torsdag 30 juli 2009

Luriga jävlar /Martin

Just ja. Blev lite lurad idag när jag skulle käka lunch på "Sam & co" i Farsta. Först Frågade jag om de hade buffé, och de svarade ja. När jag betalat frågade jag var buffén var, och de pekade framför sig. Det var fan ingen buffé! Det var en jämrans vanlig dagens, med typ skolbespisningskö... Nåja... jag frågade om såsen till deras biffar var grädde, eller om det var nångon redning med mjöl. (Mjöl ska man inte äta med LCHF) De säger såklart "grädde", eftersom jag förklarar att jag inte ska äta mjöl. Jag svarar att då vill jag ha biffar och sås, men ingenting annat. Snålkäringen i kassan lägger på en liten lessen köttfärsbiff, lägger på lite sås och håller fram tallriken. Jag blir tvungen att sänka mig så lågt att jag frågar: "Men du, kan jag inte få en till biff när jag fakitiskt inte käkar någonting annat?". Snålkäringen svarar inte: "Självklart!" Utan: "Jag ska fråga chefen!". Nåja... Sjefen säger att det är ok, och jag sätter mig för att äta upp min mat. Redan vid första tuggan får jag sila ut mjölklumparna mellan tänderna.

Tuggar i mig mina två biffar, utan sås, och ger dem en blick som faktiskt lyckas frysa deras blod till is, och går därifrån.

Sam & co i Farsta... Lagg det på minnet. Sam & co...

Förolämpad, men på gång /Martin

Klev på mitt Nindtendo Wii med "Wii Fit". Första gången på ett halvår. Hahahahaaaaa!!! Det kom en hel uppsats med förolämpningar och pikar om att det var längesen.

För den som inte vet: Wii Fit är ett "spel" till Nintendo Wii, där man får lägga upp träningsprogram, väga sig, lägga upp mål, testa balans och allt möjligt. Dessutom kan man göra övningar med en Datoranimerad instruktör som visar allt från yoga till styrketräning och avslappning. Riktigt bra pryl. Dock kan den vara ganska uppkäftig om man inte skött sig.

Det roliga med detta var att den vågen visade på 110,9 kg. Alltså en minskning på 1,8 kg sen förra torsdagen om nu Jonnies våg var kalibrerad på samma vis, vilket jag inte tror. Kul ändå. Roligt att folk börjar kommentera igen. Kan bero på att vi börjar skriva igen iofs... ;)

onsdag 29 juli 2009

Råbiff för den som vågar /Martin

Den vegetarian som kommer och slänger ett ''kött är inte gott i sig själv, det är stekningen och kryddorna som gör det!'' i ansiktet på mig, har inte mycket att hämta. Jag älskar rått kött. råbiff och sushi är två av mina gullungar, och jag älskar gullungar. (jag gillar dock inte barn, men det är en annan sak.) Nåja... Fakirens råbiff för den som vågar:

Släng upp en vettig bit trevlig, rå köttfärs mitt på en tallrik. Lägg på en rå äggula eller två. Skvätt på olivolja, häll på en skvätt örtsalt, garnera kanterna med senap (dijon), ett par rödbetsskivor, två kulor kapris (mer äter man fan inte ändå) lite hackad lök och skvätt på lite olja till.

ät.

tisdag 28 juli 2009

Frukost för en tung kung /Martin

Det ni ser som riktigt rinner, det är ost, fet ost! Jag gillar LCHF-frukost! En omelett på ett paket bacon, fyra ägg, grädde och massor av ost är inte illa! Alltihop stekt i smör!

Har förresten lyckats få folk att öva på sina försvarspositioner på Doktor Dahlqvists blogg. Jag ifrågasätter och jag blir ifrågasatt för att jag ifrågasätter. Hmmm... det låter som min morsa när jag bodde hemma. Jag kanske har blivit obstinat fjortis igen... Isåfall funkar ju LCHF-kosten som den ska och gör mig yngre...

måndag 27 juli 2009

En ohungrig dag /Martin

Jaha... hungrigare än såhära behöver man alltså inte vara. Åt som sagt ingen frukost, och har faktiskt inte varit nå hungrig alls idag. Vid 18.30-tiden tuggade jag i mig en rejäl bit brieost, men sen har det varit lugnt. Detta trots att jag varit ganska aktiv under dagen. Det funkar faktiskt att hålla sig stadigt mätt med lågkolhydratdiet. Nu när jag skriver börjar det dock suga lite i magen. Kanske dags för en ostskiva med smör?!?

Nya tider, nya metoder... /Martin

Hej och hå! Det har blivit en TUNG period på viktfronten. Ser ni att jag t.o.m. skriver TUNG i FET stil?

Vägde mig hos Jonnie i veckan, och jag var inte förvånad när den stannade på 112,7 kg. Fantastiskt! Jag har lyckats gå upp i princip varenda kilo jag blivit av med. Dessutom har jag fått en hängmage, något jag faktiskt inte haft tidigare.
Detta visar någonting som jag misstänkt alltför länge. Viktväktarprylen funkar faktiskt inte för mig. Det är absolut inget fel på viktväktarna, och många får ett mycket bättre liv med hjälp av dem. Det har även jag fått i perioder. Men det är bara att erkänna: Jag klarar inte av att hålla vikten på det viset!

Så, vad göra? Jo. Jag har tagit ett mycket kontroversiellt beslut när det gäller mig själv. Jag har gått med i en sekt. Hur stavas då sektnamnet? Jo:

LCHF-rörelsen.

Nåja... nu är detta kanske inte en sekt på det viset man tänker sig, men de för lite samma retorik som sekter i allmänhet, med sitt "Vi har rätt, alla andra har fel"-tugg.

Hur som helst. Man måste ju göra någonting för att komma vidare, och varför inte köra någonting nytt och stenhårt? Jag ska alltså leva på kött och fett i mitt kommande liv, och strunta i potatis, bröd, godis, ris, pasta och annat som innehåller kolhydrater. Tror vi att det kommer att funka i längden? Jag vet faktiskt inte, men jag ska göra precis så som en av profeterna, Sten Sture Skaldeman (Vilket jävla namn för det första. Känns ju riiiktigt seriöst), föreslår: Leva på denna diet strikt i tre månader, och sedan göra en utvärdering.

Så, i åtminstone tre månader framöver kommer inte en potatis i närheten av min käft. Inte en mjölbakad macka heller.

Frukost igår: omelett på grädde, ägg, bacon och fet ost.
Frukost idag: Ingenting. Jag är inte hungrig, och då ska man inte äta enligt skaldeman!

Så, hur som helst så ska jag nu följa detta. Mina rapporteringar kommer inte att bli predikningar i hur bra detta är, om det nu inte är så att det verkligen fungerar precis som det ska. Men vem vet? Jag kanske förvandlas till Pastor "LCHF Lunatic Lundström"...

Kolla nu in hemsidorna och bloggarna för de två största, svenska skrikdjuren för denna kost:
Doktor Annika Dahlqvist och Sten Sture Skaldeman.