måndag 15 september 2008

Pasta - The Saver in the Nöd /Martin


Till skillnad från Mattias, så är Pastan en av mina (och antagligen Spideys) bästa kompisar när det gäller att gå ner i vikt.
Pastan är inte bara bra för att det går fort att laga, lätt att göra gott och passar för både en hungrig far och dennes vrålande dotter. Den har dessutom ett av de bästa "Mest mätt för pointsen-värdena". För fyra Points får man äta sig mätt på pasta, enligt Viktväktarnas metod. Nu ska man ju inte äta pasta och ketchup i stora lass tills man blir som en spärrballong, men om man gör en schysst pastasås på redning och massor av grönsaker samt en skvätt mager skinka, eller annat lämpligt, så har man en mättande middag som man står sig på. Det finns fler kolhydratrika saker man kan äta sig mätt på med lågt Pointsvärde, men pastan har även alla ovanstådende fördelar... Framförallt att det går fort. Pasta fungerar dock inte lika bra för de som kör GI-metoden. Varför? Det får ni fråga Mattias. Han kommer med största sannolikhet att förklara det i ett kommande inlägg!

Rätten på bilden var vad jag och min dotter käkade till middag idag. Pasta med sås på redning, champinjoner, lök, skinka, sockerärter, tomater, en jämrans massa kryddor, lite vinäger och Sweet Chili. Den har ett Pointsvärde på 6,5 och mättade perfekt. Min lilla dotter gillade allt utom champinjonerna och löken. Hon fick dock lite extra fett och skinka i sin mat, då hon faktiskt fortfarande är ett väldigt litet barn, och inte ska gå på Viktväktardiet.

Inga kommentarer: