fredag 6 november 2009

LCHF Suger... Allvarligt talat! Det är fan bevisat nu... /Martin

...jag skriver dessutom denna rubrik långt efter det att jag lugnat ner mig, efter mitt träningspass...

Ni som har läst mitt förra inlägg kan ju glömma det, för det pekar på att LCHF kanske funkar som viktminskningsmetod.

LCHF fungerar inte, men vad ska man förvänta sig av en viktminskningsmetod som representeras av folk som heter saker som "Sten Sture Skaldeman" eller gåpåiga trosförkunnare som Annika Dahlqvist.

Jag har med själ, kropp och hjärta faktiskt givit denna kontroversiella metod en ÄRLIG chans. På riktigt. Jag har levt som en uttråkad kung i över tre månader. Har ätit gott, men tråkigt, och följt alla regler som finns för viktminskning med LCHF.

Det gick OK i början. Gick väl ner en fem-sex kilo på två och en halv månad. Inte mycket med tanke på vad jag vägde från början. Men ändå... Sen började jag träna, och tyckte att det hände saker... dock ökade vikten något den första veckan, vilket är normalt när man sätter igång med träning, man lägger på sig vatten... Men sen då? När man ska börja gå ner i vikt av träning och kost? Nejdå! Jag ökar stadigt i vikt. 0,7 kg förra veckan och 0,5 kg den här veckan, och innan dess var det också 0,7 kg...
Och ge mig inte det där bullshitsnacket om att "Muskler väger mer än fett". Jo, muskler väger mer än fett. Men: I takt med att man bygger muskler så ska fett förbrännas i snabbare takt, och speciellt när man är ett fetto som jag, så ska fett försvinna fortare än muskler byggs. Och särskilt när man tränar i huvudsak för fettförbränning. (Tro mig, jag har faktiskt en del koll.)

Fakta:
Jag vägde ca 112 kg när jag började.

Jag väger nu 107,5 kg.

Jag har gått ner 4,5 kg på tre månader

Jag har följt Skaldemans och Dahlqvists Rekommendationer för LCHF till punkt och pricka i över tre månader.

Jag tränar regelbundet.

Jag går nu upp i vikt.

Jag kommer att överge LCHF, för det fungerar inte för mig.

Jag är desperat, för det här var "Den sista utvägen"...

Skit å piss å Vademecum!

/Martin