söndag 8 februari 2009

Bondkattens förbannelse // Jonnie

För lite drygt 2 veckor sedan tröttnade vår katt Orion på Tuvas uppmärksamhet och attackerade henne. Hon kom lindrigt undan med ett rivsår på överläppen, men det fick pappa Jonnie att se rött och kasta ut katten. Fem minuter senare var det klart att Orion ska flytta till Jonnies mor i Ljusdal eller avlivas omdelebart. Som tur så erbjöds han ett hem i Ljusdal.

Tuva efter attacken, glad igen eftersom hon nu är kladdig med smör.

Dagen kom för avfärd och Orion verkade känna på sig att något var fel. Jenny som har sin praktik i Ljusdal skulel ta med honom i bilen. Så han höll sig undan tills dess att Jenny måste åka för att hinna dit i tid. Irriterad över detta förbjöd Jonnie katten att vara inne under de timmar om dygnet då Tuva är hemma och vaken. Planen var att Orion ska får åka upp nästa vecka istället.

Orion har inte tagit detta med ro. Tvärtom har han kastat onda ögat på husse Jonnie varje gång han blivit utslängd.

I Torsdags blev Tuva magsjuk, tydligen en rejäl epidemi som går på hela dagiset och fått nästan all personal och hälften av ungarna sjuka. Igår sjuknade Jenny in och inatt även Jonnie. Pga av detta missade de Jennys mors födelsedagsfirande och risken är stor att Jenny inte kommer kunna åka upp till Ljusdal kommande vecka heller. Ser ut som om Orion duckade ännu en kula och blir kvar i Sandviken ett tag till. Med hela familjen sjuka orkar vi inte ens jaga ut honom...

Bild på Orion från i Somras, slappar i solskenet som vanligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man ska lära barn respektera djur, annars händer sådant där och då är det jävligt lätt att skylla på katten/hunde/vaddetnuär och det är helt fel.
Om hon respekterat katten hade det där aldrig hänt.