lördag 11 oktober 2008

Tillbaka efter ogiltig frånvaro/ Mattias

Har inte orkat skriva på ett par dar, bl.a beroende på ett ganska flitigt bloggande på www.pooma.se. Men också på lite idétorka. Vilket inte borde bli fallet när man skriver om verkligheten. MEn som man kan se på våra bilde så behäver ju faktiskt verkligheten retuscheras allt som ofta. Men anyhoo.

I onsdags vägdes jag igen. 99,2. Får väl vara okej. Gått ner 1,6 kilo under projektets 4 veckor. Alltså neråt trots en hel del fusk.

Det är nästan att ljuga att säga att jag kör GI, GI är mycket bättre än jag får det att framstå här. En mer korrekt beskrivning av min metod är att jag försöker hålla mig borta från the sweet stuffs, även om det är svårt. Och jag försöker i övrigt minimera kolhydraterna, men utan att köra utan. MEn det blir nåt fusk här och nåt fusk där och det är ett ganska behagligt sätt att gå ner i vikt på. Fast visst vore det roligare att kunna visa upp Martin och Spideys resultat. Men kan man inte vara bäst så är det helt okej att vara trea också. Faktiskt.

De sista dagarna har jag dock skött mig över förväntan och läsk minns jag inte ens när jag drack sist. Men jag saknar det. DEt är så gott med Cola att om det inte vore för hälsoriskerna och deras rätt tjaskiga inställning till fackföreningar och annat så skulle jag inte dricka annat tror jag.

I dag blir det fransk kycklinggryta, direkt ur Pauluns kokbok. Det är fint som smör det.

Cee ya!

Mattias

Upppackning!!!!/Spidey

Det går framåt i upppackingen iaf...Men äter skitdåligt....bara mackor typ...iofs endle grönt men har inte haft ork att stå å laga nått....
Sen var jag på akuten med Psyke(en aav kissarna) för han har pissat överallt typ...Ja hoppas det bara att han är sur/stressad pga nya lghten å att det går över...Det värsta är väl om han fått urinsten så då måste han ligga inne några dagar på akuten för att ta bort stenarna....Å de blir dyrt då....
Bara besöket ida gick på över 2000 spänn,suck....Iofs skulle ja kunne ge det varje dag för mina kissars skull men ska ju åka till tyskland nästa måna å behöver lite pengar då....Så ja ska låna lite av morsan....
Därför kunde ja inte lägga upp videon som ja tog igår om hur långt det har gått me upppackingen. Ida hoppas ja på att komma längre.....




See ya,don´t wanna be ya!!!/Spidey

fredag 10 oktober 2008

Svar på inlägget i Dr Dahlqvist´s blogg /Martin

(Jag skrev en kommentar i Dr Dahlqvists blogg angående LC-diet kontra Viktväktarna, och fick många svar som jag svarar på här, då jag använde för många tecken för att det skulle få plats i kommenarsfältet på hennes blogg.) LÄNK TILL KOMMENTARERNA PÅ DR DAHLQVISTS BLOGG

Oj, så många som kommenterade min kommentar. Hoppas det är ok för Dr Dahlqvist att jag svarar lite här...

Willie: Det är inte bara ni som försöker omvända alla andra. Jag tror på något vis att de flesta som försöker göra någonting bra vill tala om det för alla andra, och särskilt om det fungerar så vill man dela med sig till resten av världen, inte minst för att vara snäll. Jag får dagligen massor av kostråd av en massa välvilliga människor. Men jag vill köra min grej nu, och se var jag hamnar.

Per Wikholm: Som sagt, jag är ingen expert. Däremot är jag född på 70-talet, så det är väl kanske inte så konstigt om jag har varit med i "Inget fett-svängen". Och... jag tror absolut att LC-diet fungerar. Men hittills funkar Viktväktarna för mig, så jag kör stenhårt på detta tills jag känner mig mätt på det... ;)

Zonen: Du har nog rätt till viss del. Men... Gamla tidens Viktväkteri och nya tidens skiljer sig en hel del. Förr var det en jämrans massa saker man INTE fick äta. Min mor var en typisk viktväktar-jojo, som bara åt sallad i perioder. Jag, däremot känner att jag absolut kan äta mig mätt, men ändå ha "points" kvar om jag skulle vilja käka mer. Och då pratar vi om killen som lätt skulle kunna käka två pizzor, eller 40 sushibitar om jag bara slapp skämmas. Så... mätt blir man även på viktväktardiet. Dock finns det alltid en risk att man faller tillbaks i gamla vanor och går upp i vikt igen. Det är nog där den verkliga utmaningen kommer.

Magne: Det finns massor av frågetecken i Viktväktarnas metod. Jag ställer mig exempelvis MYCKET frågande till att det är ok att dricka hur mycket cola light som helst för 0 points, (Points är sättet VV använder för att hålla koll på hur många kalorier man får i sig, lite points - bra för den som vill gå ner i vikt, kort sagt) medan färskpressad juice är 1,5 points för 2 dl. Därför, vill jag säga, att jag absolut inte alltid håller med om nyttigheten i Viktväktarnas metod, men att jag går ner i vikt, åtminstone kortsiktigt, det kan jag skriva under på. Men tro mig, jag köper inte heller ALLT de lär ut.

Sten Sture Skaldeman: Jag tror att om man bara försöker ha lite koll på vad man gör, så klarar man nog av att hålla kvar en skvätt muskler också efter Viktväktarna, men problemet är att folk i allmänhet har lite för lite koll på sambandet mellan mat och träning. Och jag kan tycka att lektionerna på viktväktarna faktiskt inte behandlar ämnet tillräckligt. De belyser nyttan med motion, men de går inte in på djupet när det gäller vad kroppen behöver när man tränar. En stor brist!

Nu ska jag äta ett äpple och blogga i våran tjockisblogg om att jag bloggkommenterat här!

Tjo!

/Martin Lundström - på väg mot ett mindre jag.

torsdag 9 oktober 2008

En gladare Spidey/Spidey

See ya, don´t wanna be ya!!!Spidey

6.0 kilo vs 6.3 kilo/Spidey

(en burk öl till maten)


Jag och Martin har ju kämpat på riktigt bra. Men med olika koster, han äter sitt ädr medans ja min öl. Jag testade ädr men vägrar äta det igen....tror ja är allergisk mot cyklar.

Ja dricker min öl och mina provmiddagar på jobbet och det skiljer oss bara 300g så här långt in på våran viktminskning.

Det jag vill komma fram till är att bara man är noga med sina points så går man ner i vikt oavsett va man äter el dricker. Sen kan man fuska lite då å då för då blir man ju ännu mer peppad att äta bra dagen efter å går ut på en långpromenad. Ja menar att ja råkade få i mig 51 p dvs 20 p mer än va ja ska käka varje dag men gick endå ner 2,1 kilo den onsdagen.

Så drick din öl och gå ner i vikt iaf. Jag är ett bevis för att det funkar.

See ya, don´t wanna be ya!!!/Spidey

Sammanlagd viktminskning 6,3 Kg! /Martin

En stor glädjedag på Viktväktarmötet igår! Jag har gått ner ytterligare 1,5 kg... Skitkul! Och det hade gått bra för Spider-Man också, hur bra får han själv tala om. Firade med en Biff med Bambuskott från den lokala Kinarestaurangen efter mötet. Mums! Jag längtar så sjukt mycket efter att komma i mina snygga kläder jag köpte förra gången jag var smal. Jag har precis kommit i ett par jeans jag inte kunde ha för en månad sen. Skitkul!

Lägger in en liten film där jag tvekar om jag ska äta äpple eller mockaruta nu imorse... Fattar ni hur god den där chokladtingesten såg ut? Vad vann? Frukt eller godis? Titta själva!

NY INFLYTTAD(SUCK) Å NER 1,3 KILO(YIIIPPPII)!!!/SPIDEY

Då har man flyttat "klart" då. Har gjort en liten videoblogg på hur det har gått dom här dagarna jag inte har tillgång till nätet. Det har väl gått ganska bra me flytten å vikten fast man inte la större vikt på den frågan( den största vikten är ju min mage såklart).
Vägde mig igår med Martin och har fått med mig Ann från jobbet så nu kommer vi peppa varandra.
Det gick bra trots allt å jag hade gått ner 1,3 kilo denna vecka totalt 6 kilo på 4 veckor.

Och jag vet att det är många som vill se min vackra kropp nu men ska försöka fixa kort så snart ja kan. Måste bara ta å packa upp först å främst. Och nu när man ser mig från sidan så syns ja inte. Bara som ett sträck. Så ni får kolla extra noggrant på den bilden å inte skicka in massa av mails där ni skriver att vi bara har tagit en tom bild.

Nu till bloggen:

Månd 6/10:

Tis 7/10:

Ons 8/10 innan mötet:

Ons 8/10 efter mötet:

See Ya, Don´t Wanna Be Ya!!!!Spidey

onsdag 8 oktober 2008

Nya bilder på Fetknopparna! /Fetknopparna

Nu har vi uppdaterat Före-under-resans-gång-efter-vad-vi-nu-ska-kalla-dem-bilderna! Titta och jämför er favorittjockis bilder. Jonnie har dock dispens. Han har ju inte riktigt "börjat" än.

KLICKA HÄR eller i menyn till höger för att glo på bilderna.

(I skrivande stund är inte Spideys bilder klara, men de kommer)

tisdag 7 oktober 2008

"Under 100-pizzan" /Martin

Något vi inte berättat, varken jag eller Spidey, är om vår "Under 100-pizza". Alltså, den pizza vi inte äter förrän vi båda har kommit ner under 100 kg. Den pizzan kommer att vara den godaste pizza någon någonsin har ätit, och den ska sköljas ner med valfri mängd valfri dryck. Ett par gånger i veckan fantiserar jag om den pizzan. Bara så att ni vet! När dagen "P" kommer, så kommer ni att få delta i varenda tugga!!!
Igår hade jag förresten en jämrans massa points över på kvällen, så jag unnade mig faktiskt tre tekakor med kaviar och lättmjölk... GVB Rules!
Slutligen lägger jag upp en dokumentär om hur det fungerar på ett viktväktarmöte. Så här ser det ut varje gång jag och Spidey går och väger oss!

måndag 6 oktober 2008

Mackan som blev över... /Martin

En konstig och meningslös grej hände på fiket imorse. Jag och Mattias gick, traditionsenligt, till fiket och satte oss för att dricka kaffe/te samt äta en frukt. Förr i tiden, innan viktminskningsprojektets början, brukade vi ta oss ett frukosterbjudande, det vill säga: En macka, en kopp kaffe/te och en frukt. Detta till det fantastiska priset av 25 kronor. Numer tar vi som sagt bara kaffe/te och en frukt. Det konstiga idag var att det inte gick att köpa en frukost utan macka, trots att mackan görs när beställningen på frukosten görs. Så... Om man skulle ha en macka, kaffe och en frukt så kostade detta kalas 25 kr, men om man bara ville ha kaffe och frukt så kostade det 27 kr. 20 kr för kaffet och 7 kr för frukten. Hmmm... så jag fick ju så klart ta en macka som jag inte ville ha. Snacka om resursslöseri. Jag åt den inte, som tur var ju slaskgris-Mattias med, så han fick den. Åhh... så han njöt. Konstigt nog kände jag mig inte ens sugen på mackan, trots att den såg god ut. På något vis så vet jag vad jag får och inte får äta, och det är ganska lätt att låta bli det jag inte ska stoppa i mig.

söndag 5 oktober 2008

Man kanske skulle gå över till detox?

Läser på aftonbladet.se om en kvinna som gått ner 6,5 kilo på tre veckor med hjälp av nåt läkemedel som heter detox. Hon känner sig självklart som värsta friska och hurtiga när hon nu är nere på 106,1 kg. Det är väl bara att gratulera till framgången och man blir lite fundersam på om man inte skulle ta och skaffa några såna där piller när man själv bara gått ner 1,3 kilo på samma tid. Fast å andra sidan är det ganska skönt att slippa undan ytterligare tablettknaprande och med tanker på Martin och Spideys framgångar som bara är lite mindre, och faktiskt helt jämförbara med detoxdonnan så tror jag att jag fortsätter batning naturell!

Cee ya!

Mattias

Andra som gått neri vikt kan du läsa om här.

Flytten på g!!!/Spidey


På tis är de dax men vi ska köra över endel prylar ida redan.....Bla min dator....Så nu vet ja inte tyvärr när ja kommer kunna skriva nästa gång men förhoppingsvis i veckan....

Igår gick det ganska bra med pointsen.....På kvällen lyxade ja till de me att äta en hel fläskfile(3p) o gnocchi (4 p) men ingen sås. Den glömde ja men de va såååååååå gott att få frossa i kött.

men tillbaka till flytten å nya lghten. Va förbi igår med en bäddsoffa ja kommer köra på nu tills ja flyttar tillbaka hit. Och ja vart såååå besviken på lghten,suck. Så ful å nedgången. Persiennen är ifrån 1600-talets och visar en idol bild på Kung Karl IX. Den har gått sönder å ligger i fönstrets botten. Balkongen är målad nångång på 1700-talet och färgen har börjat flagna bort redan 2 dar efter dom målat så nu ser de sååå fint ut där. Köket är iofs lite nyare med en gasspis på 1800-talet, vart lite överraskad att det inte var den öppna spisen man vart tvungen att använda till matlagingen. Den öppna spisen(finns de nått som heter"jag har en stängd spis hemma å den är sååå mysig att sitta framför" och isf hur funkar den?) är det enda i lghten ja kan skryta med. Den kommer va nice under vintern.

Ja är lite bitter kan man säga. men man har ju inget val direkt.

Det som iofs är skönt att ja har hela gärdet att gå långpromenader på. Djurgården också. Då blir man lite mer peppad.

Vet inte när vi hörs nästa gång men ha det så gott tills dess.....

See Ya, Don´t Wanna Be Ya/Spidey

Kamelens dag! /Mattias

Ganska precis mitt i natten, just där mellan lördag och söndag sitter jag och väntar på att installationen av CS3 ska bli klar så jag kan få gå och lägga mig. Kanelbullens dag är snart slut. Det är nog till det bästa, för man var ju faktiskt ålagd enligt lag att äta en kanelbulle i dag. Det var smaskens som bara den de. Åt den på Medelhavsmuseets trevliga cafe och restaurang Café Bagdad. Drack en kopp choklad till, men det var helt onödigt för den var inte alls nå god. Kunde med andra ord varit utan och tjänat några points, för att tala med Martin och Spidey.

På Medelhavsmuseet har de visst en tradition att fira Kamelens dag på kanelbullens dag. Det tyckte jag var ganska skojjigt och gick fnissade mer eller mindre högt för mig själv flera gånger. Hur de firade exakt vet jag inte så noga, men jag tror det var nån verkstad där ungar kunde bygga egna kameler. Vi gjorde inte det. Min grabb däremot var väldigt fascinerad över en plastkrokodil som stod på golvet i souvenirshoppen. Han kände igen den från boken om Akilles som vill äta ett barn. Till en början förhöll han sig till avvaktande, men efter att jag vågat byta några ord med krokodilen vågade han själv klappade den en aning. Innan vi lämnade lokalen hade grabben så klart släppt alla hämningar och bar på krokodilen. Men ingen blev uppäten.

Däremot åt vi upp resterna från igår som bestod av Maris utmärkta lasange som på gästa GIvis är gjord på magerköttfärs och fullkornspastaplattor. Mumms säger jag. Men vad säger egentligen  vågen på onsdag?

Cee ya!

Mattias