fredag 19 september 2008

Äckligt Danskt Rågbröd (ÄDR) /Martin


ÄDR, Äckligt Danskt Rågbröd, är samlingsnamnet på den ungsgräddade massa som enligt Viktväktarna får förtäras tills dess att mättnad infinner sig. ÄDR kan bestå av flertalet olika ingredienser beroende på tillverkare.
Grundreceptet är dock liknande detta: Surdegskultur, Råg (hela korn), vatten, inget sötningsmedel, gamla cyklar, nåt man hittat på parkeringen och kanske salt.
Skillnaden mellan ÄDR och Gott Vitt Bröd (GVB) är mestadels att ÄDR dödar långsamt medans GVB dödar snabbt. Dessutom får du äta mer ÄDR än GVB för Viktväktarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja, bagare här och kan säga dig att dansk rågbröd är riktigt gott!!!! Om man vet hur man gör det, och det är sötningsmedel i riktigt rågbröd (sirap) Handla på Vivels, Sveriges godaste rågbröd.

Fetknoppar!!!!