lördag 3 april 2010

...och det lönar sig ännu mer! /Martin

Tjohoo!

Två dagar senare hamnar jag på vågen igen:

-1,1 kg!

Sammanlagd viktnedgång:

-8,2 kg!

Det är värt det! Helt klart...
Ser fram emot måndag, och linsbiffarna jag ska göra. Är bara orolig för att falla in i gamla vanor igen när jag börjar med riktig mat. Men jag ska vara disciplinerad. Jävligt Disciplinerad!

Visst känns det konstigt att behöva förknippa mat med disciplin? Känns lite sent 30-tal, början på 40-tal sådär...

/Mart-Man

torsdag 1 april 2010

Men skam den som ger sig /Martin

Tjohoo!

Ett litet glädjebesked på vågen idag! Ytterligare 1,6 kg ner på några dagar. Sammanlagd viktminskning på typ tre veckor: 7,1 kg!

Inte helt fy skam, va?

/Mart-Man

onsdag 31 mars 2010

En jämrans massa fikabröd /Martin

Här sitter jag efter dagens plåtning med en kasse full med fikabröd. Det visade sig att vänsterpartister äter som flugor... Jag försöker desperat att bjuda hem nån kompis på fika, men de är strängt upptagna med att inte kunna. Jävla apor!

Då får jag väl sitta här bland wienerbröna och bullarna och dregla istället. Fan vad bra jag har det! Det är urkul å banta!

Skitjävlar!

/Martin

tisdag 30 mars 2010

Hembakad pizza? fan va du ska härmas då!!!Spidey

men vi tar pizzan sen....

Jo för fan...ja tränade cirkelfys i tis förra veckan....ja tänkte ta de lugnt för ja har ju inte tränat på brraaa länge men inte gick ju de....man är ju så tävlingsinriktad så ja körde ju lika hårt som alla andra....på tors kunde ja knappt gå så då va de inte tal på att sätta sig på en spinningcykel....man vart ganska less....
nåväl i fre vart de bättre men hamnade hos en polare å drack endel kalla å drack whisky. kl 4 låg ja i sängen å snackade me en tjejpolare på mobilen å va heeeelt färdig men....MEEENNNN...nu kommer de som ja va lite stolt över....
kl 9 på morgonen så vaknade.....halv 10 va ja ute å gick på en långpromenad....hör på den....Men sen att ja va heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelt
slut hela den dagen hör inte till saken,hehe....
men de va skönt som fan....

Ida va ja tvungen att hoppa över cirkelfysen pga det var saluhall på jobbet....Ni som inte vet va de är så är de en faarlig grej på jobbet..el snarare en av dom flera farliga grejen som till hör mitt jobb....en massa leverantörer är på jobbet för att visa upp va dom har me i våran kampanjetidning nästa mån, å denna gång bjöds de på grekiska färsbiffar,mandeltårta,camenber m.m.m.m....
Å inte nog me de...det har varit provluncher också....tors,fre,mån,ida å ímorn...suck...i fredas bjöds de på biff me potatisgratäng å bea....det är svårt att säga nej kan man säga...å man "måste" äta också....ni som varit me från början vet hur svårt ja har de för de å ni andra får skrolla tillbaka endel för att fatta....de är inte baaara att säga nej el ta mindre....men ja måste bli bättre på de.....

Nä nu ska ja sova....va i uppsala kl 8 imorse för att hälsa på en av mina kunder å sen jobbade sent.....men imorrn blir de att spela boule me några från jobbet...ska bli kul som fan....

See ya don´t wanna be ya!!!!Spidey

Hembakt Pizza med Fantastisk doft... /Martin

Jag hämtade min underbara dotter från dagis igår, och hög på livet och näringsbrist frågade jag henne vad hon helst av allt ville äta. Hon svarar: "PIZZA!" och jag svarar i min förvirring: "Jajjemen! Vi gör en hemmagjord!"

Till saken hör att jag faktiskt gör riktigt god hemmagjord pizza, med bra pizzadeg, vettig fyllning och allt- En såndära man inte bara kan äta en av...

Jag räknade i mitt stilla huvud ut att vi hade allt vi behövde hemma, så vi struntade i handlingen och drog direkt hem.

Problemen började direkt vid beredningen av degen. Ingen jäst! Bravo! Ingen granne hade heller någon jäst, och gubben i närlivsbutiken hade inget annat än mjölk och porr. Det fick bli sconesdeg, vilket funkar, men inte riktigt lika bra.
Nu började jag bli riktigt hungrig, eftersom jag tänkte spara men pulvershake tills dess att min dotter också åt.

Nästa problem: Skåpen från helvetet! Av fem skåp jag öppnade under matlagningen, så rasade hälften av innehållet ur tre av dem. Irritationen steg...

Dags att kavla ut degen, det går jättebra, och vi ser fram emot att kunna göra fyra jättefina pizzor med valfri fyllning. INGA KROSSADE TOMATER! Inga vanliga tomater, ingen lök... inga färska champinjoner... ingenting... Får bli ketchupbotten med skinka, ost och oliver... Gråten är nära... Men vafan... vi kör på, och får faktiskt ut fyra riktigt vettiga pizzor, och min dotter sätter direkt tänderna i en av underverken och konstaterar att "Den är jättegod, pappa! Jag älskar dig!"

Jag svarar att jag älskar henne också, trycker näsan precis intill en av pizzorna, drar ett djupt andetag, låter hela mitt sinne förföras av den ljuva doften av nygräddat bröd, smält ost, skinka och ketchup...

...för att sedan gå in i köket, öppna kylen, plocka fram en "Nutrilett Hunger Control, Tropical fruits", stoppa i sugröret och låta den omisskännliga smaken av pulvertropik fylla min käft och mitt svalg, och längta... längta till måndag... då.. jag... får... äta... igen...

/Mart-Man

måndag 29 mars 2010

Martin är en pulverpundare! /Martin

Hej, tjolahopp!

Jag är så fet och på gång!

Har i smyg börjat med den mest förkastliga och hatade bantningsmetoden i vår existens:

PULVERDIET!

What? Vaddå pulverdiet? Har han börjat med att dra i sig en lina kokain eller speed till frukost, och därigenom dämpa hungern? Har han börjat knarka och jobba i prostitutionsträsket för att överleva?

Njae... Nästan.

Jag går nu mer på en stadig Nutrilett/Allevo-kur i svältångestens tecken. Samt entimmespromenader varje morgon tillsammans med en dread-semivegetarian med ungefär samma politiska åsikter som jag. Han går på nån form av lågkolhydratsdiet, så det blir en masssa snack om mat vi inte får äta. Han gnäller om de där jämrans äggen och den förbannade torsken som han tvingas äta varenda dag, och jag dreglar över tanken på att få äta ägg med torsk.

Vad går då en Pulverkur ut på?

Jo:
Tanken är att man ska, istället för "riktig" mat, trycka i sig pulversoppor och pulvershakes i olika smaker sex gånger om dagen. De är en form av måltidsersättning som ska hålla de värsta hungerkänslorna borta. Ett slags Matmissbrukarens metadon, skulle man kunna säga.
De här pulvermåltiderna innehåller skitalite kalorier, och är med det en form av old schooltanke att; Får du i dig mindre och skiter ur dig mer, så går du ner i vikt.

Funkar det?

Tja... Ja, och nej... som med allt annat.
Man går ner i vikt om man kör en kur med bara pulver. Inget snack om det.
Men... får man behålla vikten efter det?
Antagligen inte, om man inte gör en rejäl revidering av sina tidigare kostvanor.

Detta är ingen långsiktig lösning, detta är bara en kick för mig att komma igång igen. Och visst fan går jag ner i vikt. 5,5 kg på tvåochenhalv vecka (varav en vecka på pulverkur, innan dess promenader). Men, det är mest vätska och tarmtömning som är orsaken till detta.
Men ändå en kick!

Jag vet ju hur jag funkar; När jag väl kommer igång så är jag ruggigt diciplinerad, så hungerkänslor, matsug och annat bök som man upplever under kuren är för mig bara intressanta ingredienser i projektet.

Det jobbigaste är över. Tredje dagen är alltid värst, det känner jag igen från gamla tiders femdagarsfastor som jag pysslade med då och då. Tredje dagen är huvudvärkens och orkeslöshetens dag. Men den går över.

Precis just nu känner jag mig pigg. Promenad på morgonen, inköp av svinbilliga Nutrilett färdigblandade "hunger control tropical fruits" på MatDags i Högdalen. (Normalpris på hälsokost ca 29 kr/portion. Nu, 10 spänn.)
Sitter med en tillbringare vatten framför mig och en jävla massa jobba att begrava mig i, så detta ska nog gå bra.

Skriv en kommentar, så kommer jag tebax och skriver snart igen!

/Manodepressive Martin