lördag 4 oktober 2008

Konstigt hur fort man vänjer sig. /Martin

Jag ska strax skriva det jag tänkte, men först vill jag reflektera lite över Mattias tidigare inlägg: När man är tjock, som jag, så finns det ingenting svårare än att börja att ta tag i det där skitjobbiga med att börja gå ner i vikt. För det är inte lätt. Det första steget alltså. Det är en enorm tröskel att ta sig över, att faktiskt byta livsstil på ett sätt som är ganska drastiskt. För en normalviktig låter detta kanske ganska obegripligt, men för en tjockis betyder mat och hur mycket man väger så mycket mer. Mat, och problemen runt omkring, är kanske en av de största delarna i livet. Mat och annat att stoppa i sig är en trygghet och en tillflykt som är väldigt lätt att använda för att känna tillfredsställelse. Så att ta steget från tryggheten och tillfredsställelsen ut i någonting okänt är svårt. Och nu kommer jag till det jag ville skriva om från början; När man väl tagit steget finns en hel värld att upptäcka. När man inte bara söker tillfredsställelse i kylskåpet så hittar man andra saker som gör livet värt att leva. Småsaker och stora saker, men nya saker. Och... Det går fort att vänja sig vid den nya livsstilen, det går lätt att vara stolt över sig själv när man gör någonting bra. Faktiskt.

Just nu håller jag dessutom på att vänja mig vid att vara hungrig. Detta är dock inte meningen, men jag är så illa tvungen, när jag har gig var och varannan dag. Och jag äter ju som bekant inte på dagen innan gig. Sitter på tåget mot Malmö och skriver detta... Snart ska jag på scenen för Barnkanalen. Tur att jag har scenkläder som döljer det värsta hullet. Lägger upp en bild på hur jag kan se ut precis innan gig.

"Pig"gaste killen istan!!!!/Spidey


See Ya, Don´t Wanna Be Ya/Spidey

fredag 3 oktober 2008

Det finns bara ett sätt att få bort fläsket! / Mattias

Jag misstänker att en ganska stor del av våra läsare här på bloggen är intresserade av viktminskning och nog i ganska många fall försöker själva gå ner i vikt. Ni har förmodligen, precis som jag stått väldigt villrådiga inför alla de olika forskningsrön som kommer om vad man ska äta och inte. Hittade en liten krönika på journalisten.se som diskuterar frågan och den kommer i slutändan fram till att "det enda sättet att varaktigt gå ner i vikt är att lägga om livsstil, käka mind­re, nyttigare, och röra på sig mer."

Så, sluta ät massa onyttigt och börja rör på er! Då försvinner fläsket, men det går aldrig fort nog, och det finns inga genvägar. Hela artikeln är läsvärd:

”Motionera mera” välter inga kiosker

/Mattias

Gigdag med planer som gick om intet /Martin

Gig igår för ett ordenssällskap. Jag hade inte denna gång tagit med mig någon matsäck, då showtime var lagd klockan 20.00, och då finns det gott om tid för att hitta en restaurang efteråt som serverar någonting annat än flott med bacon. Nu är det ju så, att Showtime sällan inträffar enligt överenskommelse, utan brukar senareläggas med en timme, eller så... Och varför jag, efter 14 år i branschen, inte lärt mig detta, är helt ofattbart. Självklart blev även showtime igår framflyttad. Ni ser på videon var jag tillbringade två och en halv timme av mitt liv. Efter giget stressar jag iväg för att hitta ett kinesiskt eller japanskt kök som har öppet till 22. Helt resultatlöst. Kebaben vid Gullmarsplan så helt sagolikt god ut, kan jag tala om. Hur jag lyckades stå emot tankar som: "Men Martin, du har ju faktiskt inte ätit någonting idag, en kebab med ris kan väl inte vara såååå farligt?", är även det helt ofattbart, men jag åkte hem, käkade att par mackor med lättost, skinka och tomat, drack lite fun light och åt ett äpple. Ibland är man fan duktig på riktigt!
Imorgon åker jag en sväng till Malmö för att spela in en grej för barnkanalen. Blir nog bra... Undrar vad de har på fikabordet där...

torsdag 2 oktober 2008

Trött, deppig och lite ljus i tunneln! / Mattias

Orkar inte skriva om mat. Mat är trist och dumt och gör en tjock. Fast det är ganska gott och därför se tidigare skrivna mening. Det är trist att inte äta socker. Jag älskar socker. Jag älskar kakor, jag älskar läsk, jag älskar allt som är sött. ALLT! Men det får jag inte äta.

Hur tar man sig ur en deppig stund utan sockersött? Hur överlever man utan att trycka i sig de snabba kolhydraternas temporära energi? Vad har livet för mening utan snarr från Anton Berg, eller Jämtgott eller faan till och med, ööh, jag kommer inte på något äckligt godismärke. Allt godis är gott och jag är bizart sugen.

Och nu, exakt nu, ber min flickvän mig att göra en leverpastejmacka till henne. VA FAN ÄR DET? Gah. Nåväl. Får skynda mig till ljuset i tunneln. Vikten minskar och jag ser lite bättre ut än för tre veckor sen. Men det vet ni ju redan. Ett ganska meningslöst inlägg med andra ord. I morgon blir det nog bättre!

Cee ya!

Mattias

Nöjd å glad!!!/Spidey


Ida kändes de så skönt att gå till jobbet. Slänga på lite Steve Ray Vaughan i mp3:an å bara le hela vägen till jobbet.....

Sen visst ja att vi skulle ut vi på jobbet å käka på restaurang men det kändes långt ifrån jobbigt. Vet ju hur man ska tänka och det vart inga problem. Kycklingfile me ris å 2 öl vart det.(ovanligt att ja käkar kyckling å dricker öl) och det va så jävla gott....:-)

Tog av mig stegräknaren å såg att ja traskat nästan 18000 steg ida också så de va nice...sover man såååå bra sen inatt....


Nu börjat livet kännas bra igen. Iofs när det börjar göra det så händer nått men man kan ju inte vänta på det direkt....Händer det så händer det....Nu ska ja bara njuta...:-)))


See Ya, Don´t Wanna Be Ya!!!Spidey

-1,5 kg och stackars Gun! /Martin

Jamen, det gick ju skitbra på gårdagens vägning på Viktväktarmötet! Ner 1,5 kg och, som Spidey redan avslöjat, så har jag gått ner sammanlagt 4,8 kg. Det är, så långt, den största viktminskningen bland oss fetknoppar... Har i och med det hamnat strax under 110 kg! Precis som jag önskade förra veckan. Snart börjar det bli dags för en till fotografering på oss grabbar för att se förändringarna!
Vår stackars konsulent Gun blev smått chockad när jag frågade om pointsvärdet på mina larver igår. Jag var ju tvungen att demonstrera att jag faktiskt äter dem. Detta till stort, ville jag inbilla mig, jubel från resten av gruppen. Det kan också varit stön av äckel, men sån´t filtrerar mitt egofilter bort. Hur som helst kom vi fram till att en larv räknas som pointsfri smaksättare, och en deciliter larver räknas som skaldjur det vill säga 1 point. (Ledsen Gun att jag valde denna bilden på dig, men det är den enda där du står framför adressen till vår blogg...)

Undrar vad jag ska fråga om pointsvärde på vid nästa möte... Kanske glödlampa?

Sådär ja!!!/Spidey

Det gick ju bättre än va ja trodde. Hade gått ner 2.1 kilo. dvs det mesta ja gått ner hittills.
På 3 veckor har ja losat 4,7 kilo så ja är mer än nöjd. Tyvärr ligger ja lååångt efter Martin men som sagt har han det lite lättare att sköta sig än mig som sagt. Han har gått ner 4,8 kilo dom här 3 veckorna, men men....Jag hänger på iaf...

Detta bevisar att man kan ha en helt misslyckad kväll, pointmässigt, å endå gå ner.

Nä nu har ja inte tid att sitta här å skriva....Klockan är snart halv 7 å måste börja traska. dEt tar ju ca en timme till jobbet.

See ya,Don´t wanna be ya!!!/Spidey

onsdag 1 oktober 2008

Visst ja! /Mattias

Så här skojjigt var det att motionera i måndags:

Cee ya!

Mattias

En smärre Simpsonsk seger! / Mattias

Jag visste att jag skulle ha gått upp. Frågan var bara hur mycket. Även om jag tyckt att jag blivit liiite mindre så kände jag att jag fuskat för mycket.

Därför döönervis när jag efter en del strul kan kliva upp på Martins studiovåg. 99,5! Wohoo! Först under 100. Igen! Inte illa.

Totalt har jag med andra ord gått ner 1,3 kilo på tre veckor. Inte riktigt så fort som jag velat, men med tanke på hur extremt liten insats jag gjort för att gå ner så får jag både skylla mig själv och tycka att det är värt det.

Nu är ju ett halvt kilo bara en halv procent av min kropssvikt så att jag klippt mig kan nog ha gjort sitt till. Vanligtvis när jag klipper mig brukar jag i vart fall minska mitt hattmått med ett par nummer. Kanske gick det ett halvkilo hår, men va fan. Det skiter vi i! Jag är fortfarast det minsta fettot i gruppen!

Cee ya!

Mattias

Intressant?

Lite nervös /Martin

Känner mig faktiskt lite nervös inför vägningen på Viktväktarna idag. Konstigt, jag har ju faktiskt skött mig riktigt bra, trots gigdagar med larvig diet (kolla bilden). Hur god såg förresten inte Jonnies burgare ut? Helt sjukt! Jag själv brukade gärna ta en 200-grammare när jag var på Sibylla, och folk tog nästan illa upp... och det sjuka är att jag inte blev mätt. Jag skulle lätt kunnat klämma i mig en till om det inte var för att man inte ska göra så utan att skämmas. Ett sån´t mål som Jonnie käkade såg galet nog ut att vara helt lagom när jag var på det humöret. Känns ganska konstigt att jag kunnat ställa om mig från skräpmatsfrossare till fullkornsfrossare. Och jag VILL verkligen fortsätta, även om jag blir sjukt sugen på skräpmat ibland.

Igår gick det bättre.!!!/Spidey

Åt för bara 4 p tills visingen som iofs kanske inte är så bra. Kanske lite för lite. Men visste att vi skulle få smaka på en hel del.
Och det fick vi också.
Jag var duktig å blundade när ja kom fram till delicatomontern å en annan där dom hde cheesecake å en chokladtårta.
Det mest onyttiga var 2 röror ja testade. men de va bara en tesked var. Sen hade valio en genomgång om laktosfria produkter och vi fick hem laktosfria varor så vi skulle testa dom. tex vispgrädd,matgrädde å creime fraiche.
Har en gissning på att dom kommer ligga kvar i kylen ett bra tag. iaf vispen.
Sen fick vi lite prover som ankbröst å en fond som är lite trevligt. Dom vill att vi ska testa deras prylar så vi kan sälja mer av dom.

Ja är inte så nervös inför kvällens vägning. Jag vet att ja har förmodligen gått upp. menmen det kommer bli bättre nu för i da börjar stegtävlingen på jobbet å när flytten är klar på tis blir de lättare att ta itu me vikten..-...

See Ya, Don´t Wanna Be Ya!!!/Spidey

tisdag 30 september 2008

33 år gammal... / Jonnie

Idag fyller jag 33 år. Man bör väl se det som att jag nu går in i den andra tredjedelen av mitt liv, även om sanningen troligen är närmare att man går in i sista halvlek. med ca en månad kvar till operationen beslöt jag mig för att fira min födelsedag med att äta något jag varit sugen på att testa men aldrig kommit mig för...

Jag åt en hamburgare som kallas för "Helan" hos resturangen Monroes i Sandviken.
För att i detalj påvisa vad det innebär kommer här både bild och innehålls förteckning:

HELAN (Kostar 169:- , men jag fick den i födelsedagspresent av min vän Wessling)
Den innehåller 450g hamburgare (3x150g staplade på varann), 150g Bacon, Ost ,Stekt Ägg, 150g Fläskfile, Gurka, Tomat, Salsa. Till denna får man även strips och en 33 cl läsk.


Det hela var ett rejält mastigt mål, men genom att vara ganska hungrig, ta gott om tid på sig och njuta av att detta var den första och troligen sista gång jag kunde äta en av dessa, gjorde det till en trevlig upplevelse.

Avslutningsvis ett bildbevis på att den gick ner (även om jag lämnade halva ägget och lite strips). Minst 2 vittnen finns dessutom.

Ang. popcorn! /Mattias

Martin hävdade häromdan att popcorn var okej snacks. Jag undrar jag, men det är gott. Det tarvar nog att man inte krämar på med smör och annat och micropop är ju döden för en bantare, men naturell är ju ändå godast. Men vem vill inte äta lite popcorn ibland, fast det här kanske är att ta i?

Cee ya!

Mattias


I dag pajjade jag hissen! / Mattias

Motionerandet gick bra i går. I dag var jag Ann-Margrethe, Rosa och Börje på stadsdelsnämndsbesök på Söder i Stockholm. Vi träffade först förvaltningschefen och lite andra chefer. Det var intressant, och det bjöds på bullar. Svag som jag är kunde jag inte hålla emot. Gott, men inte så gott som den dåliga eftersmaken av usel karaktär. Förhoppningsvis malde jag ner kolhydraterna när vi promenerade från medis till vintertullen efter ett givande möte med facket.

På Vintertullen blev det lunch. Nån blaskig rotmos med fläsklägg som Attendo Care, som driver det äldreboende som heter Vintertullen och som vi skulle träffa, tyckte var värdig föda för de äldre. Jag vete faan. Hade rätt kvickt bytt bort det boendet. Nåväl. Jag drog i mig det mesta för att inte se ut som en idiot och bortskämd unge där man satt bland de äldre som levde med detta.

Efter jobbet åkte jag hem och Mari lagade en alldeles strålande köttfärssås till vilken det blev fullkornsspaghetti. Alldeles nyss blev det en Rostis med såsen uppvärmd på. Dagens höjdare.

Visst ja. Hissen var det ja. När vi skulle upp och titta på en av avdelningarna klev vi in i den rymliga hissen och den började tjuta som fan och en röd lampa skrek mot oss: Av med tjockisen, av med tjockisen. Jag försökte hålla god min och tittade lätt anklagande på Börje, som inte alls är en tjockis utan en vältränad kampsportare, men varken hissen eller de andra gick på det. Så jag klev snällt av, och hissen tystnade och gled i väg med ett obehagligt hånflin riktat mot mig. Och i morgon blir det vägning!

Cee ya!

Mattias
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Intressant?

, , , , , , ,

Känner mig tunnare, och gasvarningen fortsätter! /Martin

Vaknade i morse och kände mig lätt som en fjäder. Drog in magen, gick förbi spegeln, fram till sambon och frågade: "Visst har jag blivit smalare?" Min kära sambo härmade mig; Drog in magen, spände ut bröstet och replikerade skrattandes: "Visst har du det, älskling!" Nåja... det kändes bra ett tag iaf. Antar att hennes kaxighet är en hämnd för min gasfabrik under täcket om nätterna. Som tur är har vi varsitt täcke, annars hade jag nog inte haft nån sambo kvar. Det är HELT SJUKT så mycket gas som produceras... och det blir bara värre! Hade det varit helium jag hade i magen så hade jag lättat från jordens yta.

måndag 29 september 2008

SUUUUCK!!!!/Spidey


Det gick inte såååå bra i helgen som ja trodde. 51 points i freda å 35 i lörd. (får äta för 31p)
Glömde att ja hade provlunch på fredan där de vart pytt i panna. Hade me mig en matlåda men me tanke på att det bjudis på käk måste man ju ta de plus att det är en del av det vi "måste" käka. Det menigos egna pytt som ställdes emot Felix. Måste fan säga att våran va mycke godare. SÅ ist för min matlåda som va på 6 points så vart de det ist, enligt vv rest.guide, 13p(suuuck)
Så det är lär inte gå så bra nu på onsd på viktväktar mötet men ska börja traska till jobbet igen (tar ca 1 timme) å äta mer rätt än någonsin nu(vilket kommer skita sig redan imorrnkväll).
Stekt bara wokgrönsaker nu när ja kom hem å har gjort en fisk å spenat "gryta" värde 3 points till matlåda imorrn.
Och imorrn kväll är det Saluhallen visning på jobbet. Dvs många leverantörer kommer för att visa sina kampanjer dom har i vår kampanjtidning nästa mån å då blir de prov smaking på massa gott. Mer om hur det gick imorrn.

Men som jag har sagt tidigare så kommer ja gå ner i vikt fast det kanske tar lite längre tid för mig än dom andra med tankt på mitt jobb(snart blir de ju tyskland å oktoberfest tex) å min öl....;-)
Iofs tagit de lugnt me ölen den senaste tiden...De vart bara sammanlagt 3 öl i fredas....

SEE YA, DON´T WANNA BE YA/Spidey

I dag ska jag motionera! /Mattias

Idag ska jag motionera för första gången!

- Va är nu detta? kanske du som läsare tänker. Har inte fettot rört på sig förr?

Jorå. Det har jag visst det. Har i olika perioder varit hurtigare än många andra och tycker nog att idrott kan vara ganska roligt. Men idag ska jag motionera på ett helt annat sätt. Jag ska lämna in i en motion om klimatsmart EL i Stockholms Stadshus. Det känns roligt och spännande. Dessutom tror jag att den här dan har gått ganska bra, precis som i går när det gäller maten, men det har inte gått så bra under resten av veckan så vågen kommer nog grina på onsdag.

I går blev det en smarrig fiskgryta med rester till lunch idag. Frukost blev en smörgås på grövt bröd som till och med Martin torde kunna tycka att den var okej.

Nu ska jag hämta grabben!

Cee ya!

Mattias


, , ,

söndag 28 september 2008

Helg med whisky å ädelost/Spidey

Det har vart den jobbigaste helgen hittills måste ja säga. Va på öl å whisky mässan å man va ju som ett barn i en godisbutik. Fast här va godiset som tur va lite dyrare. Det vart iofs inte så farligt me points den kvällen det vart en å halv öl å 2 olika whiskyn. Hade velat dra vidare sen å druckigt lite mer men jag åkte hem när mässan stängde vid 00.
Sen vart det lite kvällsmat när man kom hem. Å jag hade redan tänkt ut det så det vart inte heller så många points än när man brukar komma hem på fyllan å klämma i sig allt som fanns i kyl å frys plus att man vart förbi mcdonalds fast man egentligen inte tycker om det. För att senare vakna upp bakis å inse att det finns en cheeseburgare å pommes kvar i påsen så man mikrar dom å äter för man inte orkar bre en macka el nått godare.
Nu vart det röktskinka på chrisp´n light å en skål me lättfil å cornflaks å massa vindruvor.

Lördagen så festade ja till de med en kyckling o ädelost rätt. DDAAMMMNN va god den är. Man använder en 16% ädelost å en viktväktarnas creme fraiche så blir den fetknopps vänligare, till den så stekte jag lite kantareller å hade ris till den.

Ida gick ja ut å åt på en kinarest. å tog jätteräkor med grönsöker å ris till......DAAMNN igen....

Annars har det inte hänt så mycke.....Packar förfullt för flytten nästa tisa så man är lite trött kan man säga. Men det är skönt att rensa endel också.....
Å nu i veckan börjar en stegtävling på jobbet så det ska bli kul. Då kommer man ut å rör sig mer än va man gör nu.....

Till sist måste ja säga att den nya banner är grymt snygg....Bra jobbar Jonnie.,.....

See ya, don´t wanna be ya/ Spidey

Vansinnigt sugen... /Martin

...på snask, chips, läsk och wienerbröd. Söndagskväll och ensam hemma med en dotter som precis gått och lagt sig. Efter ytterligare en dag av larver och glas är man ganska mör. Morsan, som fortfarande var på besök, hade lagat en ljuvlig potatismos med köttkorv. Helt outstanding efter en jobbdag! Tydligen hade mor fått tipset av någon av Pajalatanterna att koka en lök tillsammans med potatisen när man gör potatismoset. Vet inte om det var det eller hungern som gjorde att det smakade som gudaföda från Valhall, fast med korv istället för helstekt gris. Pointsmässigt inte helt ok, men eftersom jag ändå inte ätit någonting tidigare på grund av giget så gick det mycket bra att äta även detta.
Men nu, som sagt, är det kris och katastrof sötsugsmässigt... Det hjälper dock att sätta sig och skriva om det. Jag tror jag ska poppa lite popcorn och snaska på.... det är det absolut bästa snacksmässigt om man räknar points. Så får det bli!

I övrigt har jag köpt en hatt. Om jag inte lyckas komma ner under hundra kilo, ska jag äta upp den, stekt i baconflott!


Intressant?

Banner / Jonnie

Inget blogg-inlägg egentligen, utan bara reklamprylar....
Efter önskemål om en banner att skylta med på andra sidor har jag snickrat om vår logga till just en sådan. Bannern är 468x60 pixlar, vilket tydligen ska anses vara en standard på nätet idag.
Hör av er om ni vill ha en i något annat format.

Ni kan kopiera denna eller hämta en kopia direkt från adress:
http://www.daarkh.net/temp/btp-ban1.jpg

Intressant?

Ytterligare en dag av larvig diet. /Martin

Snablars så trevlig banner vi fick på bloggen! Wunderbar Jonnie!

Efter en dags diet av larver, glas och eld så satt det fint med ris och kyckling när jag kom hem. Min kära mor är på besök för att passa dottern medans min sambo och jag jobbar. Min mor är också gammal viktväktare, och har hygglig koll på vad jag får äta och inte. Men hon har inte järnkoll, så jag bad henne om att få göra såsen till kycklingen som jag skulle äta själv. Redning istället för grädde regerar... om man bara kryddar tillräckligt! Avslutade dagen med en skvätt 10-årig Speyburnwhiskey, serverad i vinglas och värmd i handen under 10 minuter... Mums!

Nu blir det ytterligare en dag med larv- och glasdiet. Jag lovade Jonnie att ta med larverna till nästa Viktväktarmöte för att kolla pointsvärdet på dem. Jag gissar på att de går under skaldjur, så man får äta hur många som helst för 3 points.

Intressant?


, ,