaringar.....Men ska bli bättre...sen kommer gymmet också.....

Har vart lite hängig sen i helgen...iofs inte bara de som hände me bandet men bara vart lite ner....Det kommer förvinna fortare än att Martin hamnar under 100 pannor iaf.....

See ya Don´t wanna be ya!!!

Lunchen sket mig! /Mattias

Skulle vår vana trogen äta lunch tillsammans idag, jag och Niklas. Det är trevlig som sjutton. Det är bara ett litet aber med de där luncherna. Det är omöjlgit att äta hälsosamt och GI. Speciellt inte om man är vid Slussen och det regnar och man bara vill springa in på närmsta MackieDi. Men vi blev inte så usla. Gick på Taco Bar och käkade en Nachotallrik. Misstänker att det är uselt ur GI-synpunkt och nu har jag två fusk på två dagar och i morgon är det vägning. Men det kanske går vägen. Min målsättning för i morgon är att jag inte ska ha att gå upp allt för mycket sen jag helt tappade koncepten för en månad sen.

Middagen i dag blir ur en GI-bok och är biffstroganoff. Det låte gott, det verkar gott så vi får se om jag också kan få det gott när jag lagar.

Cee ya!

Mattias

, , ,
, , ,

måndag 1 december 2008

Lite fusk idag/ Mattias

Tung dag. Har fortfarande inte hämtat mig helt efter min resa till Jämtland. Kanske i kombination med att jag minskat min dos medicin. Vet inte. Svår ångest bitvis under dagen i alla fall. Men det lyckades inte inverka märkbart på min diet. Bra frukost, rester från i går till lunch. Rätten går numer under namnet carne sin chili. Gott som fan i dag med. Åt kanske lite för mycket. Men det gör itne så mycket.

Men efter lunch fick vi besök. Annie som är barnledig dök upp med sin fyra veckor gamla Ossian. Han var så söt att bara det var ett helt gäng kolhydrater som bara trängde sig in i fettet. men vad värre var att Annie hade med sig lussebullar. I går var jag stark och stog emot pepparkakor. Kanske det godaste som finns. Till och med när V kom springandes från köket och ropade:

-Pappa, pappa. En pepparkaka till dig.

Föll jag för frestelsen. Han trodde dock att jag åt, så jag är itne en helt usel människa. Men ångesten och lussebullen ihop vara bara för mycket. Den slank ner. Dumt, men förhoppningsvis itne så farligt. Känner mig dock ruskigt mycket fetare efter det än innan. Kanske också beroende på att jag i sittande stund, av någon obegriplig anledning har en t-shirt modell medium på mig. Får dra ner den över valkarna hela tiden. Skitjobbit. Fattar inte ens hur jag kan ha en sån tröjja i mitt klädsortiment. Jag kan inte ha haft medium på sisådär 12-13 år.

Middan blev lyckad. Quinoapanna med kyckling. Smaskens som sjutton, nästan inga kolhydrater och mättande som bara den.

Nu sitter jag och suger på en kopp te. Det är inte så gott. Men nåt kul må man ju få ha!

Nu Kung Fu-panda på 360-n

Cee ya!

Mattias

Men det va då faan! /Mattias

Jaha, då har man gått på en nit igen då. Ät nötter! skriker GIproffsen åt en. Sen viskar dom kanske lite försiktigt, men inte så många. Man lyssnar väl mest på skriket och har tänkt att det kan vara ett sjysst mellanmål. Men nähe! Se det var ingen bra ide.

Aftonbladet, som man alltid ska lita på i alla lägen, låter berätta att Nötter är det mellanmål med mest energi och som bara passar den som har ett aktivt arbete. Mitt arbete är långt ifrån aktivt, tvärtom. När jag inte jobbar ligger jag mest och glor. Så nötter får man nog ge fan i. Det som var en av de bra grejjerna med GI. Men så viskas det mycket också!

Cee ya!

Mattias

Rädda vikten med rätt mellanmål. | Viktklubb.se | Kropp & Hälsa | Aftonbladet

Fortfarande nere!!!/Spidey

Jag på italienska

Det tog mig värre än va ja trodde det där me att man vart kickad ifrån bandet. Men ska lämna det bakom mig. Kanske iofs hittat ett annat redan men vet itne om det är min musik dock.....

Till nått helt annat. Gissa va som händer imorrn då?SSSUUUUCCCCKKKK.
Scan kommer å har julbord. För i helvete va trött man ska behöva bli. Iofs bättre än på en ons för nu kan ja äta lite mer dock.
Sen vann vi alla ida en fläskfile var å det är ju trevligt. bara 3 points fölr hela den så den sparar ja till helgen...:-)

Annars är de väl inget nytt under solen. förutom firmafesten på fred...men då tänker ja inte räkna points. Iofs kanske man gör de iaf men tänker ändå ta ett par öl/drinkar för mycke.

Sen har ja mått illa sen ja slutade jobbet. Läste i aftonbladet om en tjej som dom hade opererat ut en 4,5 kilos hårboll. Sånt får ja kvällingar av. FFFYYY fan va äckligt. Jag tål ganska mycke men de där får det att vrida sig i min mage.....Så va de ju såklart en bild på den....Vet hur det r när kissarna spyr upp en bara...det är fan inte mysig...Så vi får se om ja kan få i mig nå mat ikväll....Tvivlar på det..... Så ett nytt tips om bantningsknep. Ta bort hårbollen å gå ner 4,5 pannor.

See ya don´t wanna be ya/Spidey

Dag Minus 10 IDFFOS // Jonnie

Sakta men säkert kryper dagarna förbi. Jag har legat inbunkrad hemma hela helgen, med mitt pulver, några liter kolsyrat äckligt vatten och Fallout 3. Det senare har varit den stora räddningen då det underhållt mig till den grad att jag lyckats tränga bort hungern ett tag.

Idag kom Jenny och Tuva hem igen, och jag fick en härlig jättekram av Tuva. Men nu kommer det verkliga kraftprovet med folk som äter runt om mig igen. Bara doften av makaroner och korv fick det att hugga till i magen på mig, och det hela blev riktigt jobbigt när Tuva kommer och vill sitta i knä för att äta en korvskiva hon fått.

Vikten låg i morse på 124,1 kg, blodsockret var fortfarande högt med strax över 12. Har nu snackat med diabetessköterska och de vill att jag ska börja med insulin igen, men lite lägre doser än vanligt, samt hålla koll på värdet.
Som vanlig alltså...

söndag 30 november 2008

En vecka av nytändning till ända! /Mattias

Nu har snart den första veckan av nytändning nåt vägs ände. Det känns bra. Mycket bra. Har följt dieten slaviskt, inte minsta fusk. Köpte i och för sig en cola zero i dag. Men det skulle jag aldrig gjort, för satans så äcklig den var. Slängde bort det mesta. Men annars har klarat mig fint. God mat har det varit också, men den finns redan avrapporterad.

Idag blev det heta räkor till lunch och chili con carne till middag.

Klantig som jag är glömde jag dock bönorna, så jag fick mest köttfärssås utan pasta. Men det är egentligen så man ska äta sgabetti och köttfärssås. Men man fick aldrig det när man var liten, och man var alltid tvungen att dela läsk med syrran. Men det hemska är att jag vet att jag kommer överföra det där hemska barnminnet till V, han kommer fan aldrig få en hel läsk så länge han är under min jurisdiktion. Men det är en intern historia och intresserar knappast någon här.

Har även varit duktig och gjort matlista för hela nästa vecka. Allt GI och fint. I morrn ska jag i väg och shoppa allt som behövs och på onsdag blir det vägning och fotografering om allt vill sig väl. Vi hörs då!

Cee ya!

Mattias

Läs gärna mitt senaste blogginlägg på Stockholmsvänstern

Söndag å ångest!!!/Spidey


Va ute igår å drack en hel del.De va sjuk roligt. men det vart inte så roligt när ja fick ett sms av sångarn i bandet som säger att ja är kickad, å vet ni va dom har för orsak till att kicka mig? Jag var för bra, för teknisk för dom. Säg mig hur man kickar nån som är för bra på sitt instrument. Iofs tar ja ju åt mig att ja kanske kan hantera en bas men de va fan jobbigt att få kicken. Kändes nästan som det var nån som gjorde slut me mig. men men....


Så ida har man vart låg å brar legat på soffan. Det blev ingen långpromenad ida men ska ta igen de imorrn....det är hockey nu å ´sen har ja tvättstugen kl 1800 så de hinns inte ida.


Men ja har julpyntat iaf som ni ser å det känns bra som fan....ska bygga mitt pepparkaks hus imorrn hade ja tänkt...:)


Nu ska ja pressa lite apelsinjuice i min juicepress som vi fick som julklapp på jobbet....:-)


See ya don´t wanna be ya/Spidey

Fortfarande ont /Martin


Så sjukt tråkigt att ha skadat sig. Mest av allt är jag orolig för att inte kunna sluka svärd igen, men också viktminskningen blir ju drabbad i längden. Om kroppen ställer in sig på svält så kommer jag att svälla som en ballong när jag väl kan äta igen. Har dock faktiskt fått i mig köttbullar och pasta idag. Dessutom äter jag massor av yoghurt och en hel del lindrande sorbet från lejonet och björnen. Nu ska jag sova så jag läker fortare.