lördag 29 november 2008

Allt ska alltid vara bakvänt! /Mattias

Aldrig får man vara riktigt glad. En av de stora motivationerna bakom att gå ner i vikt är självklart att inte se ut som en tunna. Men den kanske främsta orsaken är faktiskt, bakom alla skämt och bortförklaringar en djup oroa att inte få leva tills man dör. Så att säga. Alltså att hjärtat ger upp långt förtidigt för att den inte orkar med fetman. Självklart är det hjärtinfarkten som hela tiden lurar där i tankarna. Alla mäns stora utmaning. Så visar det sig att det är en inflammation som ligger bakom!

Va fan är det. En jävla förkylning i blodcirkulationen, eller vadå? Hur ska man då motivera sig att svälta bort kulmagen?

Men läser man i DN´s rapportering kring det hela så kan man ändå hitta en liten ljusning. Inflammationen kommer sig av att när kroppen brottas med kolesterolet i blodkärlen så kan det bli lite väl tuffa tag ibland och då skadas kärlens insidor. Det är detta som leder till åderförkalkning och detta som kanske ger infarkten.

Med andra ord kan det vara klokt att undvika kolesterol som sätter sig i blodkärlen, och i samma veva som man gör det så går man förmodligen ner i vikt också. Så det hela blir tvärtom än man tänkt sig. Eftersom man håller sig frisk går man ner i vikt, inte att man blir frisk av att man går ner i vikt. Alltid något.

Cee ya!

Mattias

, , , ,

Inga kommentarer: