onsdag 4 februari 2009

Jaha. Vad är man egentligen? / Mattias

Då är man här igen. För ett kort ögonblick i vart fall. Har ingen motivation alls. Inte att gå ner i vikt, inte att skriva om mina misslyckanden, inte att varje dag bränna fast fetknoppen i sinnet. Jag har ingen lust alls.

Finner ingen metod som är lockande. GI är ett undermedel, men det ett helvetes jobbit sånt. Som alla sätt att bli nån annan än den man är. Varför ska det kännas så jäkla viktigt att inte va den här mysfeta killen? Men med Bruce ord: I wanna change my clothes my hair my face. Ja, osså bodyn då. Men vill jag det? Jodå.

Problemet är bara att så fort jag inte ser mig själv är jag inte fet. Då är jag den där smala killen som dog nån gång runt när jag var 23, 24. Hela livet innan var jag smal som en Michel. Eller mindre internt, som en sticka. Nu är jag en ballong och har varit det så länge att jag knappt tror det när jag ser att det är 2009 och jag har fyllt 35.

Hur ska jag hitta motivationen? Motivationen att bli nåt annat, för man blir nåt annat i en annan kropp. Det är ju fan 15-20 % av mig själv som borde bort. Det lustiga är att jag gick upp typ tio kilo på ett år, så det är inte så länge sen som jag var mycket mindre, men då var jag också fet som ett hus och undrade hur det skulle få ett stopp.

Jaja. Nu vet ni i alla fall varför jag inte skriver. Jag vill inte. Som ett småbarn. Men kom i håg att jag är långt i från lika envis som Martin. Med andra ord kommer jag tillbaka. Men innan dess Yoga i sängen, that´s the shit!

Puss och kram!

Mattias

P.S. För den som ändå vill läsa mina ylanden om andra saker kan följa min jobblogg, www.stockholmsvanstern.se, där skriver jag massor hela dagarna vilket också kan förklara att jag inte är så där superskrivig privat just nu. D.S.

Lungslem /Martin

Nu är jag less på att hosta upp svart-röd-grön-gula klumpar, och det positiva är att jag gör det mindre och mindre.

Har inte skrivit på grund av att jag varit sjuk, så jag tycker jag haft giltig frånvaro. Skrev inte heller förra veckan, trots att jag var och vägde mig hos viktväktarna. Ännu konstigare att jag inte skrev, trots att jag hade gått ner 2,8 kg. Så... under två veckor hade jag gått ner 4,8 kg. Förra veckan vägde jag 100,7 kg. Inte långt från "Under hundra-pizzan" alltså. Jag kunde dock inte glädjas åt min otroliga viktnedgång, på grund av att jag vet att det bara hade med min sjukdom att göra. Den här veckan antar jag att jag faktiskt gått upp en del. Och ska jag vara riktigt ärligt så hoppas jag nästa att jag gått upp litegrann. Det är inte hälsosamt att förlora vikt på grund av lunginflammation.

Men... vi får se ikväll.

Sköt er!

DDDAAAMMMNNN/Spidey

Körde cirkelfys igår....Fan va sluta man blev....grymt bra träning men man känner hur otränad man är,hehe...

Som sagt så blir de ingen vägning ida pga av rep men tror de gåt ganska bra iaf....förutom i söndas på

å ja glömde matlåda i mån å tis...men tog fisk i månd å tog falafel i går....Inte världens nytigars men hade typ ingen sås å massa grönt....
Ida ska ja försöka komma ihåg å ta me min muslistekta kyckling me ris....ssssssvvviiiinnngott.....

See ya don´t wanna be ya/Spidey

söndag 1 februari 2009

Sönda framför den öppna spisen å ett glas rött vin!!!/Spidey


Skulle precis skriva vart har alla tagit vägen? Iofs är Martin sjuk men Mattias var de läääänge sen man läste nått om....Hoppas ni skriver snart.....


TOK jobbat ida å igår på jobbet.....Egentligen skulle vi bara jobba från ca 09:00 till ca14:00 men det var nått fel på datorerna å kopplingarna så vi kom inte igång fören 14:30....Då blir man llleeesssss....Vi satt till ungefär 19 å då gav vi upp å sa att vi skulle fortsätta imorrn...Så kl 07:45 va ja på jobbet ida å fortsatte.....det gick ganska bra å vi va klara till halv 13....Då vart de lite mat,hehe....


Igår gick de ganska bra..thai mat me räkor å ris sen på kvällen tog man 15 bitars suchi....Men ida sprak de....Men ångar mig inte....å gott va de...

Vi åt brunch på Enskede värdshus........DDDAAAAMMMNNN va gott de va...Måste bara påpeka de....Å nyttigt vart de inte nåånstaans...de vart köttbullar,cheeseballs,bacon,raggmunkar,procuttio,ägg me räka,vitlöksbröd m.m.m.m å dessert såklart....

Den va kanske värre än tallriken som ja tog i Erfurt.....hahaha......

Men har ja inte ens vart i närheten av att va hungrig efter den.....


Annars repade ja ida direkt efter jobbet....Gick bra men saknade både keyboardisten å gitarristen,,,,,


Tillbaka till verkligheten imorrn....Ska träna på tis som vanligt men kommer missa mötet på onsd tyvärr.....Måste repa den dagen......


See ya don´t wanna beeeeeeeeee ya/Spidet

I väntans tider... // Jonnie

Sådär.. dags att vara duktig och skriva lite. Livet just nu består mest av vardagens kalla fasad, och är knappast av intresse för folk, därav att jag inte skriver lika ofta här som jag gjort tidigare.

Men i Fredags var det dags att åka upp och träffa läkaren och dietisten igen.. första gången sen operationen. Jag började redan dagen före med att åka upp till Ljusdal och sova över hos min mor. Ett bra drag som bl.a gav mig en begagnad laptop, som trots allt var betydligt bättre än min gamla reseburk. Dock innebär det att jag på fredagen reste med en ryggsäck som vägde runt 15 kilo, pga av datorer och annat skoj jag hade med mig.

Kom till Hudik vid 10-snåret och hade tid 10.30. Fick vänta i 50 minuter innan dietisten tog emot mig, och vi hade ett givande samtal. Hon tipsade om att det var helt ok att byta ut några av alla mina mellanmål mot enklare maträtter, istället för att äta fyra skålar yoghurt om dagen. Jag har varit lite väl insnöad på blåbärssoppa och yoghurt sen min sopptid, att jag inte vågat byta ut dem vid mellanmålen. I övrigt såg det bra ut tyckte hon även om hon tyckte det var lite synd att jag inte drabbats av någon riktigt dumping än, fast jag testat både godsaker och läsk. "Det hade varit bra i avskräckande exempel" sa hon. Min viktnedgång verkade finfin och vi avslutade med att väga mig:

Vikt (Med kläder på, enligt sjukhusvåg) 115 kg.


En kul detalj blev att väskan jag bar med mig väger alltså ungefär lika mycket som jag gått ner sen i början av December. 15 kg är oväntat tungt att bära runt på när det ligger i en ryggsäck så där.


Efter diestisten så fick jag rusa för att hinna till min tid med Läkaren, och kom in i väntrummet 2 minuter före utsatt tid. Sen fick jag vänta i en timme och 40 minuter innan Läkaren fanns på plats. Hade tydligen varit något problem med en operation på förmiddagen så han var försenad, och extremt jäktad.

Ett kort samtal, han tyckte att alla värden såg bra ut och att viktnedgången verkade gå bra för mig. Fem minuter senare stog jag utanför sjukhuset bara för att upptäcka att mitt tåg hem gick just då. Så jag vankar ner till Hudiksvalls Järnvägsstation, sitter där och väntar i över 2 timmar på nästa tåg. Väl ombord på tåget kommer jag inte ens till Söderhamn innan tåget stannar. Trasigt godståg blockerar rälsen och vi blir fast ute i ödemarken i två timmar.

Jag kom hem till Sandviken vid 19.30. Då hade jag talat med läkare och dietist under totalt 25 minuter av denna dag, resten av tiden hade jag spenderat väntandes eller resandes. 15 kilo ryggsäck var tungt, men jag bar den väskan med glädje, då jag åtminstonde då kunde spendera väntetiderna med att kolla på den eminenta tv-serien The Tudors, vilket gjorde att jag kände mig vid förhållandesvis på gott humör trots allt.

Tv-serien "The Tudors rekommenderas. Det är en härlig kostymfilmatisering av Henrik den VIII av England. Påminner lite om serien "Rome" med sina intriger, sex och drama. I like!