tisdag 16 december 2008

Dag 6 EFOS // Jonnie

Såhär snygg är man för tillfället... har iofs vanligtvis sårplåster över, men här har jag just duschat.

Imorgon vid lunchtid är det en vecka sedan operationen gjordes. Jag känner att jag börjat återhämta mig en hel del, även om det stundvis fortfarande gör ganska ont. Matrutinerna är svåra att följa, och jag brukar missa lite hela tiden vilket gör att schemat rubbas oftast en till två timmar.

Såhär ska schemat se ut:

07.30 - Sömndrucken första Frukost, 1,5 dl yoghurt eller nyponsoppa
10.00 - Hobisk andra Frukost, 2 dl yoghurt eller nyponsoppa
12.00 - Lunch, Varma koppen soppa, med nermixad kyckling, 2,4 dl
14,30 - Mellis, 2 dl yoghurt eller nyponsoppa
17.00 - Middag, Varma koppen soppa, med nermixad kyckling, 2,4 dl
20.00 - "Nattmacka", 2 dl yoghurt eller nyponsoppa

Dessutom ca 5 dl vatten utöver det som ingår i ovanstånde måltider.

Jag får naturligtvis byta ut innehållet i måltiderna mot liknande produkter, men just nu är det dessa jag föredrar. Dock brukar jag ofta somna två till tre gånger om dagen, när värktabletterna kickar in, så jag försover mig ofta så jag tvingas skjuta lite på måltiderna. Jodå, jag har en mat och sovklocka likt Skalman, men tabletterna bryr sig inte nämnvärt om den.

Dessutom är det svårt att äta när man just nu inte känner någon som helst hunger, men det är bara att sleva i sig (Yeah right.. Mina måltider SKA ta minst 30 minuter för 2 dl). Ofta blir man illamående av mättnadskänslan som man lurar kroppen med och orkar inte göra mer än att med nöd och näppe hålla sig sittandes upprätt.
Av någon anledning tyckte jag tydligen även att jag inte hade nog med smärta, och hällde därför en del av min skålhetta Lunchsoppa över min ena näve idag. Den är härligt rosafärgad av en mysig andra gradens brännskada.

Jukonsalva is the shit dock, den tog bort smärtan från handen på mindre än 20 minuter. Bästa salva som finns om man är nytatuerad också, något som dock inte proffsen håller med om.

3 kommentarer:

Mia sa...

Nu ska jag inte sätta några grillar i skallen på dig. Men jag kan säga såhär, inte tar det då 30 minuter för mig att äta mina måltider! Jo första veckorna efter op tog det väääldigt lång tid, mest pga att jag tyckte sopporna var så vidriga.

Men jag äter inte speciellt sakta och tuggar inte speciellt väl heller. Högst normalt beteende alltså. ;-)

Mia sa...

Mäh, jag kan inte stava:
GRILLER i skallen ska det stå, inte GRILLAR! Suck...

Daarkh sa...

Låter skönt att höra att mitt liv inte hänger på att man spenderar minst 30 minuter med sin Yoghurt, även om jag förstår att det till en början är bra för magen att få en lugn start.

Mmmm.. Grillat... Flintastek... Gahhh! *Drool*